whoracle 

adana çık aradan

1. 1998 yılında nuclear blast records etiketiyle çıkan in flames albümü. albümün adı whore* ve oracle* kelimelerini birleşmesinden oluşmaktadır. albümle aynı adı taşıyan parça enstürmentaldir.

1. jotun
    2. food for the gods
    3. gyroscope
    4. the hive
    5. dialogue with the stars
    6. jester script transfigured
    7. morphing into primal
    8. worlds within the margin
    9. episode 666
    10. everything counts
    11. whoracle
    (soulforged, 20.05.2004 18:11 ~ 18:13)

2. (bkz. jotun) *
    (silent screaming, 27.07.2004 00:53)
  3. muhteşem bir in flames albümü ve albümle aynı adı taşıyan aşmış enstrümental parça.
    (ayqch, 13.11.2006 12:07)
  4. dünyanın geçmişini, bugününü ve geleceğini anlatan bir albümdür.
    in flames'in dinlediğim ilk albümüdür. karmaşık bir albümdür bu. çocuktuk o zamanlar, lisedeydik. hepimiz ben şucuyum, ben bucuyum diye belli grupları, tarzları dinlerdik. ama whoracle hepimizin ortak dinlediği bir albümdü. öyle kral bir albümdür.
    bir şarkıyı ilk dinlediğinizde hangi hisler içindeyseniz o şarkıyı tekrar ne zaman dinleseniz aynı ruh haline bürünürsünüz derler. ben de whoracle şarkısını pek efkarlı bir anımda dinlemiştim ve sonundaki bebek ağlaması çok dokunmuştu bana. şimdi bile ne zaman dinlesem şarkıyı dinlediğim o ilk güne dönerim.
    (easy company, 13.11.2006 13:07)
  5. albüm sonlarına doğru bir everything counts cover'ı barındırır ki, amorphis'in light my fire cover'ıyla beraber bence metal tarihinin en başarılı coverlarındandır.
    (togisama, 13.11.2006 13:15)