who has the biggest brain 

adana çık aradan

1. (bkz: who's got the brain of j f kennedy)
    (azwepsa, 26.03.2008 01:27)

2. insanlara yeni eğlenceler sunup, potansiyel müşteriyi kaçırmamak için getirilen yeni uygulamalardan biri. peki ego tatmininden başka ne işe yaracak ulan bu. hadi vampir zombi mombi ısırarak geçiriliyordu zaman. insanlar birbirileriyle kaynaşıp birbirlerini dönüştürüyorlardı.

peki bu nedir ? hayır efendim internet ırkçısı değilim sadece göz göre göre (en azından benim gözüm) insanları bu boş şeylerle oyalamalarına kızıyorum. tamam bulduk ilkokul, ortaokul, arkadaşlarımızı, hatta buna ek olarak ilk ve son aşkıda bulduk. tamam site amacına ulaştı kapatın ulan.
    (nocturnal, 26.03.2008 01:59)
  3. zaman öldürgeci. uzun süre kurmamak için savaş verdikten sonra sonunda dayanamayıp kuruyor insan. ilk baştaki anlama, hızlanma safhasından sonra kendinizi monitöre yaklaşmış ve odaklanmış, favori bölümlerinizin gelmesini diler bir durumda buluyorsunuz. zamanla daha fazla blok sayıyor, toplama/çıkarma işlemlerinde daha hızlanıyor, resimleri akılda tutabilmek için türlü metodlar geliştiriyor ve en sonunda da resimli bölüm gelmesin diye dua ediyorsunuz.

öyle yerleşiyor ki insanın kafasına, "acaba bilgisayarda 50 tane program açıp pc'yi yavaşlatsam avantaj kazanır mıyım?" diye düşünürken buluyorsunuz kendinizi. ne olacaksa artık, maksat milletle sidik yarıştırmak işte. uzun zaman sonra facebook'a zaman ayırma nedeni oluyor. iyi bok yiyor.
    (sycrone one, 02.04.2008 13:29 ~ 13:33)
  4. yüzlerce tekrar ile oynandığında zekanın değil öğrenmenin öne çıktığı güzel fasilite. 40-50 defa oynamış ve 2700'lü bir puan almış birisi olarak kendimde şunu fark ettim. belli bir süre sonra oyun ezberleniyor. bu ezberleme olayı en çok yapbozda ortaya çıkıyor. ama terazili oyun olsun, ikinci kısımdaki işlemler olsun kesinlikle ezberlenmeye/öğrenilmeye başlandığı için puanlar ilk başta oynadıklarınızdan daha fazlalaşıyor. bu nedenle de beyin büyüklüğü ile kastettikleri -sanırım- zekayı ölçmüyor. oyunun kurallarını anlamanın dışında(1-2 oyundan sonra) ciddi olarak oynanan 5-10 kadar oyunda aldığınız puan size zeka konusunda bir fikir verebilir diye bir yargıya varmak yanlış olmayacaktır sanırım.

ayrıca facebook'un ilk defa bir işe yaradığını gördüm bu zamazingo ile.
    (endergelisencaykurrizeataklari, 06.04.2008 18:38)
  5. beynin cm3 cinsinden ölçüldüğü facebook uygulaması, ilk sırada olan eleman 4000 cm3 ü geçmiş, allah cc midir nedir.
    (jazzyblues, 15.04.2008 21:41)
  6. "zaten iki gramlık beynim vardı onu da bu application aldı." dedirten katli vacip.
    (hansvoralberg, 27.04.2008 12:06)
  7. of course me diye cevaplanası soru öbeği
    (örtülü özne, 27.04.2008 19:15 ~ 19:22)
  8. ailemde ve arkadaşlarım arasında salgın hastalık gibi yayılması ve çok sık oynamadığımdan bir çoğunun beni geçmeleri ve özellikle kuzenimin şimdiye kadar 300-400 kez oynamış olup 3800 küsürlük hayvani bir sonuca ulaşmış olması sebebiyle, o kadar da zevk almadığım halde ilk boş zamanımda girip hepsini geçene kadar saatlerce oynamak isteyecek kadar hırs yaptığım ama bir yandan da bu hırsımı kimselere çaktıramadığım oyun. halbuki nesi var mis gibi dahi insanım robot falan olmanın ne alemi var di mi? yok işte. valla kavga çıkarır bu oyun.
    (tasarımcı mühendizzz, 27.04.2008 19:37)
  9. "dur bi el daha oynayayım", "kutu gelmedi baştan başlayayım" şeklinde hırs yaptıran, yapbozdaki sırıtan japon çizgifilmi suratlı cibilliyetsize küfürler yağdırmamın sebebi bir oyun.

(bkz: who has the sickest brain)
    (bilgez, 01.05.2008 07:43)
  10. (bkz: enlarge your brain)
    (bkz: close facebook)
    (uykulu, 01.05.2008 08:50)
  11. daha terazinin nereye düştüğünü görmeden basıp doğru cevaplayan bir delinin birinciliği götürdüğü bir facebook oyunudur; (bkz: http://www.youtube.com/...)
    (zeus, 01.05.2008 09:42)
  12. öküz sandığım her arkadaşımın ayrı bir einstein olduğunu keşfetmemi sağlayan oyun. kendilerini yıllarca underestimate edip hor gördüğüm için burdan özürlerimi sunarım.
    (excalibur, 28.06.2008 21:42 ~ 21:42)
  13. kendinden daha az zeki olduğunu düşündüğünüz arkadaşınızın sizden daha çok puan aldığını görerek hırslanmanızı sağlayan facebook oyunu.zekamı ölçer beyin büyüklüğünü bilmem ama biraz beyninizi kastırması yönünden tuttum ve sevdiğim bir oyundur.dün itibari ile bir türk süper zeka dünya birinciliğini tekrar kapmıştır.benim kişisel görüşüm şöyle ki; 3500 civarı puanlara kadar beyninizi ne kadar kastırdığınızı ölçebilir ama burdan üstteki puanlar için mouse kullanma kabiliyetiniz ve çevikliğiniz de oldukça iyi olması gerekiyor gibi.
    (amele mektebi, 29.06.2008 05:37)
  14. an itibari ile yeni oyunlar "pro" seçeneği ile eklenmiş,yeni oyunları oynayabilmek için go pro dediğimizde de onliy 9.99 dalır isteyen, ve karşılığında 12 ay limitsiz erişim veren oyundur kendileri.
    iyi,hoş ve güzel tamam 2900 yapasıya kadar yırttım kendimi de yeni oyunları baya bir merak etmiş bulunmaktayım.ne yapıp edip oynamalı ama para vermemeli.parayı basıp oynayan varlıklı itü sözlük yazarları mesaj atıp oyunları ballandıra ballandıra anlatırsanız sevinirim
    (han20, 11.07.2008 18:47 ~ 12.07.2008 16:14)
  15. bağımlılık yapan facebook oyunu. alien brain ilan eder beni kendisi ayıptır söylemesi.

(bkz: ayıpsa söyleme)

edit:squıdlıan brain oldum*
    (hit the road bebişim, 01.08.2008 00:03 ~ 08.08.2008 13:41)
  16. speed hack'e izin vermemesi bakamından oldukça takdir edilesi.

edit:azureel arkadaşımız yapılabildiğini söylüyor.ben denedim yapamadım , yapanlar varmış ama.
    (guanoapes, 01.08.2008 00:05 ~ 04.08.2008 06:04)