belki ilginizi çeker
  1. · friskies
  2. · yeni başlayanlar için kedi
  3. · kedigen
  4. · kedi maması
  5. · türkiye ye bir kedi bile teslim etmeyiz
  6. · iran kedisi
  7. · potansiyel enerji ile çalışan kedi
  8. · cihangir
  9. · kuru mama
  10. · beslenilen evcil hayvanı kıskanmak
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  2. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  3. · thierry henry
  4. · yaran diyaloglar
  5. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  6. · colin kazım richards
  7. · geniş aile
  8. · lost izleyen kızların boyunun çok kısa olması
  9. · kornea

whiskas  

1. en ünlü kedi maması üreticisi.
    kuru mamalarından çok ıslak mamaları tercih edilir.
    (bkz: friskies)
    (famenoth, 10.02.2005 15:59 ~ 16:01)
  2. bir kedinin yiyebilmek uğruna ruhunu satabileceği dolayısıyla bulgur pilavının içine bile konulduğunda kedinin whiskas kokusunu ala ala bulgur pilavını yedirebileceğiniz para tuzağı.
    (barkingcat, 10.02.2005 17:48)
  3. kesinlikle kedinin alıştırılmaması gereken mama türüdür. kedide bağımlılık yapar. bir kediyi akşama kadar buzdolabı önünde miyavlatabilir. pahalıdır. çökertme etkisine sahiptir. verilirsede yemek kabı hergün temizlenmelidir. diğerleri için
    (bkz: iams) ve (bkz: kitten)
    (oda sicakliginda saklayiniz, 26.04.2005 11:53)
  4. bunun yerine 1 litre süt, yumurta, balık, peynir, biraz sebze ile kediciğinizi çok daha ucuza besleyebilirsiniz. gerçi bunlar size zahmetli geliyorsa ve paranız da varsa whiskas büyük kolaylıktır.
    (papazzz, 16.06.2007 22:34)
  5. kedilerin büyük iştahla yemesinden dolayı "ben de bi parça salataya koysam da tadına baksam mı?" moduna girmişliğimin olduğu kedi maması.
    (so so, 16.06.2007 23:00)
  6. profesyonel mama olarak tabir edilen veteriner mamaları iams ve hills gibi değildir. çok lezzetli olmasının sebebi içindeki yüksek yağ oranıdır. diğer profesyonel mamalar tavuğun kendisini yani beyaz etini kullanırken bu tür mamalar tavuğun artıklarını kullanır ve o şekilde imal ederler mamayı. özellikle iran kedisi gibi obezite eğilimli kediler için çok sakıncalıdır. kedinin tadını hiç bilmemesi en iyisidir.
    (pitonya, 23.04.2008 09:40)
  7. veterinerlerin önermediği mama.

mütemadiyen whiskasla beslediğim kedimin idrar yolları kumdan tıkandı. veteriner mamadan diyor. 3 gündür serum yiyor kedim. ilk gün sonda takıldı zar zor. ciddi bi hastalık bu. böbrek yetmezliğine kadar gidebilirmiş. o yüzden şu saatten sonra asla almayacağım mamadır whiskas.

yani, sonuçlarını düşünerek veterinerlerde satılan açık mamalardan alın whiskas yerine. budur.

ayrıca (bkz: @3238496)
    (böcek, 22.03.2009 13:36)
  8. kedi kokaini
    (şimdilikkararveremedim, 22.03.2009 13:37)
  9. almanca kedi bıyığı anlamına geldiğini düşündüğüm marka. kediler için fast food etkisine sahip: lezzetli, yağ oranı yüksek olduğu için kilo aldıran ama besleyicilik değeri sıfır seviyesine yakın. özellikle kısırlaştırılmış erkek kedilere mümkün mertebe verilmemesi gerekiyor.

ha ama bu, kedilerin bu mama için çıldırdığı gerçeğini değiştirmiyor tabii. lezzetinden mi, o mor rengini sağlayan kediotu falan mı katıyorlar anlayamadım; kedilerin tamamına yakını daha kutusunu gördüğünde deliriyor.
    (feklavye, 07.04.2009 15:29)
  10. sosyetetik kedilerin maması. bizim sokak kedilerimiz ekmeğini taştan çıkartırken bu kapitalist ibneler sosyetik kıçlarını sallayarak bu pahalı mamalardan yerler.
    (barfilozofu, 17.06.2009 01:32)
  11. kedilerin idrar yollarının ve böbreklerinin tabiri caizse .mına koyan mamadır. ilk defa kedi edinenler, gidin kedinize hills alın, profesyonel kedi maması alın. paraya kıyın, bilinçli olun. yoksa bu kediciklerin tedavisi için en az 200-300 tl gidiyor zaten, ve çocuğunuz kıvamına gelen bir canlıyı o durumda görmek de cabası. popülizme uymayın, market maması almayın. ne ıslağını, ne kurusunu.
    (marla singer, 14.11.2009 10:28)
  12. süte konunca kornflakes'ten daha güzel oluyor bence. ayrıca çok besleyici. kedi maması diyip geçmemek lazım. bi insanın günlük vitamin ve protein ihtiyacının fazlasını bir öğünde bulmak mümkün. sadece sütle değil, tv karşısında maç izlerken çerez gibi de tüketilebilir. ama biraz pahalı bir lüks oluyor.
    (zülkarneyn, 14.11.2009 10:32)
  13. (bkz: overrated)
    (fular, 14.11.2009 10:33)
  14. bunu yiyen kedinin ishal olması muhtemeldir eğer şanslıysa. eğer mızmız bir kediyse bağırsak iltihabı olur. ucuz diye edinirseniz üstünüze bin çeşit hastalık yaıkılır bir de onlarla uğraşın.
    onun yerine tavuk haşlayın, tavuğu didikleyin, ezin öyle verin. baharatsız, tuzsuz şekilde. o çok daha yararlı.

ayrıca yaş mamalar kedileri beslemez. sadece bir keyiftir. mümkün mertebe yaş mama denilen bu ürünlerle besleme yolunu seçmeyip, ödül olarak haftada 1 2 kere vermeyi deneyin.
    (komiknickbulamadim, 14.11.2009 12:12)
  15. çoğu kedinin yemediği, kasede koklayıp koklayıp size dönerek miyavladığı mamadır. kedi de biliyor sonuçta neyin kendine yarayacağını, neyiin yaramayacağını.
    en güzeli balık yesin kedi paso, omega 3-5-8 taktiğiyle mideye insin.
    (change means nothing when nothing wants to change, 14.11.2009 12:21)
  16. kedilerin tercihi denilen marka ama ben hiçbir kedinin mırıltıları arasında "bana viskas al, ben viskas isterem" dediğine şahit olmadım, sahipleri ne verirse onu yiyor bu garipler.
    (sukura bamka, 14.11.2009 12:25)
  17. abur cubur olduğu için birçok kedinin bayıldığı mama markası. paketini gördüğünde çıldırmaya başlıyor bazıları, ama yese de onu yemekten saymıyor, bildiğin atıştırmalık.
    (arch angel, 14.11.2009 15:10)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil