when harry met sally 

adana çık aradan

1. mükemmel ötesi bir soundtrack a sahip *,içinde harika anektodlar barındıran,meg ryan ve bill crystal ın başrolünü paylaştığı,izlediğim en başarılı romantik komedi.erkek ve kadın gerçekten arkadaş olabilir mi sorusuna "kesinlikle hayır" cevabını gayet sert veren 7. sanat örneği.

(bkz. when harry met sally soundtrack)
    (lizardking, 12.04.2004 14:43)

2. harry: you realise of course that we can never be friends.
    sally: why not?
    harry: what i'm saying is... and this is not a come-on in any way, shape or
    form, is that men and women can't be friends because the sex part always gets
    in the way.
    repliğiyle kadın-erkek arkadaşlığına açıklama getirmiş film.*
    (ba of, 11.06.2004 20:06 ~ 20:07)
  3. kadınlar ve erkekler, kızlarla arkadaş olmayı öğrenebilmek ve kadın erkek ilişkileri hakkında süper bir film. kahramanlarımız 70lerde chicago üniversitesi kampüsünde tanışırlar ve birlikte new yorka kadar bir araba yolculuğu yaparlar. bu sayede kadınlarla erkeklerin arkadaş olup olamayacağı, erkeklerin kadınlara bakış açıları gibi şeyleri konuşurlar. yıllar geçtikten sonra bu iki kahramınımız tekrar karşılaşır ve hikaye kaldığı yerden devam eder.
    kanımca romantik komedi türünün en başarılı örneklerinden biridir. diğerlerinin çoğundan önce çekilmiş olması nedeniyle bu türün yol göstericilerinden biri olarak adlandırılabilir. film boyunca çok bomba diyaloglar yaşanmaktadır. film zaten sırf bu diyaloglar için izlenebilir.
    kanımca meg ryanın döneme ait giydiği kıyafetleri güzel olmasa da, kendisinin en güzel çıktığı filmlerden biridir. erkek olsam aşık olabileceğim kadar güzellikte film boyı kah ağlar kah güler insanların dikkatini çeker. billy crystalda şimdikinden oldukça farklı halde görülebilir. meg ryanın can dostunu ise star warstan çok iyi tanıdığımız carrie fisher canlandırır.
    (ascella, 10.04.2005 11:43)
  4. filmin sonunda billy crystal'ın oldukça içten dillendirdiği bir bölüm vardır ki sevdiğiniz kadın duyduğunda etkilenmemesi mümkün değildir:

"hava 20 dereceyken üşümeni seviyorum. bir sandviç sipariş etmek için 1 saat uğraşmanı seviyorum. deliymişim gibi bakarken kaşını kıvırmanı seviyorum. seninle beraberken, giysime parfümünün sinmesini seviyorum. gece yatmadan önce konuştuğum en son insan olmanı seviyorum. ve yalnız olduğum için veya yılbaşı akşamı olduğu için değil. çünkü hayatının kalanını birisiyle geçirmek istediğini fark edince, hayatının geri kalanının bir an önce başlamasını istiyorsun."

gerçek bir sevgi daha iyi anlatılamazdı.
    (atropos, 06.08.2006 13:06 ~ 07.08.2006 00:56)
  5. uzun bir süredir arşivimde durmasına rağmen izlemek için en doğru anı beklediğim, çok büyük beklentilerimin olduğu film.
    (gooray, 24.02.2007 00:55)
  6. romatik komedi türünde olmasına rağmen düşündüren replikler içeren bir filmdir.film boyunca özellikle başlarında billy cristal erkek-kadın ilişkilerine dair gerçekleri sert bir biçimde dillendirir.sonunda holywood klasiğinden kaçamaz ve gerçekte varolmayacak şekilde esas kıza herşeyden vazgeçip bağlılık sözleri sarfeder ama yine de mutsuz sonlara tahammül etmektense gerçekte olmayan duyguları yaşamak daha güzel gelir seyirciye.
    (bilginsel, 15.07.2007 20:33)
  7. meg ryan o tokadı atmasaymış daha iyi olacakmış dedirten film.
    (jelibonlar uçuşuyor, 02.12.2007 00:49)
  8. çok eğlenceli diyalogları olan film, aradan vakit geçtikçe izlenebilir.
    (maia, 07.02.2008 17:38)
  9. bir erkekle bir kadın arkadaş olabilir mi? sorusuna yanıt veren nadir başarılı romantik-komedilerden biri.
    diyalogları çok başarılı ve seyri epey bi' keyifli.
    (natalya casta, 26.05.2008 19:24)