belki ilginizi çeker
  1. · what the bleep down the rabbit hole
  2. · kuantum fiziği
  3. · ne biliyoruz ki
  4. · hiçliği doğuran yine hiçlik
  5. · kabe
  6. · ismin kişiliği etkilemesi
  7. · what the bleep down the rabbit hole
  8. · çift yarık deneyi
gündem
  1. · ibrahim üzülmez
  2. · günün tek şarkılık özeti
  3. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  4. · yaran diyaloglar
  5. · öğretmenler günü
  6. · prison brake
  7. · 2012
  8. · latent
  9. · haydi popesku haydi oğlum

what the bleep do we know  

1. geçen ay !f'de gösterilmiş olan 2004 yapımlı film.
    (sükun, 22.03.2006 10:21)
  2. "quantum physics is the physics of possibilities"
    (lefteyenine, 26.10.2006 20:19 ~ 21:48)
  3. ing. ne biliyoruz ki?

kuantum fiziğini anlatan mükemmel bir film, hayata bakış açısını değiştirecek konulara değinilmiş.

yapım
    2004, amerika

süre
    109’

konu:
    kocası tarafından aldatılan ve mesleği olan fotoğrafçılıktan giderek soğumaya başlayan amanda (oscar ödüllü oyuncu marlee matlin) giderek yaşamda kaybolduğunu hissetmekte ve anti depresanların içinde boğulmaktadır. ancak ümitsizliği çok yakında kırılacak, tanıştığı birçok yabancı ona düştüğü zor durumun nedenlerini göstererek kendini bulması için gerekli cevapları sağlayacaktır. amanda, kendini harikalar diyarı’ndaki alice gibi olağanüstü bir deneyimin içinde bulur ve yavan ilerleyen günlük yaşamı gözlerinin önünde bir yumak gibi açılır. sıradan gerçekliğin altında işleyen düzen artık gözlerinin önündedir.

http://www.whatthebleep.com/
    (nothing, 23.04.2007 16:11 ~ 16:11)
  4. (subaquatic, 27.11.2007 00:55)
  5. hakkında çok fazla tartışma olan film. şöyle ki kuantum fiziğini anlatan amca filmin new-age tadında öğütler vereceğinden haberdar olmadığını beyan etmiş. sonradan yapılan açıklamalar da kuantum fiziğinin bu tür "the secret" tarzı açılımlara kanıt olmasının söz konusu olmadığı yönünde. insan vücudunun %90'ı su diyip de lise biyolojisi bilen bir insanı bile çileden çıkaracak hata içermesi de verdiği bilgiler hakkında tereddüte düşürmeye yeter sanırım. verdiği bilgileri göz ardı edersek hayata daha değişik açılardan baktıran bir film olması yüzünden izlenebilir. sonradan devam filmi de çekilmiş.

(bkz: what the bleep down the rabbit hole)
    (devil, 27.11.2007 01:10 ~ 01:12)
  6. güzel film. senaryo anlatım gayet hoş bi de ne dediklerini anlasam.
    lakin ikincisi -what the bleep down the rabbit hole- tamamiyle aynı görüntüler üzerinden anlatıldığı için can sıkıyor.
    aslında sadece ikincisini seyretmek daha mantıklı
    (venom, 15.12.2007 15:33 ~ 15:33)
  7. okulda fizik öğretmenlerimizce bize pek çok kere izletilmiş, bu pek çoğun tümünde beni uyutmayı başarmış filmdir. üzerimdeki tek faydası my name is earl'de avukatı oynayan kadını gördüğümde 'aaa ben biliyorum bunuuu' tepkisini vermemi sağlaması.
    (ketenkele, 16.04.2008 03:15)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil