|
|
- linkin park ın üçüncü albümden çıkaracaklarını açıkladıkları ilk single'ı.
- işlerinin bittiğini jay-z denen hippiyle düet yaparak zaten ortaya koymuş olan bir grubun, son albümlerinin 2. sınıf çıkış şarkısı.
- klasik linkin park şarkılarından biri olmuş gene yaratıcılık sıfır 6 sene önce ilk dinlediğim şarkılarından hiçbir farkı yok. albümün geri kalanını merakla bekliyorum
(bkz: minutes to midnight)
- klibi de dönmeye başlamış olan, linkin park'ın tarz değişikliği kararından sonra çıkacak olan albümü minutes to midnight'ın müjdeleyicisi şarkı.modaya mı uyulmuş bilemem ama politik bir klip çekmeyi de ihmal etmemişler.
- klibi ilk gördüğümde ve izlediğimde "oha lan, linkin park da emo oldu" dediğim, sonra da "yok abi, bunu da becerememişler, olmamış, olmaz da" diye ilave ettiğim; yine kendi çapında belli bir dinleyici kitlesine hitap edecek gibi gözüken; takdir etmediğim bir grubun takdir edemediğim bir parçası.
- türkiye'den de iki görüntünün yarım saniye falan gözüktüğü klip. ne işi var orda anlamadım. güzel bir klip ama vasat bir şarkı. klibin yönetmeni grubun dj'i joe hahn dır ayrıca.
sözleri için burdan yakın:
in this farewell,
there is no blood,
there is no alibi,
cause i’ve drawn regret,
from the truth,
of a thousands lies,
so let mercy come and wash away
what i’ve done,
i’ll face myself,
to cross out what i’ve become,
erase myself,
and let go of what i’ve done
put to rest,
what you thought of me
while, i clean this slate,
with the hands,
of uncertainty,
so let mercy come,
and wash away
what i’ve done,
i’ll face myself,
to cross what i’ve become,
erase myself,
for what i’ve done,
i start again,
and whatever pain may come,
today this ends,
i’m forgiving what i’ve done
i’ll face myself,
to cross out what i’ve become,
erase myself,
(na, na, na) [mike shinoda]
what i’ve done,
what i’ve done,
forgetting what i’ve done
- (bkz: amerikan filmleri klişeleri)
- linkin park diyince aklıma ilk gelen şey chester'ın brutal vokalleri olur hep, insanı rahatsız etmeyen cinsten brutal vokalleri. what i've done'da chester'ın sesini duymadım duyamadım, vokaller kulağıma gelmeyince şarkıyı beğenemedim.
(troke, 19.05.2007 20:45)
- fahrenheittan lucas'ın, ilk cinayetinde etki altından çıktıktan sonra öldürdüğü adamın cesedini gördüğünde söylediği söz.
- ing. yapmışolduklarım
(hilmi, 19.05.2007 22:28)
- (bkz: bırak bu işleri devlet su işleri)
- linkin park'ın transformers soundtracki içerisinde yer alan parçası.
- linkinpark'ın son albümü olan minutes to midnight 'ın 06 no lu parçası.clibi kanaatimce mükemmeldir.dünyanın a.na koyan ne kadar şey varsa bi kolaj çalışması şeklinde sunulmuştur.en az bir kere izlenmelidir.
- klibinde linkin park vokalistinin inceden rob halford triplerine girdiği şarkı(saçlar,kıyafet,mikrofonu tutuş biçimi vs.)ayrıca klibin ilk başında topraktan çıkan akrep arachnophobiaya neden olacak denli ürkütücüdür.
- lp ın son albümünden çıkardığı muhteşem single.hem şarkı sözleri hem de klibindeki görüntüler günümüz durumunu aynen yansıtmakta..
(jesus, 02.08.2007 00:40)
- transformersın sonunda duyunca insanı dumura uğratan şarkı. optimus'a mesaj mı var burda? nedir yani? robotlar tepişirken ezilmeyen asfalt mıdır istedikleri?
(bkz: noluyo lan)
|