|
|
- süfer hard disk ürettiği söylenen firma. ben her zaman için seagate'i tercih ederim tabi*.
http://wdc.com
- henüz piyasada 7400 rpm'lik bir hard disk yokken benim 5 sene önce satın aldığım 30 gb, 7400 rpm aletin markasıdır. seagate ile aralarında tokuşur dururlar.
- seagate kadar yaygın ve samsung kadar fiyat / performans üretim yapmasa da, hard disk piyasasında baya iş yapmış, kaliteli ve güvenilir bir markadır..
- hız konusunda olmasa da sessizlik ve düşük ısınma konusunda seagate ve samsung'u solda sıfır bırakan firma
- 250 gb'lık bir sata diski, birinci ayında silindirlerini eline alması görülmemiş şey olmayan seagate'in aksine oldukça efektif çalışan bir disk. ayrıca mybook isimli taşınabilir dana bir modeli var ki, gördüğüm en kral taşınabilir ürünlerdendir.
- raptor serisi harddisklerinde iç mekanizmayı scsi, dışarı ile haberleşmeyi serial ata ile donatıp hızın, güvenilirliğin nasıl olabileceğini gösterebilmiş değişik bir firma.
- çok başarılı external hdd ler üreten firma.
- piyasada 1tb lik external hdd'si bulunan firma. görüntüsü biraz daha değişiktir diğerlerine nazaran, afilidir.
- external hard disklerinde performans olarak 10/10 ama dayanıklılık olaran 10/1 verdiğim hdd firması
- pahalı ama kaliteli hard diskler üreten firmadır. seagate'in yanında kalite olarak tercih edilebilir ama seagate'in de daha ucuz olduğu ve kalitesiz olmadığı unutulmamalıdır.
|