|
|
- pink floyd wish you were here albümünden bir parça. inanılmaz bir havası vardır bu şarkının özellikle sonlara doğru insanın içine oturur, hele ki itü makine'de ilk gününüzü geçiriyorsanız.
- konserlerde arka planda oynatılan animasyonlardan oluşan bir klibe sahip parça.tabii ki bu animasyonlar the wall*'dakilerin sinyallerini veriyor*.
- (bkz: syd barrett)
- itü makine'de çektiğim kısa bir klibin arka fonu yaptım harika bir şey oldu. kesinlikle bu okulun ruhuna çok uyan bir şarkı. özellikle sınıf atlama hayallerini işliyor olması ve bunun itü ile birebir uyuşması bu şarkıyı benim için tek seçim haline getirdi.
- makul bir ortamda konsantre olup dinlerseniz kafa yapabilecek enfes bir şarkı.
- "... there is no exit from here."
- benliğimi benden alan her dinlediğimde tüylerimi dikey pozisyona geçiren roger waters efsanesi..
- çizgi film şeklindeki klibi de ilginç olan şarkı..
- (bkz: welcome to the jungle)*
- söz yazma konusunda gelinmiş son nokta derim artık.sadece welcome to the machine i kastetmiyorum tabi.bir pink floyd daha olmayacak.
- sanki makinanın içindeymişim gibi hissetmemi sağlayan, sonlarından süper olan pink floyd parçası. bok gibi olan dünyamıza tamamıyle uyar.
- syd'e adandığını düşündüğüm karanlık şarkıdır. zaten wish you were here direk syd'e adanmış bir albümdür. ama bu şarkı syd'i en güzel anlatan şarkılarkan biridir zannımca.
you bought a guitar to punish your ma,
and you didn't like school,
and you know you're nobody's fool..
you dreamed of a big star, he played a mean guitar,
he always ate in the steak bar.
he loved to drive in his jaguar.
bu mısralar direk syd'i anımsatır bana.
bilemem yine de..
syd'e yazılmış olsun ya da olmasın, her şeyiyle mükemmel şarkı..
aslında bu şarkı herkese yazılmıştır. bu düzene oyun olmuş herkese..
- enfes bir klibe sahip enfes şarkı.klipte anlatılmak istenen çok ince bir durumdur. makineleşmenin,piyasanın,kapitalizmin öldürdüğü yani insanlıktan çıkardığı insanların kendi dünyalarını tekrar elegeçirişi ve insana sunulan hayatın insan merkezli duruma getirilmesi anlatılmaktadır.kafa güzelken tribe sokacak şarkılar kategorisinde de birinci sırada yer alır ayrıca.
- kişiye kendini toz zerresinden değersiz hissettiren bir başka pink floyd şaheseri.
insanın ağzına sindirim artıklarını boşaltır.
- bu dünyada böyle synth kullanımı olmaz dedirten eser. şarkı değil.
- saygıdeğer abilerin sanatının doruk noktasıdır deme cüretinde rahatlıkla bulunabilirim. insan ömrünün her hangi bir yedi buçuk dakikası için yapılabilecek en iyi şeylerden biri sesi mümkün olduğunca açıp bu yüce başyapıta konsantre olmaktır.
- makina bizi alır,değiştirir,öğütür.beğenmezse dışlar:anarşist oluruz.beğenirse patron yapar:kapitalist oluruz.
kavramları üreten,bize kılıflar diken,bölen parçalayan o makinadır hep.onu kim kullanıyor?tabii ki onu oluşturan toplum ve bu toplumun başımıza diktiği makinistler.bu bir şarkı değildir.bu işaret eder ve hoşgeldin der bize.
makinaya hoş geldin!doğdun ve artık bu makinada bir çarksın.shine!
- bu şarkı bana aynaları anımsatıyor. karşısındasın, ama içindesin..
- pink floydun dehşete düşüren şarkısı. vurucu müziği ve sözleriyle insanı kendinden geçirip biraz olsun içinde bulunduğumuz düzeni sorgulamayı akla getiren, birkaç cümleyle çok şeyler anlatan bir başyapıt.
"welcome my son, welcome to the machine
what did you dream? it's alright we told you what to dream" diyerek sistemin insanlar üzerindeki etkisini özetlemiş ve muhteşem bir kapanışla sistemin bir kez daha kazandığını müjdelemiştir!
"so welcome to the machine"
|