belki ilginizi çeker
  1. · firefox
  2. · mobilesafari
  3. · google chrome
  4. · s60
  5. · khtml
  6. · layout engine
  7. · acid2
  8. · trident
  9. · safari
  10. · javascriptcore
gündem
  1. · okan bayülgen
  2. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  3. · darwin i bitiren balık
  4. · colin kazım richards
  5. · giyotine yolladılar gitmedim
  6. · kar yağarken hissedilen duygular
  7. · günün tek cümlelik özeti
  8. · avril lavigne
  9. · vize haftası

webkit  

1. safari'nin html rendering engine'i. swift ismiyle windows ortamına port ediliyor şimdilerde.
    (wondrous, 07.02.2007 03:35)
  2. swift projesi, safari'nin windows platformuna port edilmesiyle eline almış olsa gerek. ziyanı yok, zaten pek işe yarayan bir çözüm değildi. ancak bahsedeceğim nokta o değil:

iphone ve ipod touch gibi yeni nesil apple taşınabilir cihazları safari içerdiği ve native uygulama desteği henüz yokken bu iki ürüne üçüncü parti yazılım geliştirme imkanları ancak web tabanlı uygulamalarla sınırlı olduğu için şu an webkit'in yapısını hatim etmek, konuyla ilgili insanlar için büyük önem arzediyor.

developer connection'da incelediğim birkaç örnek uygulama windows altında safari'de aslanlar gibi çalışırken, internet explorer ve firefox'da işlevsiz hale gelmesi, apple'ın bangır bangır yaptığı webkit'i öğrenin, dökümantasyon okuyun çağrısının o kadar da reklam amaçlı ve işe yaramaz olmadığını ispatlar halde. işbu sebeple, xhtml, js ve css bilgimiz ne kadar iyi olursa olsun, iphone ve ipod touch'a özel uygulama geliştirmek istiyorsak sike sike webkit inceliklerini öğrenmek zorundayız. adresi veriyorum, süreniz başladı:

http://developer.apple.com/...

kolay gelsin.
    (wondrous, 15.12.2007 02:27)
  3. apple tarafından doğrudan geliştirilen bir proje değil, khtml ve kjs'i baz alarak başlayan bir open source projesi olduğunu da eklemek gerekli. (bkz: http://webkit.org/)
    (wondrous, 15.12.2007 02:36)
  4. linuxtur compile'dır anlamadığım işler olmuştur hep, lakin yardım amaçlı bir iş için, nokia n800 içindeki maemo'da bulunan browser'da ve geliştirilen diğer bir kaç webkit tabanlı browser'da ajax xslt ve svg teknolojilerini çalıştıracağım derken haşır neşir olup, webkitten kütüphane derleme aşamalarına gelmeme sebebiyet vermiş, iki gecedir, işten dönünce bilgisayar başında kafa patlatıp, çalışsana allahsız naraları atmama, rüyamda terminal ekranı görmeme neden olmuş motordur.

ukte olmayan giriye ukteci notu : qt-webkit tecrübesi olan insanlar mümkünse derleme konusunda akıl versin, hayır duası alsın
    (kornish, 08.04.2009 15:26 ~ 15:28)
  5. (keyif pezevengi, 22.10.2009 01:33)
  6. (wondrous, 22.10.2009 22:13)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil