belki ilginizi çeker
  1. · burn my shadow
  2. · end titles stories for film
  3. · restless
  4. · broken
  5. · unkle
  6. · united visual artists
  7. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · sözlük yazarlarının hayalleri
  2. · geniş aile
  3. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  4. · dersim katliamı
  5. · recep tayyip erdoğan
  6. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  7. · sözlük yazarlarının itirafları
  8. · hilmi yavuz
  9. · özdemir ince

war stories  

1. unkle'ın 2007 çıkışlı üçüncü stüdyo albümü. tracklist'i şöyle:

1 (untitled) (0:22)
    2 chemistry (3:22)
    3 hold my hand (4:59)
    4 restless (5:04) (vokaller: josh homme)
    5 keys to the kingdom (4:45) (vokaller: gavin clark)
    6 price you pay(6:22)
    7 burn my shadow (4:57) (vokaller: ian astbury)
    8 mayday (3:18) (vokaller: the duke spirit)
    9 persons & machinery(6:04)
    10 twilight (5:21) (vokaller: robert del naja*)
    11 morning rage(5:15)
    12 lawless(2:36)
    13 broken(4:42) (vokaller: gavin clark)
    14a when things explode(13:42) (vokaller: ian astbury)
    14b tired of sleeping

james lavelle'in projesi unkle, her stüdyo albümde farklı bir konseptle karşımıza çıkar. bu sefer de durum değişmemiş. psyence fiction trip-hop, never, never, land electronica/dance tarzlarına eğiliyorsa, war stories de kesinlikle rock'a eğiliyor. eğilmekle kalmıyor hatta, alenen bir rock albümü oluyor.

açıkcası chemistry ve burn my shadow olmasa bu albüm tamamen rock olarak kabul edilebilirdi. bilindik unkle tarzına ekstradan bir şeyler katılmasına alışmıştım ama o tarzın bu kadar geride kalacağını hiç tahmin etmezdim. sanırım bu olayın en önemli nedenlerinden biri, albümün prodüktörünün chris goss olması. kendisi uzun süredir queens of the stone age'le çalışıyor ve daha bir çok indie/rock grubuyla çalıştı.

james lavelle bu sefer tim goldswortyh'le (the dfa) çalıştı albümde. genel olarak piyasadaki bir çok elektronik müzik albümünü havada karada geçebilecek bir albüm war stories. özellikle chemistry, sanırım unkle'ın rabbit in your headlights'tan beri yaptığı en iyi şarkı. güzel bir piyano sample'ı ve düşmeyen bir temposu var. onun ardından gelen hold my hand ve restless da vokalleriyle fark yaratıyor. özellikle josh homme'lu (queens of the stone age) restless, başta saf bir rock parçası gibi başlayıp sonra elektroniğe dökmesiyle benim takdirimi kazandı. sanırım tim goldsworthy'nin etkisi burada çokca hissedilmiş. yine misafir vokalli burn my shadow ve mayday albümdeki diğer öne çıkanlar.

chemistry dışında aklıma takılan (yani hafızamda yer eden, beğendiğim) enstrümantal parça yok albümde. ama bu çok da sorun yaratmıyor. baştan sona dinlediğinizde 1 saatinizi kesinlikle boşa çıkarmayan bir albüm war stories. özellikle gece dinlenilmesini tavsiye ediyorum (sabah sabah dinlemeyin, neden bilmiyorum).

not: albümün kapağını robert del naja (massive attack'ın 3d'si) yapmış.
    (noscho, 23.04.2008 19:40 ~ 01.09.2008 14:16)
  2. mükemmel bir albüm. indirin dinleyin.hele hele bi hold my hand parçası vardır. mmmm. bu albümden sonra bir de 2008 albümü geldi gruptan. more stories isimli.
    (rushmo, 01.09.2008 14:12)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil