|
|
- reklamlarında belirttikleri gibi eğitim sistmeleri esnek. illa ki belli bir saate uymanız gerekmiyor, kendiniz ders saatlerinizi ayarlayabiliyorsunuz. böylece ders kaçırdım vs. gibi dertleriniz olmuyor. fakat sonuçta uyguladıkları sistem sizi bir bilgisayarın karşısına oturtup, etkileşimli bir programla başbaşa bırakıp, ihtiyacınız olduğunda bilgisayarlar arasında dolanan danışman öğretmenlere soru sormanızdan ibaret. eğer grameriniz yeterli değilse, hiçbir seviye için tavsiye etmem. yani başlangıç seviyesinde dahi olsanız gramer için yetersiz bir sistem. hiçbir bilgi kafanıza yerleşmeden kursu bitirirsiniz, paranız da heba olur. eğer benim gramerim iyidir sadece konuşmamı geliştirmek istiyorum derseniz belki daha verimli olabilir. yabancı öğretmenlerle yapılan birebir konuşma dersleri de çok yetersiz, siz daha ne olduğunu anlamadan 50 dk. geçiveriyo zaten, konuştuğunuzdan da bişey anlamıyosunuz. ve pahalı tabii en önemlisi. bunun yerine multimedya destekli dil eğitim setleri satılıyor birçok yerde onlardan edinmek daha mantıklı.
- ingilizce öğrenmek için gelen kişinin bilgisayar kullanımının da temellerini bilmesi gereken yer. kısa süre çalıştığım için birebir yaşadığım şu anımı anlatmak isterim:
pseudonym: bilgisayarı açtıktan sonra, monitörü de açıyoruz.
öküznaz: moooonitör ne?
pseudonym: ( allah belanı versin! )
- ücretinin diger dil ögrenim kurumlarına göre oldukça pahalı oldugu sisteminin de tamamen multimedia agırlıklı oldugu türkiye'de francising yöntemi ile bulunan abd merkezli dil ögrenim sistemi ve kursu. wall street institute'nin türkiyedeki francisor'u aynı zamanda kaplan dil ögrenim sisteminin de türkiyedeki temsilcisi olan dündar uçarın sahibi oldugu firmadır. sistem yeterli altyapıya, yabancı dil temeline sahip olmayan kişilere önerilebilecek bir sistem degildir. fiyatlar türkiye'deki geçerli ücret seviyesine indirilse bile sistemin tamamen multimedya agırlıklı olması sistemin en önemli handikapı. bu durum franchising sisteminin türkiye geneline yaygınlaşmamasına neden olabilir. yapılan sözleşmenin de oldukça katı ve esnek olmaması da cabası
- bildiğim en kötü dil kurslarından biri.
iyi bir ingilizce öğretmenine özel ders için vereceğiniz paranın iki katını buraya veriyorsunuz ve hiçbir şey öğrenmeden çıkıyorsunuz.
bir bilgisayar programı açıyorlar size, klasik dil eğitim setlerine benzer türden. bilmediğiniz yerde hocalara sorun falan. tabi ortalıkta hoca bulabilirseniz, ki varolanların öğretmenlikle alakası yok, yabancı hocaları falan, garip aksanlarla konuşuyorlar, türk öğretmenler de yeni mezun fen edebiyat öğrencileri.
ayda 3 saat normal ders alıyorsunuz onda da öğretmen geç geliyor 45 dakikaya falan düşüyor, siz 5 dakika bile geç kalsanız dersiniz 10 gün erteleniyor. derslere randevuyla giriyorsunuz evet ama ne zaman randevu istesiniz hep dolu oluyor.
böyle bir yer işte. paranıza yazık, paradan da çok zamanınıza yazık. gitmeyin.
|