belki ilginizi çeker
  1. · dil dile değmeden dil öğrenilmez
  2. · the village
  3. · survival
  4. · parayı veren düdüğü çalar
  5. · waystage
  6. · upper waystage
  7. · kendi kendine yabancı dil öğrenmek
  8. · duyuruların aslında demek istedikleri
  9. · wsi
gündem
  1. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  2. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  3. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  4. · günün tek cümlelik özeti
  5. · günün tek şarkılık özeti
  6. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  7. · giyotine yolladılar gitmedim
  8. · yaran hoca öğrenci diyalogları
  9. · dirk nowitzki

wall street institute  

1. reklamlarında belirttikleri gibi eğitim sistmeleri esnek. illa ki belli bir saate uymanız gerekmiyor, kendiniz ders saatlerinizi ayarlayabiliyorsunuz. böylece ders kaçırdım vs. gibi dertleriniz olmuyor. fakat sonuçta uyguladıkları sistem sizi bir bilgisayarın karşısına oturtup, etkileşimli bir programla başbaşa bırakıp, ihtiyacınız olduğunda bilgisayarlar arasında dolanan danışman öğretmenlere soru sormanızdan ibaret. eğer grameriniz yeterli değilse, hiçbir seviye için tavsiye etmem. yani başlangıç seviyesinde dahi olsanız gramer için yetersiz bir sistem. hiçbir bilgi kafanıza yerleşmeden kursu bitirirsiniz, paranız da heba olur. eğer benim gramerim iyidir sadece konuşmamı geliştirmek istiyorum derseniz belki daha verimli olabilir. yabancı öğretmenlerle yapılan birebir konuşma dersleri de çok yetersiz, siz daha ne olduğunu anlamadan 50 dk. geçiveriyo zaten, konuştuğunuzdan da bişey anlamıyosunuz. ve pahalı tabii en önemlisi. bunun yerine multimedya destekli dil eğitim setleri satılıyor birçok yerde onlardan edinmek daha mantıklı.
    (okulluserseri, 17.10.2006 15:15)
  2. ingilizce öğrenmek için gelen kişinin bilgisayar kullanımının da temellerini bilmesi gereken yer. kısa süre çalıştığım için birebir yaşadığım şu anımı anlatmak isterim:

pseudonym: bilgisayarı açtıktan sonra, monitörü de açıyoruz.
    öküznaz: moooonitör ne?
    pseudonym: ( allah belanı versin! )
    (pseudonym, 06.01.2007 01:54)
  3. ücretinin diger dil ögrenim kurumlarına göre oldukça pahalı oldugu sisteminin de tamamen multimedia agırlıklı oldugu türkiye'de francising yöntemi ile bulunan abd merkezli dil ögrenim sistemi ve kursu. wall street institute'nin türkiyedeki francisor'u aynı zamanda kaplan dil ögrenim sisteminin de türkiyedeki temsilcisi olan dündar uçarın sahibi oldugu firmadır. sistem yeterli altyapıya, yabancı dil temeline sahip olmayan kişilere önerilebilecek bir sistem degildir. fiyatlar türkiye'deki geçerli ücret seviyesine indirilse bile sistemin tamamen multimedya agırlıklı olması sistemin en önemli handikapı. bu durum franchising sisteminin türkiye geneline yaygınlaşmamasına neden olabilir. yapılan sözleşmenin de oldukça katı ve esnek olmaması da cabası
    (neondental, 08.06.2007 17:40)
  4. ingilizce öğrenmeye yeni başlayanlar için para kaybı olucak self servis,okurken resepsiyonist olarak çalıştığım ingilizce kursu.interaktif öğretim ağırlıklı, çalışma hızını ve zamanını öğrenciye bırakır. bu yüzden iradeli kişilerden başkası çok verim alamaz.dersleri üşendiğinizden veya yapacak daha eğlenceli işler bulduğunuzdan(ki her zaman vardır) ve kurs size böyle bir seçenek sunduğundan erteler durursunuz.

bilgisayarda 2-4 saat arasında çalıştıktan sonra çalışma kitabındaki ilgili konuları çözüp hocalardan ders için randevu alıyosunuz. orta düzeye kadar dersler türk öğretmenlerle yapılıyo.aldığınız randevu sonrasında 1 saatlik ders oluyo.ders en fazla 4 kişilik sınıfta oluyor.4 kişi olunca öğretmene soru sorma ve sizinle ilgilenme süresi
    azalıyo.ders sonunda hoca tekrar veya devam onayınızı veriyo.

ayrıca 2 farklı konuşma sınıfı sizin düzeyinize göre haftada 2 veya 3 kez açılıyo.aynı haftada konu aynı oluyo yani 1 kez girebiliyosunuz.

özet olarak 1 haftada düzenli giderseniz ortalama 4 saat bilgisayar,1 saat çalışma kitabı,1 saat hocayla ders,1 saat konuşma ve 1 saat diğer pratik sınıfı imkanınız var.süreyi uzatmak veya kısaltmak sizin elinizde.ama bir yere kadar.

birde bilgisayarda konuşma pratiği var.kelimeyi doğru söyleyene kadar uğraşıyosunuz.biyerden sonra kendinizi kaybedip mikrofana bağırıp etraftakilere madara olma durumunuzda sıkça gerçekleşmekte.
    (not so serious, 15.08.2008 18:45)
  5. bireysel çalışma disiplinine sahip ve iradeli kursiyerler için ingilizcenin en keyifli şekilde öğrenilip geliştirilebileceği dil okulu.
    (kel danisman, 02.01.2009 11:07)
  6. ankara'da bütün metro ve ankaray istasyonlarında reklamı dönen zımbırtı.

şimdi bu kursa gidenler ingilizcesini öyle geliştiriyorlarmış ki, ofisboylar masa başı işlere, ar-ge şefleri teknik müdürlüğe terfi etmiş falan filan. benim en çok tuhafıma giden ise reklamda gubidik bir resmi koyulan çevirmenin "inanamıyorum, artık kitap çeviriyorum!" tepkisi oldu.

şimdi arkadaşım, mütercim-tercümanlık denen bölümü okuduysan ya tercüman olup sözlü, ya mütercim olup yazılı çeviri yaparsın. mütercimlik yapıyorsan zaten hedefin, tez hazırlayan üniversite öğrencilerinin ingilizce kaynaklarını türkçe'ye çevirmek değil kitap çevirmek olmalıdır.

bu reklamdaki üniversite bi bok öğretmiyor, ingilizce öğrenmek isteyen beri gelsin alt metninin absürdlüğünün farkına, ingilizce düşünmekten türkçe düşünemeyen kurs varamamış olacak ki, ortaya böyle saçma bir reklam çıkmış.

yıllardır ingilizce veya diğer dillerde kurs veren bütün kurumların kullandığı bu tarz sloganların bir işe yaramadığını "iyi ingilizce biliyorum, sertifikam var" diye işe girip de iki kelime edemeyen çalışanlar zaten gösteriyorlar da siz siz olun buralara para yedirmeyin. ayrıca şunu unutmayın:

(bkz: dil dile değmeden dil öğrenilmez)
    (phoarbix, 05.01.2009 13:34 ~ 28.01.2009 02:15)
  7. (juanlepen, 06.01.2009 00:04)
  8. ingiliceyi aktif olarak kullanmanızı sağlayabilen dil okulu. yabancı öğretmenleri ve sosyal aktiviteleriyle birebir konuşma fırsatı yaratıyor.sunduğu program dahilinde 12 seviye genel ingilizce 5 seviye uzmanlık ingilizcesi içeriyor.genel ingilizce programı; survival, waystage, upper waystage ve threshold basmaklarından oluşurken, uzmanlık ingilizcesini;milestone ve masterybasamakları oluşturuyor.kişiye özel eğitim sistemine sahipler şöyleki sınıflar en fazla 4 kişiden oluşuyor bu sayı teke kadar inebiliyor. her ünite sonunda sizi sınamak için yaptıkları ve 45 dakika sonunda üniteyi kavrayıp kavrayamadığınızı belirleyip tekrar ya da devam için onay verdikleri bir sınav var.english anytime denilen interaktif eğitim yöntemleriyle evden de dersler takip edilebiliyor.bu imkanı dileyen öğrenciye sunuyorlar.en güzel kısmı ise the village dedikleri ve sadece wsi öğrencilerinin yaralanabildiği eğlenceli siteleri.bu sitede bir çok alıştırma, oyun ve tüm dünyadan wsi öğrencileriyle chat imkanları var. ancak tüm bunlar wsinin türkiyedeki en pahalı dil okullarından biri olduğu gerçeğini değiştirmiyor.iyi bir eğitim vaadetmektedir ancak bana göre o parayı gözden çıkarmam sorun olmaz diyorsanız yurtdışına gidip biberir olayın kalbinin attığı yerde kalıcı bir şekilde dil öğrenmeniz daha akılcı olur.
    (balefulwhisper, 17.05.2009 13:16 ~ 13:20)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil