2008 yılında gösterime girmesi beklenen pixar animasyonu.ayrıca 9. animasyonu olduğu için ayrı bir yeri olmakta. bir robotun hikayesini anlatacak olan animasyonun en az e.t kadar duygusal olması bekleniyor.
türkiye'ye 3 ay gecikmenin ardından eylül ayı gibi gelmesi beklenen animasyon. pixar yapımı olmasının yanı sıra, fragmanları ile etkilemiş, sevimli robotla güldürmüştür.
(elera, 19.06.2008 23:56)
aynı anda video oyunuda piyasaya çıkacak animasyon.
26 ekimde vizyona girecek olan bir
pixar projesi. uzayda kendisine yuva arayan bir robotun hikayesini anlatan bu film şimdiden
ımdb de en yüksek puanı alan anismasyon filmi olarak göz dolduruyor. içgüdülerimize inanıyoruz, çok fena tutacak diyoruz, evet.
henüz izlemediğim film ancak imdb'de anında top 250 listesine 19. sıradan girmesi beklentilerimi çok yükseltti.bakalım.beklentilerimin boşa çıkmaması dileğiyle.
bugüne dek en çok, "bir an önce gelse de izlesek" dediğim filmdir. fragmanda pinpon topunu kafasına gözüne çarptırışına her seferinde hayranlıkla bakmaktayım. oyuncağını da alıcam, sonra vurucam kırbacı vurucam kırbacı.
(bkz:
sen bizim robotumuz olur musun)
(bkz:
bizim eve götürelim mi seni)
gelecek yılın en iyi film oscarını alacak yapım.
ingilizceyi mi kavilesek yoksa altyazıyı mı beklesek diyoruz şimdi. a seçeneği daha ağır basıyor. piyasaya düşüyor ama ülkeye düşmüyor o da ilginç tabii.
edit: ingilizce kavilemeye gerek yok. filmde ingilizceye pek ihtiyaç olmuyor zaten. film sonumuzu gösterdiği kadar güzel robotların insanlara insan olmayı öğrettiği kadar garip. hani imdb de top 250 lerde o sıralara nasıl geldi çok da anlamış değilim. zevkten ölmeyi bekliyordum ama yaşıyorum ve bu yazıyı yazıyorum.
sinema tarihinin en güzel aşk filmi. sosyal mesajları da alttan alttan verirken
2001 a space odyssey göndermeleri, hem güldürmek hem düşündürmek filmden çıkınca bende bundan bir tane istiyorum dedirtecek tatlılıkta bir başrol oyuncusu. kurgunun, teknolojinin dibine vururken en insani tarafa ölümcül bir dokunuş, izleyin izlettirin efenim çekinmeyin.
(görsel:
wall e/22727)
imdb'de top 250 listesinde #26 olarak yer alan ve ülkemize 26 eylülde gösterime girecek olan gavurun "wall-e is one of the most cutest, lovable characters pixar ever invented!!" diye replediği animasyon filmi..
(zeus, 19.08.2008 10:07 ~ 10:09)
yanlızlığını bir hamam böceğiyle gidermeye çalışan meraklı sakar bir robot ile bu robotun aşık olduğu "eve" ile başında geçen içinde romantizminde olduğu bir bilim kurgu filmi
(ziyaa, 26.08.2008 09:33)
pixar'dan mükemmel bir animasyon daha. hiç sıkılmadan kendini izlettiriyor ve allah'ın robotunu canlıymışcasına sevdiriyor. insan bağrına basmak istiyor şerefsizleri. benim favorim ise durmadan yerleri temizleyen ufak robot. zavallıcık film boyunca wall e nin izlerini temizledi durdu.
ek: o ufak robotun adı da "m o".
(depik, 09.09.2008 01:01 ~ 01:02)
saçmasapan bir isimle türkçeleştirilen animasyon film. filmin adını "waste allocation load lifter earth-class"ın kısaltması olan "wall-e" yerine neden türkçe okunuşu olan "vol-i" yaparsın(ız) ey zeki çevirmen(ler)?
bunun dışında fragmanlarından izlediğim kadarıyla sevimli ve eğlenceli bir film, vizyona gelmesini bekliyorum. amerikada sağlam gişe yapmış türkiyede neler olur göreceğiz.
hayatını dünyayı çöplerden kurtarmaya adayan bir robotun aslında ne için yapıldığını fark etmesini komik olaylar zinciriyle bizlere anlatan on numara bir animasyon.bu animasyondan biz insanların dünyayı bu kadar hızlı kirletmeye devam edersek ne hale getirebileceğimizi rahatlıkla görebiliriz,yanı bir nevi geleceğimizi izliyor olacağız.. wall-e nin kendisinden bilmem kaç yüz sekme ilerisinde olan robot eva ya olan aşkı, temizlik robotunun o.m nin azmi sonucu emeline ulaşması,aklı dengesi yerinde olmayan robotları unutuyordum az kalsın sözün özü izlenmesi gereken bir film
pixar'ın felsefesinin en olgun meyvesi. pixar'ın felsefesi derken (yani pixar diyor ki);
-morukcum animasyon film demek çocuk filmi demek değildir, buggs bunny 'yi çocukluğunda 800 kere izledin diye ben burda iki yıl boyunca kasıp çalışıp sana film yaptığımda bunu ya bırak hoju ya çocuk şeysi o dersen terekeni s.kerim senin.
işte bu felsefenin son halkası ve bence en başarılısıdır. teknik olarak bakıldığında inanılmaz başarılı bir animasyondur. yeni olaylar katmışlar ve zenginleştirmişler abiler animasyon olayını. bunun yanında konu mükemmel bir hayal gücü eseridir. filmin ilk yarısında (klasik şarkıları saymazsanız) hemen hemen hiç bir konuşma olmadan geçiyor ama siz hayran hayran izliyor ve eğleniyorsunuz. az laf, çok iş denir ya adamlar bunu yapmışlar gerçekten.
pixar'ın ellerinden öperim...
(mumble, 11.09.2008 03:26 ~ 03:27)
26 eylül 2008 tarihinde türkiye'de gösterime girecek olan pixar animasyon stüdyoları yapımı, ağlak robotun şirin filmi..
not: yurtdışında izlemiş arkadaşlar mutlaka gidilmesi gerektiğini önermiştir..
ayrıca (bkz:
vol i )" onmousedown="return bkc('2708646','%60vol+i%60+')">
vol i)
bugüne kadar seyrettiğim tüm filmlerin ve hatta gördüğüm her şeyin en güzeli.
belki biraz abarttım ama beklentilerle seyretmeme rağmen bayıldım.
beklentilerinizi yükseltmekten korkmayın, gebereceksiniz.
http://www.bakiniz.com/...
wall-e isimli robotun seslendirmesini daha önce
starwars'da
r2-d2'ya ve birçok değişik efekte (
lightsaber sesi,
darth vader'in nefes alış sesine) ses vermiş, öte yandan
e.t.'yi de canlandırmış olan
ben burtt yapmıştır..
kesinlikle izlemeniz gereken 2 trailer'ı olan film..
(ktunnel, vtunnel yapın bişeyler artık)
trailer 1; (bkz:
http://www.youtube.com/...)
trailer 2; (bkz:
http://www.youtube.com/...)
(zeus, 21.09.2008 12:08 ~ 12:08)
(luto, 21.09.2008 15:12 ~ 15:49)
kıs.
waste allocation load lifter earth-class
bir nevi çöp toplama robotu yani bu tatlı şey..
louis armstrong'tan
la vie en rose şarkısı ile romatizmin doruklarında bir film.
çeşitli sitelerdeki yorumlardan ve
imdb listesindeki durumundan
* beklentilerimin arttığı vay anasını nasıl birşey geliyor lan acaba diye meraklandığım animeyşın...bir filme imdb'de 70 küsür bin kişi oy veriyor ve bunların ortalaması 8.6 oluyorsa kötü olma olasılığı çok düşüktür zaten...bakalım göreceğiz...ısrarla sinemada seyretme taraftarıyım...bekliyorum...