görseller
walk the line 

belki ilginizi çeker
  1. · i walk the line
  2. · johnny cash
  3. · joaquin phoenix
  4. · james mangold
  5. · ring of fire
  6. · june carter cash
  7. · 78inci oscar ödül töreni
  8. · i m a long way from home
  9. · i walk the line
  10. · oscar
gündem
  1. · dünyanın en seksi şarkısı
  2. · google wave
  3. · ugg
  4. · aşk ı memnu
  5. · babaların garip huyları
  6. · öğretmenler günü
  7. · the twilight saga new moon
  8. · zemzem sulu rakı ile oruç açmak
  9. · bu işyerinde asgari ücret uygulanmaktadır

walk the line  

1. 2005 amerika yapımı,yakında ülkemizde de gösterime girmesini beklediğim johnny cashin hayatını anlatan film.ayrıca filme adını veren güzide parçadır.filmin yönetmenliğini james mangoldyapmaktadır.johnny cashrolünde joaquin phoenix,june carterrolünde ise reese witherspoon vardır.film gayet olumlu eleştiriler almaktadır.
    (floydzede, 30.11.2005 20:44 ~ 20:47)
  2. türkiye'de sınırları aşmak adıyla gösterilen bu filmin müzikleri çook güzel. yaklaşık 2,5 saat süren bu filmde johnny cash'in hayatı anlatılıyor. filmde elvis ve jerry lee lewis'le ortamlarını görüyoruz cash'in. film, cash'in bi zaman sonra hakikaten keş olmasıyla hareketleniyor. pek hareket denemez aslında ama neyse. insanı sıkmayan bir film ama müzikleri güzel olmasa aynı şeyi söylemezdim eminim. başrol oyuncuları,joaquin phoenix ve reese witherspoon, gayet başarılı. zaten altın küreyi kapmışlar bu filmle. altın küre'yi bir de en iyi film dalında kapmış bu film. en iyi film olacak kadar olduğunu düşünmesem de güzeldi. ayrıca başrol oyuncuları şarkıları kendileri söylemiş.
    (böcek, 13.02.2006 14:52 ~ 14:52)
  3. 5 dalda -en iyi erkek ve en iyi kadın oyuncu dahil- oscar'a aday olan mükemmel bir film. joaquin phoenix'in oscar almasına kesin gözle bakıyorum.

bu arada dün itibariyle p2p networklerine dvdscr'ı düşmüş, bizi ayrıca mesut bahtiyar etmiştir.

aylar sonra gelen edit : joaquin phoenix oscar'ı alamadı ama reese witherspoon en iyi kadın oyuncu oscarını aldı bu filmle..
    (sükun, 15.02.2006 00:29 ~ 07.08.2006 17:27)
  4. (mustafamacit, 26.11.2006 06:00)
  5. reese witherspoon'un ve joaquin phonix'in oyunculukta kendilerini aştıkları film. june carter cash ölmeden önce kendisini reese witherspoonun oynamasını istemiştir ve reese witherspoonun bu rolle oscar almış olması ne kadar doğru bir tercih olduğunu gözler önüne seriyor. johnny cashin hayatına uygun bir şekilde müziksel açıdan oldukça zengin bir film. tüm canlı performans şarkılarını onların söylediği düşünülünce, iki oyuncunun da sesine hayran kalmamak zor. johnny cashin evlenme teklif ettiği sahne de, uyuştucuyu bırakmaya çalıştığı evrede hatırlanası sahneler, soundtrackine takıldım kaldım çıkamıyorum filmin etkisinden... kesinlikle izlemek lazım.
    (nyks, 26.03.2007 01:03)
  6. senaryosunu johnny cash yazmıştır ve ölmeden önce o mükemmel sesiyle joaquin ve reese witherspoon'un oynamalarını istemiştir. çok da doğru bir seçim yapmıştır zaman zaman joaquin den dinlemek walk the line ı daha bir sevindirir insanı. (bkz: şiir tadında entry)
    (msslucifer, 30.01.2009 04:08 ~ 04:08)
  7. bir müzikal biyografi bir büyük aşk öyküsü bu filmin konusu. zaman içinde tanıyıp çok da sevdiğim sanatçı,2003 yılında öldü. ve ardından tam bir kült sanatçı oldu, eski yeni sayısız albümü yayınlandı. onun iki anı kitabına dayanan bu film de bu ilginin sonucu olmalı.
    1955 yılında tam rock'n roll patlamasıyla aynı anda sanatına başlayan cash'in yaşamını anlatan filmin belki en ilginç bölümleri, o günleri canlandıran sahneler. elvis, jerry lee lewis, roy orbinson gibi sanatçılarla canlanan konserlerde, dönemin tüm çılgın atmosferi ve dünyayı değiştiren müzikal devrim ortaya çıkıyor. gerisi belki walk the line'dan önce yayınlanan ray filmine kıyasla daha az ilginç.çünkü o filmde ray charles'ın yaşam öyküsü boyunca, abd'nin tüm ırk politikası tarihi de vardı.burada ise, özellikle ayrıksı bir yanşam ve sönmeyen bir büyük aşk var;cash'in dönemin şarkıcısı june carter'la olan, yıllara süren ve ikisinin de dört ay arayla, art arda ölümüyle noktalanan uzun, dramatik ve çok anlamlı aşk öyküsü. sinema sanatının gördüğü belki en unutulmaz evlenme teklifi sahnesini bizlere armağan eden...
    gerisini ise enfes cash şarkıları ve kusursuz bir oyuncu kadrosu getiriyor. ben özellikle reese witherspoon'u beğendim;aptal sarışın aslında ne iyi bir ıyuncuymuş!! daha öncede söylediğim gibi üstelik tüm şarkıları reese-joaquin ikilisinin bizzat söylediğini öğrenmek şaşırtıcı; country müziği bu amerikalıların kanında var galiba..
    (sinemaniacfighter, 27.08.2009 16:16)
  8. bana göre reese witherspoon'nun en başarılı performansını sergilediği- siyah saç çok yakışmıştır ayrıca bu filmde - müzikal film. kurgusuyla, öyküsüyle, müzikleriyle eşsiz ve izlenesi bir görsel şölen. çok ama çok başarılı.
    (balefulwhisper, 31.10.2009 13:18 ~ 13:18)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil