bazı zibidilerin sanal ortamlarda "v" harfi yerine kullandıkları yabancı harf. bu saçmalığın sebebi de "w" harfinin "q klavye"lerde; a,e,s gibi türkçemizde sık kullanılan harflere yakınlığıdır.
ingilizlere özenenler dabıl yu (çift u), fransızlara özenenler dubl(ü) ve (çift v) diye okurlar. bu u/v karışıklığı v harfinin eskiden u diye okunuyor olmasından kaynaklanmaktadır.
tüm im* programlarında öküzler tarafından kullanılan harf. hayır benim anlamadığım bu arkadaşlar w'ya basacaklarına neden v'ye basmazlar? v'ye basmak w'ya basmaktan ne kadar zordur? ben ölçtüm, aralarında 6 cm var, ve on parmak yazı kurallarına göre w'ya yüzük parmakla basılır. v'ye ise işaret parmağıyla. bekleme konumunda w harfinin yüzük parmağından uzaklığı 1.5 cm iken, işaret parmağının v'den uzaklığı da aynıdır. daha sonra yaptığım bir denemede, sol elimin parmaklarını hafifçe büküp, masanın üzerine koydum. ilk önce yüzük parmağımı diğerlerinden bağımısız şekilde oynatmaya çalıştım, zordu.. daha sonra işaret parmağımı oynatmaya çalıştım, o da ne, işaret parmağım çok rahat bir şekilde hareket edebiliyordu. o zaman neden hala ısrarla w? neden "eyw", neden" walla"? neden türkçe katliamı?
amerikalılar tarafından "dabyu" seklinde telaffuz edilir. çıkardığı ses "v" sesinden cok farklıdır, kolay kolay çıkaramazsın kasma. yani siz wonderful dediğinizde amerikalı vonderful anlar, ve bu onlar için çok farklıdır.
yaşanmış bir hikaye - azcık abartıyla tabii:
language expert: look at my mouth. wonderful, wonderful. try it... gelirsemkal: wonderful?
la: no, it is still v. like this: wondeful
g: wonderful
la: no, still v. look at my mouth, wonderful.
g: wonderful (ha koyacam haa)
la: no, it is still v. not v, w. wonderful
g: wonderful
la: still v.
g: ebenin!
la: ibeynin?
g. no, ebenin!
abd başkanı olarak george walker bush seçildikten sonra bill clintonın ekibi tarafından ne de olsa babasının oğlu denerekten klavyelerden sökülen harftir.
türk alfabesinde olmayan harf.
düzeltme: türk alfabesinde olan harfleri tekrar sıralamak gerekirse a,b,c,ç,d,e,f,g,ğ,h,ı,i,j,k,l,m,n,o,ö,p,r,s,ş,t,u,ü,v,y,z.
düzeltme2: nicklerdeki yabancı harfe herhangi birşey denmediği gibi, sözlükteki tematik çalışmalarla oluşmuş w,q,x gibi harflere herhangi birşey denmemektedir.
bazı siyasi göndermeler yapmak isteyen akl-ı evvellerin güzelim v harfi yerine kullandığı türkçe'de olmayan harf. inanın komplo teorisyeni değilim, bunu bilerek yaptıklarını söylediklerinde şaşırdım kaldım. güldüm zavallılıklarına...