türkiye cumhuriyeti çökerken adlı kitabın yazarı. ayrıca
yargıtay onursal cumhuriyet
başsavcısıdır
(beorn, 27.04.2004 08:13 ~ 08:14)
şiiri ve onun dünyasını çok seven bir insan öyle ki bir kitap bile yazmış ama kendisinde şiir yazma kabiliyeti olmadığını bilidiğinden olsa gerek sevdiği ünlü şairlerinin şiirlerini bu kitapta toplamış. sonra adı şiir kitabı çıkardım oluyor.
son günlerde kızı alev'in onaylamadığı bir evlilik yaptığı için evlatlıktan reddettiği iddiaları ile magazin basınını meşgul eden eski başsavcı. zamanında refah partisini kapatan davayı açtığı için bu çevrelerce allah tarafından bu şekilde cezalandırıldığı iddia edilmektedir.
(melek, 29.06.2007 15:55 ~ 30.06.2007 12:42)
02.10.2007 tarihinde ondokuz mayıs üniversitesinde memleketin bağrına düşman saplamış hançerini konulu konferans düzenleyen emekli yargıtay başsavcısı.
"sadece avrupa komisyonu'nun aldığı kararları uygulaması, uyum yasalarının aynen uygulanması bile ak parti'nin kapatılması için yeterli bir gerekçedir. ben yetkili bir konumda olsaydım ak parti'nin kapatılması için anayasa mahkemesi'ne dava açardım."
sözünün sahibi. bir zamanlar hukukun kimlerin elinde bulunduğunun anlaşılması bakımından önemlidir.
(bkz:
kişisel görüşlerini devlet işlerine alet etmek)
bugün yine cumhuriyeti kurtarmış.
“akp iktidara geldiği dönemde bile yaptıkları nedeniyle dava açılsaydı mutlaka kapatılacaktı. bu parti kapatmadan sonra başbakan da dâhil olmak üzere milletvekillikleri düşecek, abdullah gül cumhurbaşkanı olamayacaktı. bu gecikmiş olsa bile, anayasa ve yasaların bugün uygulanması gerekiyor.” diyen savaş, “eğer mahkemeler bu hükümleri korumazsa, iç hizmet kanunu gereğince cumhuriyetimizi koruyacak güçler devreye girer. bu tip müdahalelere gerek kalmadan hukukun işlemesi gerekir” şeklinde konuştu.
yine darbe tellallığı yapmış. böyle bir insan nasıl oluyor da yargıtay gibi bir kurumda en tepe noktaya geliyor anlamak mümkün değil. iç hizmet kanunu dediğin kanun anayasanın üzerinde bir kanun mu? iç hizmet kanununun neresinde yazıyor askerin darbe yaparak iktidarı ele geçirmeye yetkili olduğu. iç hizmet kanunu orduya darbe yapma yetkisi vermez sayın savaş. yargıtay cumhuriyet başsavcılığı yapmış bir hukukçu olarak muhalefeti daha dikkatli yapın lütfen.
19.06.2008 tarihinde çankaya belediyesi çağdaş sanatlar binasındaki söyleşisinde bulunduğum, ülkemizin bağrında yaşayan birkaç önemli aydın hukukçudan biri.
1938 doğumlu hukuk adamı.
ergenekon davasının
akp ve savcıları yüce divan'a götüreceğini hukukçu. ayrıca şunları söylemiştir: "yargıda f tipi örgütlenme var, adalet bakanının himayesindeki hakim ve savcılar, anayasayı ihlal ederek türkiye'yi "korku imparatorluğu" haline getiriyor. vahim suçlar işleyen ergenekon savcılarının akp'lilerle birlikte bir gün yüce divan'da hesap vereceğine inanıyorum".
(bkz:
korku imparatorluğu)
kaynak: 25 ocak
sözcü gazetesi.
herşeyden önce dünya tatlısı, beyefendi bir insandır. karşısındakinin yaşına, etiketine bakmadan mütevazı bir şekilde konuşur. cumhuriyeti korumayı, kollamayı, bunu gençlere aşılamayı amaç edinmiştir.
aihm'ye başvuranlar için devleti şikayet ediyorlar diyerek fıkraya paragraf diyen hukuk öğrencisinin dahi yapmayacağı bir gafletde bulunmuş kişi. bu önermeden şu çıkar taksimde sizi coplayan polisi şikayet etmeyin, arsanızı işgal edip park yapan belediyeyi dava etmeyin. yasaların verdiği bir hakkı kullanmak ne zamandır kabahat. böylesine bir hukuk garabetine saplanan kişinin nasıl olupta yargıtay cumhuriyet başsavcılığına getirildiğinide anlayabilmiş değilim.
ne zaman ergenekondan içeri alınacak diye sabırla beklediğimdir.
işçi partisi tarafından fena derecede kullanılan kişi.
milli demokratik devrim adı altında karşıdevrimin malzemesi haline gelen cuntacılık, darbecilik yaftası ile saflara çekilmek istenen, her şeyden önce yüce hukuk adamı.