görseller
voltron 

belki ilginizi çeker
  1. · voltranı oluşturmak
  2. · voltranın sikini oluşturmak
  3. · voltran
  4. · mod5
  5. · çocukken sahip olunamayan şeyler
  6. · elektrik kesintisine verilen tepkiler
  7. · 90 larda çocuk olmak
  8. · çocukken allah sanılan şeyler
  9. · robot chicken
  10. · devastator
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · aşk ı memnu
  2. · kurban bayramı vahşeti
  3. · galatasaray
  4. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  5. · zongul ducks
  6. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  7. · call of duty modern warfare 2
  8. · billy zane
  9. · ilsa

voltron  

sayfa  / 2
  1. 5e bölünebilen robot (bkz. mod5)
    (giberling, 08.03.2004 02:11)
  2. çocukluk kahramanım
    (giberling, 08.03.2004 02:11)
  3. susamlı simit tadında çizgi film
    (giberling, 08.03.2004 02:12)
  4. efsane çizgi filmlerden
    (ceko, 08.03.2004 02:14)
  5. neden ışın kılıcını hep sona sakladığını bir türlü anlayamadığım robot...
    (8844455, 08.03.2004 02:14)
  6. voltranı oluşturmak deyiminin ortaya çıkmasını sağlayan, 5 tane aslan görünümlü robotun birleşip oluşturduğu, dünyayı bilimum kaka insandan koruyan capon icadı makine.
    (soulforged, 08.03.2004 02:16)
  7. voltrancılık oyununa esin kaynagı oluşturmuş çizgi film
    (nonscholasedvitadiscimus, 08.03.2004 05:39)
  8. (bkz. voltran)

eskiden iki çeşidi bulunan çizgi film

ilki bir hatunla dört adamın kullandığı 5 robot aslanın birleşmesiyle oluşan büyük robottu
    ikincisi de minik minik bir sürü aracın yok hava takımı yok su takımı gibi takımlar oluşturup birlemesiyle oluşturduğu robottu

ilki her zaman daha çok beğenilmiştir
    (nienna, 28.04.2004 11:12 ~ 31.08.2004 17:28)
  9. ben de başını oluşturucam repliğinin bol bol espri malzemesi olarak kullanıldığı çizgi film
    (neverwinter, 04.05.2004 14:27)
  10. ilk kez telegolde izlediğimiz ekranın 5 e bölunme formatının aşırıldığı çizgi filmdir bu ayrıca.tam bunlar robot canavarı döverlerken birden darbe alırlar ve hepsi de aynı biçimde acı çeker ve ekran o anda 5 e bölunup bunların çığlık atmalarını gösterir.robot canavar kola vursa bile voltranın pipisini oluşturan eleman bile acı çekerdi nasıl bi bütünlükse artık..
    (sandman, 18.05.2004 18:00)
  11. browni kardeşligiyle oluşturulan şey
    (kerrigan, 18.05.2004 18:26)
  12. (bkz: voltranın sikini oluşturmak)
    (shemsipashapasaji, 16.10.2004 23:44)
  13. ben asıl o kötülere uyuz olurdum. her seferinde bir tane robot canavar yapıp gönderiyorlardı. ulan zorla bütçeyi, yap on tane, yolla üzerine.. bırak yenmeyi, beşe bölüp her bir aslana tecavüz bile ederdiniz. kafa yok ki ama..
    (bkz: yine sinirlendim)
    (karakancalos, 25.01.2005 21:34)
  14. 5 aslandan oluşan versiyonunun yanında 15 vasıtadan oluşan versiyonu da olan çizgi film kahramanı. bu 15 vasıtadan 5'i karacı, 5'i havacı, 5'i de denizcidir ama hepsi uzayda uçma yetisine sahiptir (bkz: ne hikmetse). hatta bu 2 robot kankadır. bi bölümde kötüleri beraber dövdülerdi.
    (eksiksizuyum, 16.11.2005 01:40)
  15. trt'de yayınlandığı dönemde uzay-robot entelijansiyasının eleştiri oklarına hedef olmuş animedir. bu eleştirileri iki ana grupta toplarsak:

1. kötü adamlar her bölümde bir sürü robot canavar imal edip arenada kapıştırıyor, kazananı voltran'la dövüşmeye yolluyorlar. kardeşim siz moron musunuz? robotları biribirlerine kırdıracağınıza hepsini birden yollasanız voltran'ın kıçında dümbelek çalacaklar. bu kadarına da kafanız basmıyorsa gidin kelebek avlayın.

2. iyi adamlara gelince, birader hala öğrenemediniz mi ki sizin o en son çıkan kılıçtan başka işe yarar silahınız yok. illa önce aslanlarla saldırıp dayak yemek, voltran'ı oluşturduktan sonra da 45 dakika yok zırt füzesi yok vırt roketi diye gözümüzü yormak neden? en baştan paşa paşa robotu yapıp, kılıcı çekip öyle girsenize olaya.

şimdi de bu eleştirileri sırayla yanıtlayalım:

ilk eleştiriyi yapan arkadaşlar bilmezler ki kötülerin gezegeninde voltran belli belirsiz bir dış tehdit, suni bir gündem maddesinden öte bir şey değildir. planetin esas dengesi kahverengi suratlı, boru sesli kral efendi, onun sosyopat oğlu beyaz saçlı prens ve kukuletalı kikirik cadının oluşturduğu triumviranın kendi aralarındaki güç yarışına bağlıdır; arenada savaşan da bunların robotlarıdır. kralın robotu küçük prensinkine bir yenilse yandı gülüm keten helva, iktidar denen kaygan zeminde dengeler anında değişiverir. yoksa galaksinin öteki ucunda voltran paşa iki tane robot canavarı havaya uçurmuş, ne gam!

ikinci eleştiriyi getirenler ise voltran'ın, basbayağı bir kamu iktisadi teşekkülü olan kraliyet uzay istasyonu demirbaş listesinde kayıtlı, resmi hizmete mahsus bir araç, kullananların ise 657 sayılı kanuna tabi devlet memurları olduğu gerçeğinden habersiz görünmektedirler. bu tip bir kamu malını kullanırken ayrıntılı prosedürlerin dışına çıkıp kafanıza esince kılıç, hançer oluşturmaya kalkarsanız, ertesi gün kendinizi atmosferde uzay gemisi sayarken bulmanız işten bile değildir. oradan da öbür voltran pilotlarına el sallarsınız artık.

ya işte böyleyken böyle, bilip bilmeden konuşmamak lazım...
    (tembel, 11.02.2006 14:29)
  16. 'voltroncılık' adlı oyunun ortaya çıkmasına neden olan,zamanının çocuklarını robot olma isteği ile yanıp tutuşturmuş ünlü çizgi film.
    (brighttt, 29.06.2006 10:08)
  17. pek az bilinen bir gerçek de şudur ki aslanlar birleşip voltron'u oluşturunca bu robotun gücünü mavi aslanda bulunan bir kristal sağlar. yani mavi aslanı koparıp alırsanız voltron sıçar. ama sarı aslanı alsanız dahi voltron tek bacakla adamı döver.

böyle salak bir robottur. güç ünitesi bacağındadır.
    (eksiksizuyum, 18.07.2006 23:44)
  18. http://www.voltronforce.com
    (guenhwyvar, 01.10.2006 12:35)
  19. http://www.youtube.com/...
    (guenhwyvar, 17.11.2006 21:28)
  20. annemle teyzemler bir araya geldiklerinde bizler hakkında yorum yapmaya başladıklarında "üçlü voltron oluştu" diye takılırım onlara.
    demem o ki gerçek hayatta da voltron'a rastlayabilirsiniz...
    (rasputin, 17.11.2006 22:54)
  21. düşmanların her bölümünde tırt robotları üzerine saldığı, böylelikle "birleş-ayrıl" yapa yapa yalama ederek sorunu kökten halletme stratejisini güttüklerine inandığım, o da tutmazsa en sonunda grup elemanlarının arasında husumet çıkartarak "neden hep ben sağ bacak oluyorum, bu hafta beyni ben oluşturcam .mına koim" isyanlarının peydah olmasıyla grubu içten çökertip, voltron ruhunu yok etme girişimlerine başlayacaklarına emin olduğum çizgifilm şeysi. grup elemanları arasında bir anlaşmazlık çıktığı taktirde yavaş yavaş gruptan ayrılmalar da başlayacaktır. sonra üşenmezsen yeni kollar bacaklar bul...

- kendinizi anlatır mısınız?
    +ben iki sene kadar sağ bacak olarak çalıştım. topuk ve diz tekmesi konularında sertifikalarım var...
    -hmm.. kusura bakmayın biz gövde arıyoruz...

- kendizinizi anlatır mısınız?
    +ben sol ayak konusunda 3 sene tecrübeliyim efendim. burkulmalarda acil durum olarak geliştirilmiş bir süspansiyon sistemim mevcuttur. yerine göre düşmanı parmaklarımla gıdıklama suretiyle yıldırma yeteneğim de vardır.
    - kaç numarasınız?
    + 42
    - hay allah.. biz 45 giyiyoruz...