bazılarnın dediği gibi bir takım dizilerde şarkı okuyarak kolay yoldan para kazanmayı hiç bir zaman düşünmemiş şarkıcılıkdan ziyade tam bir sanatçı olan kişi.bu şahsa bok atanların volkan konağın hayatını biraz olsun araştırmasını isterdim ama nerdee, çamur at izi kalsın zihniyetinden çok çektik çook.
(bkz: ağzı olan konuşuyor)
tamam bir sanatçıyı sevmeyebiliriz,eleştirebiliriz ki bu bizim en doğal hakkımızdır ama çamur atmaya gelince bir an olsun elimizi vicdanımıza koymamız gerekli sanırım...
erkan oğur 'un mütevazı hali için 'dolu başağın başı eğik olur' diyerek olaya son noktayı koyan müzisyen. kendi barında şiir-türkü programı yaparak hayatını kazanan ve çok uyuduğunu söyleyen güzel insan.
hiç var olmayan bir kasedinin korsanıyla karşılaşınca dumura uğrayan sanatçıdır. ama işin asıl yaran tarafı "bu kadar kalitesiz kaset kapağı mı yapılır kardeşim, en kötü resimlerimi koymuşlar" şeklindeki tepkisidir.
karadeniz müziğini mustafa topaloğlu, davut güloğlu gibi şahısların yaptıkları müzikle nitelendirenlere kazım koyuncu'yla birlikte tokat gibi yanıt veren saygıdeğer sanatçı.
şu sıralar yeni albümü çıkmış abimiz.albümün adı mora..içeriğinde kazım abiye ithaf edilmiş "gardaş",yine ablasının sözlerini yazdığına emin olduğum protest kokulu "dertliyim kederliyim",albümlerin olmazsa olmazı "sevupta alamiyanlar" için yorumlanmış "bu gaybana sevdaluk",bir trabzon efsanesi erkan ocaklı abimizin "kolbastı/faroz kesmesi" coverı,gerisinde yine volkan konak müziği içeren parçalar bulunuyor.
şiddetle alıp da dinlemenizi tavsiye ederim..
ilk albümden son albüme gelene kadar ses yapısı oldukça değişmiş. ilk albümlerini dinlerken duyulan hareketlilik, canlılık hissi son albümlerinde yok gibi. sesi o kadar yorgun çıkıyor ki, dinlerken ben de yoruluyorum açıkçası.
sümela manastırı'nı ziyarete gelen bütün yabancıları misyonerlikle suçlayan, "karadeniz müslümandır,müslüman kalacak" vari konuşuklar eden, pek de "solduyu" sahibi görünmeyen karadenizli müzisyen.
hemşerileri kusura bakmasın, müzisyenliğini tartışmıyorum, eserlerine de saygı duyuyorum...amaaa, sen toplumun önünde bir insan olarak böyle dersen, cemaat te tabi gider malatya'da adam gırtlaklar sevgili sanatçı kardeşim.
sümela manastırı ve akabinde yaptığı karadeniz savunularından sonra, "hoca osurursa cemaat sıçar" sözünün gerçekliğini bir kez daha akıllara gark ettiğini savunduğum"hocam n'oluyor"? şeklinde tepki gösterdiğim şahıs.
karadeniz kültürünün, insanının samimiyetini, sıcaklığını dinleyicisine hissettiren, mütevazi ve efendi karakteriyle saygı uyandıran gerçek sanatçı, güzel insan... şimal bar isimli bir mekanı vardır, elbet bir gün gidip canlı dinleyeceğimdir.
memleketi maçkaya her fırsatta gelip,kahvede herkesle okey oynayabilen,espirili,kendini halkından ayırmayan kimilerinin bildiğinin aksine çok eski müzik geçmişi olan,konservatuar mezunu,eğitmen,değerli insan.
türkiye'nin gelmiş geçmiş en güçlü seslerindendir kendileri.yıllarca yıkılmayan duruşuyla , karadenizin gururu olmayı başaran,sağcı-solcu herkeze müziğini dinletebilmiş gönül dostu.kendisine sanatçık diyebilecek kadar aşmışlara(!) selam eylerim.
(bkz: ferigim)
(bkz: ela ela leose)...
karadeniz müziğini sevmeyen -daha doğru hiç adam gibi dinlememiş olup,reddeden- biri olarak dinleyenlerin öyle güzel,böyle güzel demelerine rağmen dinlememiştim hiç volkan konak'ı..ama geçenlerde sarı sıcak isimli programda gördüm kendisini..dinledim..ve aslında ne kadar hata yapmış olduğumu anladım "aa bu benim tarzım değil,dinlemem" demenin..
her önüne gelene,iki tane absürt şarkı yapanlara sanatçı dendiği şu dönemde asıl sanatçı kimdir denilirse volkan konak'ın adı gösterilmelidir bence...kazım koyuncu ve volkan konak gibi gerçek sanatçı,gerçek insan olanlar az çünkü...
bir yerlere gelmiş,ünlü olmuş,sevilmiş,takdir edilmiş ama hiç bir zaman olduğu yerden yükseklere çıkmaya çalışmamış,halkın yanına inmek değil gerçekten halktan olduğunu bilen,kendisini ben sanatçıyım,ben şöyleyim böyleyim onlar halk diye kalıplara sokmayan gerçekten güzel yürekli bir insan...hala gülebiliyor,hala içten,kasmadan,ne olur diye düşünmeden espriler yapabiliyor...sıcacık bir sesi var,insanın içine işliyor...ve okumuş adam görünüşe göre...solcu adam...sağ duyusu değil sol duyusu olan adam...nazım hikmet bilen,halktan olan,bi haber olmayan bir insan...insan gibi insan...gerçek sanatçı vesselam...