voipcheap ile başlayan bu dalgaya gün geçtikçe
voipraider,
low rate voip,
voipwise,
poivy,
12voip,
voipzoom gibi yeni versiyonlar ve tarifeler ekleniyor. yeni çıkan program 6 aylık bir promosyon süresince türkiye'de dahil olmak üzere birçok ülkeye bedava telefon etme hizmeti sunuyor. haftada en az 2 kez türkiye'deki ailemle 45 - 60 dk bedava konuşuyorum. 2-3 saatlik limitin ardından kullanıcı adınızdaki hesabın süresi doluyor ve 2 dk içinde yepyeni bir hesap açıp (email aktivasyonu dahi olmadan) bedava olmak suretiyle konuşmalara devam ediyorsunuz. bu adamlar bi ara voipwise ile işi iyice abartıp mobil telefonlara da 5 -6 dk lık bedava arama süresi veriyorlardı. fakat neden sonra bu uygulamayı kaldırdılar. dünyanın abd, çin gibi büyük ülkelerinde cep telefonlarını aramak da beleşe.
isterseniz şu seçenek de var:
10 euro kontör satın alıp (kredi kartı ile) bedava konuşmaya devam ediyorsunuz. bu opsiyonda hesabınızdaki konuşma limitinin dolması gibi birşey sözkonusu değil. ve cep telefonlarına da 10 eurocent gibi uygun bir tarife veriliyor. yani cepten de araması uygun fiyata.
phone to phone özelliği şahane.
bu sekmede kendi numaranızı bir boşluğa girip aramak istediğiniz numarayı giriyorsunuz.
yes'e basıp beklemeye başlıyorsunuz. önce sizin bulunduğunuz mekandaki ev telefonu çalıyor. açıyorsunuz, dıııııt dııııııt ve karşı taraf çalıyor. yani
voip programı sizi iki analog telefondan bağlamış oluyor. bununda ücreti 6 mı 8 cent mi ne.
sms olayı da var. o da bedava yanılmıyorsam belli bir limite kadar. hem de gönderen olarak bilgisayarda kurulu programınızdaki kullanıcı adınız görünüyor alıcının cep telefonunda. mesela ben kullanıcı ismi olarak kimsenin almamış olacağı saçmasapan şeyleri alelacele tercih ettiğimden (ne oladuğunun zaten önemi yok) mesajı alıcının telefonunda gönderen ismi "kafayiyemeküzereyim" , "vurduvegol" , "noluyozheyyt" gibi görünebiliyor.
hülasası 10 numara bir olay. halen neden yaygın olmadığını anlamış değilim.
skype hiç denemedim, benzer mi bilmiyorum.