belki ilginizi çeker
  1. · vmware server
  2. · vmware player
  3. · virtualization
  4. · sanal makine
  5. · vmware
  6. · virtual pc
gündem
  1. · okan bayülgen
  2. · prison brake
  3. · günün tek cümlelik özeti
  4. · sözlük yazarlarının itirafları
  5. · uludağ sözlük
  6. · 28 kasım 2009 fenerbahçe kasımpaşa maçı
  7. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  8. · selena
  9. · allah özene bezene yaratmış

vmware workstation  

1. kendi işletim sisteminiz üzerine başka bir işletim sistem(ler)i kurmanızı sağlayan bir nevi aşmış emülatör. bu programa hdd den ve ram den yer ayırırsınız, emülatör üzerindeki sistem çalışmaya başladığında verdiğiniz ram i kullanmaya başlar. tek kötü özelliği ayırdığınız hdd miktarını sonradan değiştirememeniz.
    (pastaci, 30.12.2004 13:36)
  2. farklı işletim sistemlerini denemek için kullanılan harika bir program.son versiyonları ile oldukça kararlı yapıda çalıştırabiliyor diğer sistemleri.örneğin pardus 2007 fikir vermesi adına xp'nin üzerine kurulur ve test edilir.(başarılı bulunur).solaris 10,vista ve dahası..işletim sistemi bir yanda kurulurken internette takılmak ve müzik dinlemek güzel bir şey.
    (bigbang, 28.12.2006 23:11)
  3. sanal olarak işletim sistemi kurup çalıştırmaya yarayan program. işletim sistemlerini test etmek amacıyla kullanmak için birebir. bunun yanı sıra test etmek istediğiniz programları gerçek işletim sisteminize kurmak yerine sanal işletim sistemine kurabilir, memnun kaldıklarınızı gerçek işletim sisteminize kurabilirsiniz.

fiziksel ram, cpu ve harddiskten sanal işletim sistemine yer ayırmanız mümkündür. hatta sanal işlemcinin tek yada çift çekirdekli olduğunu ayarlayabiliyorsunuz.
    (bonjurkes, 28.12.2006 23:20 ~ 23:20)
  4. sanal bilgisayar üretmenizi sağlayan, süphelendiğiniz her dosyayı ve denemek istediğiniz her türlü kirli işi yapmanıza olanak verir. default haliyle kopyasını hazırlarsanız 2 dakika yeni bir bilgisayar inşa etmenizi sağlayan muhteşem bir buluştur.

tek eksiği dhcp'den ip almadığı zamanlar kaldırıp tekrar yüklemeniz zahmet verici olabilir.
    (claimchainer, 16.01.2007 05:37)
  5. windows vista altında aynı anda fedora core 6 ve windows server 2003 kurma gibi fantastik işlere imza atılabilen bir başyapıt.

ps: server 2003'ü de iso image'dan kuruyorum.
    (wondrous, 03.02.2007 03:32 ~ 03:33)
  6. (wondrous, 03.02.2007 04:42)
  7. 6 versiyonu ile 300 küsür mb'a ulaşmış.
    (thedewil, 14.10.2007 23:57)
  8. daha önce oluşturduğunuz disk dosyasının boyutunu, devlet dairesi gibi 40 ayrı işlemden sonra değiştirebiliyorsunuz. baştan cimri olmayın, bol alan ayırın.
    (thedewil, 15.10.2007 23:58)
  9. sistem yöneticilerin eli ayağı olan program. herşeyi rahatlıkla test edebilmenizi, test sonucu negatifse shift+del tuş kombinasyonu ile bu başarısızlığınızı tarihin karanlık sayfalarına gömmenizi sağlayacak şirin şeker program.
    (final donemi sozluge takilan mal, 15.01.2009 10:02)
  10. çok dingil bir program, öyle ki seviyorum. az önce bir başka dingil vista'ya 5.5.2 versiyonunu kurayım üstünde de misler gibi fedora 10 koşturayım dedim, önce dvd'yi tanımadı. sonra da hayır efendim, bilmem kim işletim sistemini koşturabilmen için en fazla xp lazım, bunu tanımadım ben dedi, geceme tecavüze kalkıştı afedersiniz.
    kendisine "hade lan" çekip devam etmek lazımmış, onu fark ettim an itibariyle. ve birkaç denemeden sonra kurulumu gerçekleştirdim. vista üstü fedora çok yakışlıklı oldu diyebilirim. her eve lazım.
    (tayyizemane, 03.04.2009 00:44 ~ 01:27)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil