belki ilginizi çeker
  1. · virtualbox
  2. · vmware workstation
  3. · vaio
  4. · windows vista
  5. · gentoo
  6. · insanın hayatındaki bilgisayar sayısı
  7. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  2. · thierry henry
  3. · günün tek cümlelik özeti
  4. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  5. · metrobüse para vermeyen tkp li öğrenciler
  6. · disko kralı
  7. · aşk ı memnu
  8. · türk sinemasının acı veren gerçekleri
  9. · sigaradan nefret etmek

vmware  

1. "virtual machine" yazılımları üreten bir firma.
    (bkz: vmware workstation)
    (azureel, 04.09.2006 15:11)
  2. (bkz: http://www.vmware.com)
    (karizmatik, 12.11.2007 19:11)
  3. bir bilgisayarda birden fazla işletim sistemini koşturmak, mac'lerde pc uygulamalarını çalıştırmak gibi ulvi amaçlara hizmet eden bir uygulama. misal, bilgisayarınızda windows yüklü ve linux kullanmak istiyorsunuz. vm player ile boyutunu belirlediğiniz bir sanal hard diske, belirlediğiniz kadar ram alanı ve işlemci payı ayırarak linux yükleyebilir ve program çalıştırır gibi windows'ta linux kullanbilirsiniz. vmdk uzantılı dosyada yapılacak modifikasyonlarla hangi performansla guest operating system kullanılacağını belirlemenin yanı sıra bilgisayarda mevcut hardwarein kullanımını da sağlayabiliyorsunuz - ethernet kartı, ses kartı gibi araçları guest os'te kullanabiliyorsunuz. kişisel kullanım için fena sayılmayacak vmplayer bedava olarak kuruluşun internet sayfasından indirilebiliyor. vmplayer dışındaki uygulamalar ise ücretli.

open source ve üstüne sun destekli bir alternatifi için;
    (bkz: virtualbox)
    (poltergeist, 01.08.2009 01:57 ~ 02:00)
  4. ufak tefek sistem dosyaları yüzünden koca işletim sisteminin çökmesini istemeyen insanlar için mükemmel bir yazılım. sistem emülatörü de denebilir. bir ceh seminerinde beyaz şapkalı bir hackerın 2 işletim sistemini açarak, "ahanda sistemleri böyle çökertiyoz" dediği anları hatırladım bir an. hey gidi günler!!!
    (omfarka, 12.08.2009 20:40)
  5. 7.0 sürümü çıkmış. 6.5 sürümünde windows 2008 server ile beraber 2 işletim sistemini çekmeyince iyi küfür yemişti. yapımcılarının kulakları iyi çınlamış olmalı ki sistemde uçuyor hızdan.
    (prezerlatif, 07.11.2009 02:44)
  6. eğer yeni çıkan sürümünü (workstation 7 ) windows 7 üzerine kurmakta problem yaşıyorsanız, kurulum dosyasının ismini setup.exe olarak değiştirmeniz gerekiyor.

not : windows 7 ultimate x64 üzerinde bu sorunu vermiştir.
    (nashyra, 14.11.2009 21:55)
  7. virtualbox varken kullanılması abesle iştigal olan bu programda aygıt konfigürasyonlarını, virtual machine'e ayrılacak ram, harddisk alanı gibi parametreleri belirlemek için kullanılan vmx dosyalarını kolaylıkla oluşturmak için kullanılabilecek faydalı bir adres : http://www.easyvmx.com
    (poltergeist, 18.11.2009 02:31 ~ 02:32)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil