xdxdxd diye güldüğünü görüp hemen arkasından da "yhaa" yazdığını farkedince kendisinden soğumama sebep olmuş yazar hemde okuduğum ilk girisinden itibaren.
cehennemin prensi ııı. vlad yada vlad tepeş.bizim bildiğimiz adıyla kazıklı voyvoda.avrupa edebiyatındaysa kendileri dracula'nın esin kaynağıdır.başlarda bir osmanlı valisiyken isyan eder,derebeylik yapar,işkenceleriyle nam salmıştır.(meme kesip çocukları o boşluğa çakmak,kazıklara geçirmek,şişe geçirip ateşte çevirmek,tecavüz...)kardeşi radu'yu bizim fatih sultan mehmet'in oğlanıdır.osmanlı ordusunda vur-kaç takdiğiyle kaçmış ve asla yakalanamamıştır.yıllar sonra bir papaz mezarını bulduğunu iddaa etsede net bilgi yoktur.yörede(transilvanya-karpat dağları) hala en korkunç masalların baş karakteridir ve ruhunun karanlık ormanlarda dolaştığına inanılır.
(bkz: itü sözlük yazarlarından şiirler/!vlad)
iş bu şiir ile edebi yönünü keşfettiğim, ama bir türlü ne ayak olduğunu anlayamadığım sanatçı. çiziyor, resmediyor, şakıyor, şiir yazıyor; her şeyi yapıyor. üstüne bir de mütevazı falan.
öyle işte, kafam sikik gibi; bir ara tekrar yazarım ben. solda adını görsün de sevinsin istedim. belki de sevinmez. zaten "batman bilmem ne oynadım, adamlar süper oyun yapmışlar; ben niye yapamıyorum öyle şeyler diye canım sıkıldı" diyen bir tip. bu sanatçı milleti bir tuhaf işte azizim, belki de bu tuhaflık onları sanatçı yapan.
(bkz: mlad)
(bkz: klad)
(bkz: tlad)
"alakasız da olsa nick altı, nick altıdır" felsefesinden yola çıkaraktan, akbili unutup geri dönerekten geçirilen çorapsız zaman dilimi.