belki ilginizi çeker
  1. · kuzey karadenizdeki barbar kabileler
  2. · vizigoth
  3. · huysuz virjin
  4. · got
  5. · gotlar
  6. · visigoth
gündem
  1. · günün tek kelimelik özeti
  2. · google wave
  3. · ugg
  4. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  5. · günün tek şarkılık özeti
  6. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  7. · yaran diyaloglar
  8. · 19 nisan 2006 beşiktaş gaziantepspor maçı
  9. · sis ve gece

vizigotlar  

1. istilacı got'ların batıya yerleşenleri. anadolu topraklarında at koşturan bu got'lar, romalıları edirne'de yenilgeye uğrattıktan sonra devletler kurmaya çalıştılarsa da başaramadılar. göçebe hayatları yüzünden, bi' oraya bi' buraya saldıran got'lar, ispanya tarihinde çok önemli bi' yere sahiptirler aslına bakarsanız. vizigotlar'ın araplardan yardım talep etmeleri üzerine ispanyollar ne yapacaklarını bilemediler. zaten hemen sonra ülkenin dörtte üçü müslümanların eline geçti. iktidari ve dinsel anlamda büyük bi' çöküş yaşadılar bunların yüzünden. neyse biz bunlardan bihaber ilk kez huysuz virjin'den duyduk bu zamanın avrupa virüslerini...

(bkz: ostrogoth)
    (zoser, 25.06.2007 07:56 ~ 08:02)
  2. liseden beri astragotlar,vizigotlar,germenler ve vandallar şeklinde beynimde yer etmiş dörtlünün benim açımdan ikincisi.
    (uçankanatlısivrisinek, 08.12.2008 12:07)
  3. tekerlemesi vardı bunun bi de, lisede sıkıntıdan ne yapacağını şaşıran bebeler olarak bizler arada söylerdik ama tamamen espriydi yani, şakaydı şaka;

"astragotlar, vizigotlar, çaktırmadan bizi fortlar"
    (yaşlı çocuk, 08.12.2008 12:39)
  4. (annem bana git ekmek al dedi, 08.12.2008 13:07)
  5. ilk olarak huysuz virjinden duyduğum nesildir.
    (jadore, 08.12.2008 13:30)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil