belki ilginizi çeker
  1. · hocanın 3 sayfa cevap kağıdına sıfır vermesi
gündem
  1. · the twilight saga new moon
  2. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  3. · aşk ı memnu
  4. · disko kralı
  5. · demokratik sol halk partisi
  6. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  7. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  8. · yabancılaşmak için işaret beklemek
  9. · selda bağcan

vizelerin sonuçlarının açıklanması  

1. kişiyi hüzne boğabilme ihtimali yüksek olan durum.

hüzne boğmasının asıl nedeni sadece vizelerden düşük not alması değildir aslına bakılırsa. bütün bir hafta boyunca köpek gibi çalıştığı sınavların sonuçlarını öğrendiğinde ve "ben bu kadar çalıştım da notum bu mu yani" demesi ile gelen hüzündür. bir haftası deyimi yerinde ise peş peşe 2 veya 3 gün uykusuz kalmıştır, hayattan kendisini soyutlamış ve derse vermiştir kendisini öğrenci kişi ama gelin görün ki sınav sonucu yerlerde serilmektedir.

"ya ne takıyosun kafana daha ikinci vizeler var" gibi teselli cümleleri anlamsız gelmeye başlar kişiye emeğinin karşılığını alamadığını görünce. şeytan bir tarafından dürtmeye başlar git gide "bak çalıştın olmadı, çalışma bundan sonra siktir et" diyerek. şeytana uymak istemez ancak bir yandan da aklı almamaktadır, karar verememektedir ne yapması gerektiğine.

öyle ya da böyle üzülür kişi, içi içini yer, okula karşı soğur, derslere karşı soğur, hocalara karşı soğur...
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 13.11.2007 21:45)
  2. belirli bir tarihi varsa-örneğin 26 kasım-, o tarih gelmesin diye her şey yapılabilir, ama o tarih çok hızlı gelir ve o gün geçmek bilmez. sürekli döner döner o notlara bakılır, kalınan dersler görülür, kahrolunur. çok cazgır bir öğrenciyseniz, daha vize çıkışı, "bu ders acaba seneye neyle çakışacak bakalım" şeklinde düşüncelere dalınır, arkadaşlar tarafından real dünyaya dönersiniz.. "olm, akşam içelim aq" lafı da yankılanır koridorlarda.
    (kl7mu, 13.11.2007 21:49)
  3. öyle zamanlar oluyor ki, kişinin sınavı afedersiniz ama "bok" gibi geçmiş oluyor, sınav sonucunu öğrenmeyi bırak sınav hakkında bile konuşmak istemiyor, ancak gelin görün ki yanınızdaki sivri elemanın sınavı süper geçmiş oluyor, tutturuyor "abi gel bakalım sınav sonucuna" diye. "ya yok valla bakmayalım" diyorsunuz ama anlamıyor, illa da bakalım bakalım.

neyse sınav sonucuna bakmaya gidiyorsunuz, tam beklediğiniz gibi 10 almışsınız -ki ortalama 40 oluyor-, o sivri eleman da 70-75 gibi bir not almış. "ooh bee, neyse ortalamayı geçtim, valla ortalama altında kalsaydım intihar ederdim, valla hak eden notunu alıyor" gibi cümleler kuruyor. yumruğunuzu sıkıyorsunuz, "bi kelime daha söylesin ağzına geçirecem yumruğu" diyorsunuz içinizden. anlıyor galiba içinizden düşündüğünüzü, susuyor o da.

bu sefer "abi sen kaç aldın" diye soru yöneltiyor size, siz de "10 almışım valla" demenizle, bir anda ne hikmet ise iyilik perisi kesiliyor, "halledersin takma kafana, zordu zaten sorular" gibi söylemlerde bulunuyor.

yanından ayrılıyorsunuz ve o sivri elemanın ve arkanızı döndüğünüzde bu kendini bilmez kişi başka bir arkadaşına, "lan sorular da çok zor değildi ama yapamıyolar enayiler" gibi birşey söylüyor, sinirleniyorsunuz, elemana doğru koşuyorsunuz ve...

(bkz: olaylar gelişir)
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 13.11.2007 22:03)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil