öyle zamanlar oluyor ki, kişinin sınavı afedersiniz ama "bok" gibi geçmiş oluyor, sınav sonucunu öğrenmeyi bırak sınav hakkında bile konuşmak istemiyor, ancak gelin görün ki yanınızdaki sivri elemanın sınavı süper geçmiş oluyor, tutturuyor "abi gel bakalım sınav sonucuna" diye. "ya yok valla bakmayalım" diyorsunuz ama anlamıyor, illa da bakalım bakalım.
neyse sınav sonucuna bakmaya gidiyorsunuz, tam beklediğiniz gibi
10 almışsınız -ki ortalama 40 oluyor-, o sivri eleman da 70-75 gibi bir not almış. "ooh bee, neyse ortalamayı geçtim, valla ortalama altında kalsaydım intihar ederdim, valla hak eden notunu alıyor" gibi cümleler kuruyor. yumruğunuzu sıkıyorsunuz, "bi kelime daha söylesin ağzına geçirecem yumruğu" diyorsunuz içinizden. anlıyor galiba içinizden düşündüğünüzü, susuyor o da.
bu sefer "abi sen kaç aldın" diye soru yöneltiyor size, siz de "10 almışım valla" demenizle, bir anda ne hikmet ise iyilik perisi kesiliyor, "halledersin takma kafana, zordu zaten sorular" gibi söylemlerde bulunuyor.
yanından ayrılıyorsunuz ve o sivri elemanın ve arkanızı döndüğünüzde bu kendini bilmez kişi başka bir arkadaşına, "lan sorular da çok zor değildi ama yapamıyolar enayiler" gibi birşey söylüyor, sinirleniyorsunuz, elemana doğru koşuyorsunuz ve...
(bkz:
olaylar gelişir)