eskilerde yeni evlenecek çiftlerin olmazsa olmazı ev eşyası idi.üç parçadan oluşan,ortadaki bölmede tv için büyük bir bölümün altı ve üstünde dolap olur,yanlardaki iki camlı dolapta da hiç kullanılmayacak olan kristal takımlar konulurdu.şimdilerde yerini gümüşlük artı tv sehpası almış bulunuyor.
eskimiş ve artık pek kullanılmayan ev eşyası. içine bilumum; poselen bardak-çanak-tabak, süs eşyası, kıbrıs'tan hediye gelen tepsi, eski fotoğraflar, şekerlik, gümüş takımlar gibi şeyler konulan, kitaplığı ve televizyonluğu (televizyonluk?) bulunan, tahtadan ve camekandan oluşan eşya. 80'lerin kötü bir şakası olarak evlere veda etmiş bu eşya halen; birkaç müzede, anneanne - babaannegillerde, antikacılarda ve bizim evde bulunmaktadır. merak edenler gelip görebilirler.
müziği can elgeç'e sözleri sezen aksu'ya ait cool kadın albümünden bir şarkı. ajda'nın son zamanlarda attığı tüm goller sezen aksu'ya ait. hele son albümünün içinde ki şarkılar "söz" hariç hepsi vasat. bunu da belirtmek isterim.
diyelim ki bir giriniz var, bunu gözünüzde diğerlerinden ayrı bir yere koyuyorsunuz ve herkes bir şekilde haberdar olsun, okusun istiyorsunuz. bu durumda her giriniz altına eklenen ":)" butonuna basıyorsunuz ve giriyi vitrine eklemiş oluyorsunuz. buton gözükmüyorsa bir kereye mahsus ctrl-f5 tuşlarına basın. neyse gel zaman git zaman, bu giri şahsım pencerenizdeki "vitrin" bölümüne hemen olmasa da bir iki dakika içinde eklenmiş oluyor. bilgilerinize bakmak üzere bu pencereyi ziyaret eden turistler de bu girileri görmüş oluyor, "adam zamanında özenmiş de yapmış şimdi nerede böyle zanaatkarlar" falan diyor. böyle bir özellik vitrin.
sözlükçe "profil oluşturmak". süper özellik . neden itü sözlük yazılımsal açıdan ekşiden daha iyi nin bir diğer cevabı. adam boş durmuyor. ısrarla itü sözlük api bekliyorum.
edit.: umarım takip edilen yazarlar çekingenlik yapmazlar ya da vitrin hazırlamanın ukalalık olduğunu düşünmezler.
bir süredir herkes tarafından isteniyordu bu.* gerçekten çok iyi oldu bu hatta geç bile kalındı. neyse artık özenerek yazdıktan sonra yeterince oy almayan bizce kaliteli girilerimizi yazmamız için bir sebebimiz var.
çok yerinde bir uygulama. kıyıda köşede kaldığını düşündüğünüz, yeteri ilgiyi almadığını düşündüğünüz eserlerinizi göstermenin çok iyi bir yolu. kullanımı da çok basit. kullanışsız diye bok atmaya da gerek yok. zorla vitrin oluşturma diye bir şey söz konusu değil. istemeyen kullanmaz. bizim gibi hevesliler de vitrini doldurmaya başlar.
yalnız şahsi fikrime göre en sevilen eserlerinizi ya da en sevilmeyenlerinizi boşuna koymayın. onlar zaten kabak gibi ortada.
edit: vitrine deneme amaçlı koyduğum eserimi çıkartmama rağmen hala orada duruyor. bu hata da kısa sürede giderilir umarım.
edit 2 : sorun düzeldi.
büyük sevinçle karşıladığım yeni özellik. bir hevesle yüklendim kullanayım diye ama, not defterinin nasıl kullanılacağını sonunda öğrenme sevincini yaşayıp, "sonunda becerdim" havalarına girmişken, ctrl-5'e rağmen tüm havamı söndürdü. not defterini 1 yılda çözdüm, bu sanırım 2011'e kaldı. bir de, üstüne favorilerimi yok ettim. sol frame falan yok olursa, merak etmeyin. ben yapmışımdır.
1. vitrine 10'dan fazla giri eklenebilse de, sadece 10 tanesi görünüyor.
2. vitrine koyduğum girileri sildim, ama hala görünüyorlar. yeniden vitrine koyduğum girilerim ise vitrinde görünmüyorlar.
bu sorunlar halledilirse amacına ulaşacak uygulama.
edit: biri beni duydu galiba... yani sildiklerim görünmüyor şu an.
yeni soru: 10'dan fazla vitrin girisi seçersek, nolacak? yani vitrinlerin hepsinin göründüğü bir link gibi bölüm yaratılsa olmaz mı?