belki ilginizi çeker
  1. · michael jackson
  2. · lee thomas
  3. · dünyayı kurtaran adam
  4. · behçet hastalığı
  5. · michael jackson
  6. · sözlük yazarlarının hastalıkları
  7. · beyaz zenciler
  8. · kryolan
  9. · fondöten
  10. · otoimmün hastalık
gündem
  1. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  2. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  3. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  4. · öğretmenler günü
  5. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  6. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  7. · bir kadının bilmesi gerekenler
  8. · hazımsızlık
  9. · sözlüğe giren oğlunu dikizleyen ana

vitiligo  

1. tam nedeni bilinmeyen, genetik olduğu ve güneş, stres * gibi etkenlerden ortaya çıktığı rivayet edilen, derinin beyazlaşmasına neden olan cilt hastalığı
    (wiechy, 26.03.2004 14:19)
  2. herşey küçük bir noktadan başlar...zamanla bütün vücuda dağılır.tedavisi %70 olumlu sonuç verir ve alman hastanesinde yapılabilir.
    (cesurmanyak, 20.10.2005 22:27)
  3. vücuttaki bağışıklık hücrelerinin renk verici pigmentleri (melanosit) yabancı olarak algılamaları ve yıkmaları ile başlayan hastalık. genelde psikolojik kökenlidir. yoğun stres sonucu ortaya çıkar. bazı cinsleri çok yayılmaz, ama bazı cinsleri çok agresiftir. bağışıklık sisteminin bir bozukluğu, karaciğer de bir rahatsızlık, veya sinir sisteminde bir bozukluğun sonucu ortaya çıktığı düşünülmektedir.
    (chrystal, 15.05.2006 20:15)
  4. (bir bilen, 18.03.2007 19:07)
  5. nedeninin yanı sıra tedavisinin de tam olarak bilinmediği bir marazdır. genetik yatkınlıklara açıktır. her yaş grubunda görülebilir. ciltteki en ufak bir renk değişikliği habercisi olabilir ki bu durumda mutlaka doktora başvurulmalıdır.
    (broken promises, 07.04.2008 12:29)
  6. bu hastalığın bulunduğu kişiler vitiligolu bölgelerin güneş altında sürekli kalmasıyla cilt kanserine yakalanabilirler..
    nitekim bende 10 yıldır var..bütün tedavileri reddettim çünkü çok meşakkatli bir iş..her ne kadar ergenliğimde çeşitli yollarla alay konusu olmak bünyemi etkilese de ben süt beyazı yamalarımı çok seviyorum..
    önemli olan vitiligolu bölgeleri kafaya takmayıp daha çok ilerlemesini engellemek..kendi kendine geçiyor inanın bana..
    (allahına kadar ateistim bacım, 11.06.2008 20:49 ~ 20:52)
  7. başlangıcında tedavi edilmezse tedavisi zor olan rahatsızlık. pek çok deri rahatsızlığı gibi stres başlıca nedenlerinden biridir.
    (stylebrisbane, 11.06.2008 20:52)
  8. istanbul bahçelievler'de bulunan mine eczanesi bu hastalığın tedavisi için çeşitli kremler satmaktadır. hastalık stres kaynaklı olduğu için, hastaların her türlü tütün mamülü, alkollü içkiden uzak durması gerekir.
    (dünyayı kurtaran adam, 11.06.2008 21:13 ~ 21:16)
  9. ah ah üç senedir bir çok tedavisini denediğim ama sonuç alamadığım hastalığım.beyaz beyaz yamalar...en çok yüzümde var,beyaz tenli olduğum için pek farkedilmese de ben hepsini görüyorum.bir çok krem kullandım olmadı,fototerapi alacaktım lekeler çok fazla yayılmadığı için onu da uygulayamadılar.bende bir çözümü yok maalesef.gerçekten kafaya takmayacaksın,çok sıkıntılı olduğum bir dönemde, bir gecede kocaman yeni lekeler oluvermişti,bir de lanet lekelerin çıkıması çok kolay ama kaybolması neredeyse imkansız.görülme yüzdesi düşük bir hastalık,bazı forumlarda görüşler okumuştum bu yüzden vitiligolular kendilerini özel zannediyorlar,ne yapsınlar o da bir kaçış yolu herhalde
    (bencillik değil bu sadece aşk, 08.01.2009 00:45)
  10. öncelikle stres sonucu ortaya çıkmayan hastalıktır.her şey stersten efendim artık önermesi geçerli değildir bu hastalık için.
    gerçek neden kendini dışlanmış ve yalnız hissetmek,insanların tam dahilinde,arasında olduğunu hissedememektir.bu da böyle biline.10 yıldır vitiligo hastası olan biri olarak söylüyorum ve vitiligo hastası birini gördüğümde onun kendini farklı ve ayrı/ayrılmış hissettiğini ya da hissettirildiğini biliyorum.
    vitiligo sahipleri şöyle bi dönüp geçmişe baksınlar,şöyle bir aynanın önüne buyursunlar.olay budur efendim.
    ya çocuklukta bi olay olmuştur,aile içinde okulda her nerdeyse ve bu kişi kendini toplumdan biri değilmiş gibi hissetmiştir.kabul görmediğine,kendinde bi tuhaflık,yabancılık,ayrıştırıcı bir farklılık olduğuna inandırılmıştır.
    her türlü tedavi de boşunadır,zira; misal elinizdeki beyazlık geçer 1 ay sonra dizinizin üstünde bir beyazlık oluşur.ya da bu sevimli lekeler geçer misal 6 ay sonra tekrar ortaya çıkar size de 'welcome back'demek düşer.
    vitiligo sahibi kişiler çok cana yakın,sıcakkanlı,sempatik,sosyal,kaynaşık insan izlenimi de yaratabilirler ama bu derinlerde bi yerlerde kendilerini dışlanmış ve kabul görmeyen biri gibi hissettikleri gerçeğini asla değiştirmez.
    en iyi tedavi istanbul bakırköydeki eczacının ürettiği bitkisel kremlerdir,sürüp güneşin altına yatarsınız ve geçer ya da azalır lekeler.ayrıca bu eczacımız da ilaçlarla beraber size hastalık hakkında bilgi veren bir yazı gönderir.bu yazıda da 'vitiligo kendini yalnız hissetmekten insanlarla kaynaşamamaktan kaynaklanır' gibi sözler bulunur.haklıdır kendisi,hastalığın fiziksel boyutunu geçip psikolojik boyutunu da çözmüş olması ayrı bir güzelliktir.
    isteyenlere kendisinin numarasını verebilirim.

önemli düzeltme: eczane bakırköy'de değil,bahçelievlerdeymiş.
    dünyayı kurtaran adam'a teşekkürler.
    (arbitrary, 21.02.2009 19:14 ~ 03.07.2009 00:59)
  11. vitiligodan musdarip lee thomas isimli zenci bir amerikalı, insanları bu hastalık konusunda bilinçlendirmek adına "televizyon karşısında beyazlaşıyor": http://www.brisbanetimes.com.au/... özellikle zenci birinin hastalığın orta safhalarında nasıl görünebileceğini bilmek için bakmakta fayda var.
    (ali kamber, 01.06.2009 22:36 ~ 22:36)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil