vitiligo   

adana çık aradan

1. tam nedeni bilinmeyen, genetik olduğu ve güneş, stres * gibi etkenlerden ortaya çıktığı rivayet edilen, derinin beyazlaşmasına neden olan cilt hastalığı
    (wiechy, 26.03.2004 14:19)

2. herşey küçük bir noktadan başlar...zamanla bütün vücuda dağılır.tedavisi %70 olumlu sonuç verir ve alman hastanesinde yapılabilir.
    (cesurmanyak, 20.10.2005 22:27)
  3. vücuttaki bağışıklık hücrelerinin renk verici pigmentleri (melanosit) yabancı olarak algılamaları ve yıkmaları ile başlayan hastalık. genelde psikolojik kökenlidir. yoğun stres sonucu ortaya çıkar. bazı cinsleri çok yayılmaz, ama bazı cinsleri çok agresiftir. bağışıklık sisteminin bir bozukluğu, karaciğer de bir rahatsızlık, veya sinir sisteminde bir bozukluğun sonucu ortaya çıktığı düşünülmektedir.
    (chrystal, 15.05.2006 20:15)
  4. (bkz: michael jackson)
    (bir bilen, 18.03.2007 19:07)
  5. nedeninin yanı sıra tedavisinin de tam olarak bilinmediği bir marazdır. genetik yatkınlıklara açıktır. her yaş grubunda görülebilir. ciltteki en ufak bir renk değişikliği habercisi olabilir ki bu durumda mutlaka doktora başvurulmalıdır.
    (broken promises, 07.04.2008 12:29)
  6. bu hastalığın bulunduğu kişiler vitiligolu bölgelerin güneş altında sürekli kalmasıyla cilt kanserine yakalanabilirler..
    nitekim bende 10 yıldır var..bütün tedavileri reddettim çünkü çok meşakkatli bir iş..her ne kadar ergenliğimde çeşitli yollarla alay konusu olmak bünyemi etkilese de ben süt beyazı yamalarımı çok seviyorum..
    önemli olan vitiligolu bölgeleri kafaya takmayıp daha çok ilerlemesini engellemek..kendi kendine geçiyor inanın bana..
    (allahına kadar ateistim bacım, 11.06.2008 20:49 ~ 20:52)
  7. başlangıcında tedavi edilmezse tedavisi zor olan rahatsızlık. pek çok deri rahatsızlığı gibi stres başlıca nedenlerinden biridir.
    (stylebrisbane, 11.06.2008 20:52)
  8. istanbul bahçelievler'de bulunan mine eczanesi bu hastalığın tedavisi için çeşitli kremler satmaktadır. hastalık stres kaynaklı olduğu için, hastaların her türlü tütün mamülü, alkollü içkiden uzak durması gerekir.
    (dünyayı kurtaran adam, 11.06.2008 21:13 ~ 21:16)