öncelikle stres sonucu ortaya çıkmayan hastalıktır.her şey stersten efendim artık önermesi geçerli değildir bu hastalık için.
gerçek neden kendini dışlanmış ve yalnız hissetmek,insanların tam dahilinde,arasında olduğunu hissedememektir.bu da böyle biline.10 yıldır vitiligo hastası olan biri olarak söylüyorum ve vitiligo hastası birini gördüğümde onun kendini farklı ve ayrı/ayrılmış hissettiğini ya da hissettirildiğini biliyorum.
vitiligo sahipleri şöyle bi dönüp geçmişe baksınlar,şöyle bir aynanın önüne buyursunlar.olay budur efendim.
ya çocuklukta bi olay olmuştur,aile içinde okulda her nerdeyse ve bu kişi kendini toplumdan biri değilmiş gibi hissetmiştir.kabul görmediğine,kendinde bi tuhaflık,yabancılık,ayrıştırıcı bir farklılık olduğuna inandırılmıştır.
her türlü tedavi de boşunadır,zira; misal elinizdeki beyazlık geçer 1 ay sonra dizinizin üstünde bir beyazlık oluşur.ya da bu sevimli lekeler geçer misal 6 ay sonra tekrar ortaya çıkar size de 'welcome back'demek düşer.
vitiligo sahibi kişiler çok cana yakın,sıcakkanlı,sempatik,sosyal,kaynaşık insan izlenimi de yaratabilirler ama bu derinlerde bi yerlerde kendilerini dışlanmış ve kabul görmeyen biri gibi hissettikleri gerçeğini asla değiştirmez.
en iyi tedavi istanbul bakırköydeki eczacının ürettiği bitkisel kremlerdir,sürüp güneşin altına yatarsınız ve geçer ya da azalır lekeler.ayrıca bu eczacımız da ilaçlarla beraber size hastalık hakkında bilgi veren bir yazı gönderir.bu yazıda da 'vitiligo kendini yalnız hissetmekten insanlarla kaynaşamamaktan kaynaklanır' gibi sözler bulunur.haklıdır kendisi,hastalığın fiziksel boyutunu geçip psikolojik boyutunu da çözmüş olması ayrı bir güzelliktir.
isteyenlere kendisinin numarasını verebilirim.
önemli düzeltme: eczane bakırköy'de değil,bahçelievlerdeymiş.
dünyayı kurtaran adam'a teşekkürler.