|
|
- davulcuların davulcusu,hocaların hocası,babaların babası,yaşayan en manyak 2-3 bateri üstadından birisi.dinlerken kusturabilme,ağlatabilme;hayata küstürüp bu diyarları terkettirme gibi meziyetlere sahip dünyalı.
(errant, 19.03.2005 22:43 ~ 22:44)
- diskografisinde alan holsworth'ten megadeth'e kadar yüzlerce albüm bulunan, virtüözlüğüne rağmen müzikal olabilmeyi başaran ve solo albümünün açılış parçasında ben dahil birçoğumuza "aha cd atladı...e gene atladı...yaw hep atlıyo" dedirtip sonra da poliritm ötesi bir parti çaldığını anlayınca, topluca ağlamamıza sebep olan, davulcu ve müzik adamı.
- stüdyo davulculuğu, müzikalliği, tekniği ve birçok stile olan hakimiyetiyle gönlümü çok evvelden kaptırmış bulunduğum bataryacıdır kendisi. liderliğini yaptığı projelerde de -burdan isimi vermek istemediğim swh- birtakım davulcular gibi masturbasyon ve türevi cinsel faaliyetlerde bulunduğu da pek görülmemiştir, efendi efendi müziğini yapmıştır bu amcamız. bağrımıza basarız canım biz onu.
'nasıl yani?' diyen vatandaşlar için: 'jing chi - chi town', 'karizma - toast for eli'.
not: ha bir de web sitesindeki -http://www.vinniecolaiuta.com- diskografisine ömrünüz yeterse bir bakın derim..[17 sayfa x 25 albüm]
- bu adam ilk popüler olduğu zamanlarda (ben o dönemleri haliylen bilemem) davul teknik açıdan üst düzey bir enstruman değilmiş. ve bu aleti alıp bir yerden bir yere getiren davulcuların başında gelmekte. işin garip yanı eskilerden gelen müzisyenlerde hep bir eski kafalılık olur. yadsınamaz bir gerçektir. mesela jimi hendrix ilk çıktığı anda gitara devrim yaptırmıştır lakin ölene kadar kendi stilinde çalmıştır. yeni teknikleri uygulamaya kalkmamıştır. jaco pastoriusu fingerstyle dışında gördüm diyen adamın alnını karışlarım. blues açısından düşününce efsane isimlerden biri olan eric clapton sittin senedir aynı eric clapton. bu örnekler çoğaltıldıkça çoğaltılır. ancak colaiuta abimiz sürekli birşeyler katmış ve kendine has stilinin dışında çok geniş bir ufka sahip olmuştur. bu da kendisine bu koca diskografiyi getirmiş olsa gerek.
özetle her tarza ve forma son derece yatkın geniş fikirli virtüöz bir davulcudur kendisi.
- megadeth in the system has failed albümünde çalmış uzaylı davulcu.
|