kendisine tahmin ettiğimden de daha çok saçmaladığım kişidir. azizadan çıkmış bakkala yürüyen bir adet vincent ve onu görmüş içinden oleleeobereyh diyen ve çaktırmamaya çalışan bir adet ben. merhabalaşma, ben şey işte hatırladın mı, nereye gidiyong bende geliyomg muhabbetinden sonra
bakkala girilir;
vincent: are there any matches?
bakkal amca:?
vincent: can you ask for me?
match sözcüğü aklından silinen salak ben: vats det?
*
vincent: matches.. like cigarette..(burda kendisi kibrit tarif etmekten ziyade kibrit taklidi yapmaktadır, ben hala anlamamaktayımdır, hatta öyle bir iki büklüm olmuştur ki resmen ot istediğini sanmaktayımdır bir an ve o gaflet içinde derim ki..), (he bi de kibrit anlatırken insan sigara gibi der mi lan o ne öyle?)
(iki yıl sonra araya giren ibne edit: hay aklıma sıçayım like değil light demiş olmasın adam?)
anlama özürlü ben kişisi: .. we only have cigarettes..(allahın salaa.. hala anlamamakta.. ne demeye çalışmışız burda kısaca: "sigara var bi tek, kibrit yok biz yeriz sigarayı türkiyede yakmıyoruz biz, artık öğrenmiş olman lazım..)
sonunda anlayıp, daha ilk dakikadan muhabbetimi boka sardığım düşüncesiyle aaaa kibriiiittt demekteyimdir.. bir de zorla vincent a kibrit dedirtmeye çalışıp durumumu mu kurtarmaya çalışıyorumdur, napmak istiyorumdur bilinmez..)
evet biz sigarayı yakmayız burda, yiyoruz biz onu.
not: neden çakmak yerine kibrit aldığını sorgulayıp, oyun oynadıkları cevabını almışımdır, kibriti anlamadım diye çakmak aldırmak istemişimdir, hani çakmak desen anlıycam hesabı şeyetmişimdir.
araya girmiş sonradan bunu da yaziyim editi:
bir de geri dönerken yemek yemiş ve azizaya doğru ilerleyen jamie görülür vincentla "obaa heey yiiöö bıradıır öeeyeeü" gibisinden selamlaşmak suretiyle şakalaşma sahneleri gözlerden kaçmaz, sevimli ötesidirler, jamie gelir öper kendisine "ay nov vat meç iz" diyesim vardır baştan, kötü hissetmekteyimdir.. ilerleyen vakitlerde kötü hissetmekte haksız olmadığım anlaşılacaktır.
kendini rezil etme, güzel fırsatların içine sıçma yeteneği bununla sınırlı kalmamıştır (abartıyorum gibi dursa da diğer rezilliklerimi sinirden yazmayı bırak düşünemiyorum bile, abartmıyorum).. gecenin sonunda içip feci saçmalamış ve resmen bıktırmışımdır kendimden maalesef..
not: böyle ufak bir olayı ve rezilliğimi paylaşmak istedim, lakin söz konusu tanınan biri olunca direk en sevilmeyenlere girmekte, ama anlatmak istedim yine de..