benzerine az rastlanır ses rengi ve tarzıyla en başarılı bulduğum vokallerden biri. zaman zaman "sentenced daha iyi bir vokale sahip olabilir miydi" diye düşünüp (misal
juha-pekka leppäluoto) hiç kimsenin ville'nin yerini alamayacağı sonucuna ulaşırım. evet juha pekka veya bir başkası bazı şarkıları ville'den daha iyi söyleyebilir fakat toplama vurduğunuzda ville'nin sentenced'a dair bütünselliğini kimsenin yakalayamayacağını düşünüyorum.
kendisi şu an
poisonblack'te. hem gitar hem de vokal olarak iyi iş çıkarıyor. bir de şarkı sözü yazıyor abim. sentenced'dakine göre çok daha sık... işin ilginci çok da güzel yazıyor. adam
the kiss of death yazmış,
left behind yazmış,
the days between yazmış. daha ne yazsın? arkadaşım bu şarkıları ville'nin yazdığını ilk söylediğinde feci şaşırmıştım. adamın kişiliğini düşündüğünüzde bu sözlerin ona çok uzak olduğunu farkediyorsunuz. ama sanırım körle yatan şaşı kalkmış.
lopakka'nın yanında o kadar yıl durursan böyle olur.
20 mart 2009 poisonblack konserini en önden izledim. geldi gözümüzün içine baka baka solo attı hemen önümüzde. sağolsun, çok mutlu etti bizi. (üstümüzde
miika tenkula tişörtleri vardı o sebepten bi sempati hissetti zahir.)