görseller
ville laihialaville laihiala
ville laihialaville laihiala
belki ilginizi çeker
  1. · ville valo
  2. · mika tenkula
  3. · poisonblack
  4. · havalı okunan fince kelimeler
  5. · havalı okunan ingilizce kelimeler
  6. · frozen
  7. · isminin yazılması çok zor olan ünlüler
  8. · hüzün veren gitar soloları
  9. · love infernal
  10. · vengeance is mine
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  2. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  3. · günün tek kelimelik özeti
  4. · aşk ı memnu
  5. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  6. · yeşim salkım
  7. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  8. · rüyanın sonunda soundtrack çalması
  9. · esat kabaklı

ville laihiala  

1. ailesi ismini şu şekilde koymuştur. eve bir kelime bir işlem programının sunucusunu çağırmışlardır. anne ile baba sırayla "ünlü" ya da "ünsüz" istemişlerdir. gelen harflerle 1 dakika içinde yapabildikleri en iyi isim de bu olmuştur:

ville laihiala
    (mavio, 21.08.2004 19:14)
  2. "allaam bu da mı senin eserin yarabbim? tamam, inanıyorum sana.. kabul ettim, büyüksün" dedirten, rtn'da seyircilerin arasında sakin sakin yürürkene seyircilerin farketmesi sonucu en az bir devekuşu kadar hızlı koşarak kulise kaçabilen insan ötesi.. yemiş, bitirmiş erkek.. her türlü profilden şaheser yaratık..
    (evergrey, 05.11.2004 11:05)
  3. tapılası derecede yaratılmış; sesiyle, fiziğiyle, karizmasıyla, bakışlarıyla öldüren zat. ne diyim. allah sahibine bağışlasın. * tam bir solist.
    (nightwish, 10.12.2004 13:23)
  4. taneli jarva'dan aldığı zorlu görevi kendi tarzını koyarak başarıyla devam ettirmiş sentenced vokalisti,karizmanın doruğuna çıkmış şahsiyet.kendisini ve grubunu gözümden düşüren olay amerika konserlerinden birinde seyircini yoğun bis ısrarına rağmen sahneye dönmemesidir ki seyirciden büyük tepki almışlardır.ayrıca poisonblack grubunda da gitaristliğiyle ön plana çıkmaktadır.kısa bir süre önce de bu grupta mikrofonu da devralmıştır.sentenced son albümünü çıkarmış(emin olamıyoruz ama),poisonblack değişikliğe uğramış olsa da kendisini uzun süre dinlemeyi ümit ettiğim abidir.
    (floydzede, 29.10.2005 03:28)
  5. tek bir zaafı vardır ki o da sesinin zor parçalarda detone olmasıdır.herhangi bir konser kaydından kolayca anlaşılabilir.ama çift sese sahip,fizik-mizik yerinde,zaman zaman detone olmasına rağmen en iyi metal vokallerinden biridir.

not:cross my heart and hope to die parçasının canlı performansında öle bir detone olmuştur ki bu kadarını beklemiyordum.
    (floydzede, 20.12.2005 14:11 ~ 14:12)
  6. sapsarı dişleri, haberi olmadan maruz kaldığı ville la ilahe illallah esprisi ve elektrik direğine benzer fiziğiyle dikkat çeken adam. sesine laf yok, sentenced'ı sentenced yapan adamdır mika tenkula ile beraber.
    (raynor, 27.01.2007 01:13)
  7. (nell, 27.01.2007 01:18)
  8. insanın ruhuna acıyı işleyen ve beni en çok etkilemiş sesin sahibi.sesindeki o kirlilik sentenced şarkılarını farklılaştıran, güzelleştiren unsur.
    her ne kadar sentenced tadı vermese de poisonblack de onu görmek ve onun sesini güzel şarkılarda duymak mutlu edici.
    (bulletproofcupid, 27.01.2007 01:53)
  9. konserlerde içtiği biranın haddi hesabı olmayan ex-sentenced ve son albümle birlikte yeni poisonblack frontmani.

(bkz: rock the nations 2004)
    (kejura, 04.05.2007 12:24)
  10. kendisini fark etmekde geç kaldığım adam.zira ondan önce gözüm mikael ve chuckdan başkasını görmüyordu.
    ama suç benim mi?ben müziğe bakıyorum kardeşim.öyle gökhan özen,tarkan hayranı hatunlar gibi yapmıyorum işte bak.adamı yıllardır dinliyorum.yeni fark ettim karizmasını.neden?çünkü ben müziğe bakarım arkadaşım.
    (bkz: yersen)
    (dooma dooma doom, 15.12.2008 14:17)
  11. melankoli kelimesinin kendisini tanımladığına inandığım uzun boylu bembeyaz tenli mavi gözlü,alkolik şahıs.zaten şarkı sözlerinden de anlıoruz.bi kuple şeyettiriyim:

-what can i do now except continue and open a bottle once more..

-now i need booze like i need the air that i breathe

-with each drink i'm drifting further away from your world.
    (medusa, 11.01.2009 22:20 ~ 27.02.2009 18:18)
  12. kendisi 2 metre boyunda, düzgün fizikli, oldukça iri yapılı, uzun dümdüz siyah saçlı, bembeyaz tenli ve koyu mavi gözlüdür. elleri de güzeldir. parmaklarını kameraya doğru bir yeri işaret edermişçesine naifçe kıvırdığında ellerinin güzelliği seçilir. (bkz: ince uzun ama kemikli parmaklar) genel yüz yapısı ve çene kavisi de hoştur, yüzüne düşen saçlarını eliyle geri attıktan sonra saçlarının hareketine mi yüzüne mi odaklanacağınızı kesitremezsiniz.
    live konser kayıtlarında utanmadan bu adamı bacaklarından yüzüne kadar ağır ağır çekerler, kameranın yüzüne ulaşması zaman alır tabi.

bir de canlı performansta içinden teoman çıkmasa.
    (madeleine akaino, 02.09.2009 18:25 ~ 18:28)
  13. benzerine az rastlanır ses rengi ve tarzıyla en başarılı bulduğum vokallerden biri. zaman zaman "sentenced daha iyi bir vokale sahip olabilir miydi" diye düşünüp (misal juha-pekka leppäluoto) hiç kimsenin ville'nin yerini alamayacağı sonucuna ulaşırım. evet juha pekka veya bir başkası bazı şarkıları ville'den daha iyi söyleyebilir fakat toplama vurduğunuzda ville'nin sentenced'a dair bütünselliğini kimsenin yakalayamayacağını düşünüyorum.

kendisi şu an poisonblack'te. hem gitar hem de vokal olarak iyi iş çıkarıyor. bir de şarkı sözü yazıyor abim. sentenced'dakine göre çok daha sık... işin ilginci çok da güzel yazıyor. adam the kiss of death yazmış, left behind yazmış,the days between yazmış. daha ne yazsın? arkadaşım bu şarkıları ville'nin yazdığını ilk söylediğinde feci şaşırmıştım. adamın kişiliğini düşündüğünüzde bu sözlerin ona çok uzak olduğunu farkediyorsunuz. ama sanırım körle yatan şaşı kalkmış. lopakka'nın yanında o kadar yıl durursan böyle olur.

20 mart 2009 poisonblack konserini en önden izledim. geldi gözümüzün içine baka baka solo attı hemen önümüzde. sağolsun, çok mutlu etti bizi. (üstümüzde miika tenkula tişörtleri vardı o sebepten bi sempati hissetti zahir.)
    (razor, 03.09.2009 01:46)
  14. o kirli sesine; köşeli ve sert hatlı yüzüne can kurban; özenle yaratılmış poisonblack vokalisti.
    (deno, 30.09.2009 11:16)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil