viktor levi   

adana çık aradan

1. ingiliz konsolosluğu civarında bulunan,3 katlı tarihi bir binada yer alan,kendi şaraplarını doluca ve yazgan firmalarına yaptıran,genellikle papazkarası,adakarası ve karasakız şarapları tüketilen,genellikle rumca sakin müzikler çalan,hoş bir ortama sahip olan ,fakat yemek yemeyecekleri genellikle ayakta ağırlamak gibi bir prensipleri olan (bu durumlarda ortaya bir peynir tabağı söyleyerek oturulabilir) güzel mekan.
    (marla singer, 25.04.2004 13:26)
  2. pano'nun türevi ve kardeş mekanı, pano kalitesini tutturamamışlardır ve olay para sömürüsüne dönmüştür, şişirilmiş hesaplara lafı olmayanların gidecekleri yer
    (greeen, 25.04.2004 13:29)
  3. şarap içenlerin yanında bira içmek isteyen birinin, hesap geldiğinde mutlaka hesabı kontrol etmesi gereken 2 ila 5 bira fazladan hesap yazması kuvvetle muhtemel yer, bu eksiği dışında bir meyhane olarak amaca hizmet edebilecek fakat asla pano kadar keyifli olamayacak, garsonları bir garip ama yine de arkadaş muhabbetlerinden keyif alınabilecek ayaküstü mekanı...
    (12monkeys, 25.04.2004 13:33)
  4. yemek yemeyenlerin ayakta şarap içmesi kuralı bana pek sevimli gelmeyen, çok hoşlanmadığım şarapevi...
    (dreamer, 04.05.2004 16:53)
  5. beyoğluna kesinlikle çok yakışan arkadaşlarla çok keyifli bir hale gelen yer. şarabı çok güzel ama yavaş içmeniz tavsiye olunur..
    (püskül, 26.04.2005 01:29)
  6. vişne şarabının mutlaka denenmesi gerektiği,kabartılmış hesaplarının mekanın kalitesine ve adına gölge düşürdüğü,sıcak atmosferi ve ahşap dekoruyla beyoğlunun en gidilesi mekanlarından biri..
    (ingenerioquimica, 29.03.2006 13:12)
  7. kadıköyde de bahçeli güzel bir yeri olan sessiz sakin ve adı soyadıyla uygun yer.

(bkz: viktor levi şarap evi)
    (6ustu6alti6, 09.05.2008 19:29)
  8. hayatımda gördüğüm en saygısız müesseselerden birisi. aslından bu tip şeyler beni bağlamaz ama saygı lazım.

bir ramazan günü kadıköy şubesinin önünden geçmemle başladı her şey. öyle sağa sola anlamsız anlamsız bakarken bir anda ''viktor levi'de iftar keyfi'' diye bir yazı çarptı gözüme. yazıya biraz yaklaşınca bu yazının altında iftar mönüsünü okudum ve şaşırdım. yani düşünsenize, akşam ezanı okunuyor bir yandan kadeh sesleri bir yandan ise orucunu açan insanlar. özgürlükten falan bahsetmeyelim komik olur. oyunu kurallarına göre oynamak lazım. tabii biraz da saygı.
    (kurdılı hıcazkar saz semaısı, 08.08.2008 22:37)