|
|
- iki önermenin tersinin de doğru olduğunu gösteren kalıp
- çift taraflı gerektirme'nin yazıya dökümü
- beraber içip sıçıp eğlenirken birden ağlamaya başladığınızda bunda hiçbir gariplik görmeyerek beraber ağlamaya başlayabileceğiniz, bi süre ağladıktan sonra, abi amma ağladık ha diye birden gülmeye başlayabileceğiniz, alkol konusunda müthiş gaz, iyi müzik dinleyen (dayak istediği zamanlar hande yener de söler), az dayak atmadığım, az dayağını yemediğim, kolumdaki onlarca diş ve tırnak izinin sahibi yırtıcı dost dişi. şu ana kadar girdiği her ortamda rezil olmayı başarmış, metrodan, otobüsten indirilmiş bu şebeğin, sinirlendiği anlarda müthiş alınganlığıyla birleştirdiği ciddiyete dönüşe inanmak oldukça güç olabiliyor bazen. kendisine gidilen bilimum bar club tarzı alkollü mekanlarda ısrarla kimlik sorulması, sürekli ay galiba anahtarımı, cüzdanımı bilmemneyimi kaybettim şeklindeki panik tavrı, komik hırçınlığı kendisini çeşitli ortamlarda makara malzemesi haline getirmiştir. bu dostla dışarı çıkıyorsanız para almanıza gerek yoktur. ayrıca ota boka bozulup taksiyle bizi hastaneye götüren inanılmaz gıcık bi midesi vardır.
sayın vice versa müthiş güçsüzdür ve kendisini yastık gibi oradan oraya vurduğum zamanlarda çok eğlenir.
her zaman her koşulda yanınızdadır, sadık ve sevecen bir dosttur.
en iyi arkadaşım, 3. kardeşim, canımın içi, sevdiceğimdir.
hayat yokluğunu tattırmasın...
ayrıca bu hanımefendi orda burda çeşitli ortamlarda insanları yenip, sonra gelip bana artislik yapmaya kalkar tavlada. ustası kendisini 6-0 yenince de yok zar tuttun yok bilmemne diye bissürü ağlayıp gidip nete girer ve 24 saat antrenman yapar. sonra gelir gene yenilir. işte böle abu böle gubik bi şahsiyettir.
seviyorum işte, var mı diyeceğin?
- üniversite hayatımın ilk gününde, ilk ekonomi dersinde öğrendiğim ceteris peribus la beraber iki kavramdan biri. ekonomide iki kavram da pek faydalı. sihirli sözcük gibi. hede höde and vice versa diyosunuz bitiyo. çok pratik!
- the weakest link gibi yeryüzündeki mevcudiyetinin amacı her şeyi abartmak olan bir şahıs tarafından asılsız karalamalara maruz kalmış,masum bir insanoğludur.
son olarak herkesin tuttuğu kendine demek ister ve de der.
- my kanka forever
bu dostluk bitmez vatan bölünmez *
- hem öyle hem böyle
- öyle ya sen ondokuzunda koca bir kadındın
oysa ben seni tüm yalanlardan daha çok seviyordum.
- iş kulelerin altında,zamanında fhm dergisine çekim verdiğimiz,güzel şarap içilebilen bar.
- (bkz: mefhum-u muhalif)
- dünyanın en güzel kalıbı.
- hazırlıktayken "i wanna be with a girlie who gotta be gorgeous or vice versa" benzeri bir cümle kurup hocanın tüm sınıfın önünde beni rezil etmesine maruz kalmak zorunda olduğum kalıp.
- ing. ya da tam tersi
|