belki ilginizi çeker
  1. · vişne bahçesi
gündem
  1. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  2. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  3. · ugg
  4. · sözlük yazarlarının itirafları
  5. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  6. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  7. · beşiktaş
  8. · tek kişilik aşk
  9. · kardeş türküler

vişnevıy sad  

1. çehov'un, soyluluğun çöküşünü, burjuvazi'nin iktidarı ele geçirmesini ve bunun yanı sıra, yeni kuşağın anlam dolu başka bir yaşama kavuşma çabasını anlatan en önemli dramıdır. bir de fişne pahçesu vardır ki; "çehov lazdur, laz kalacaktur" düşüncesinden hareket eden ferhan şensoy'un, anton çehov'un bu ünlü klasiğini çağdaş karadeniz bölgesine taşıdığı oyundur.
    (mira, 02.07.2006 01:28 ~ 01:31)
  2. moldova'nın uluslarası karadeniz tiyatro festivali'de 10 mayıs 2008'de oynadığı oyun.
    (şimdi ben ne desem, 12.05.2008 23:09)
  3. anton çehov'un yazdığı tiyatro oyununun adı.
    şu sıralar haldun taner'de sahnelenmekte.
    (umde, 30.11.2008 15:03)
  4. tiyatroya gitmek için iyi bir sebep.
    (ses işçisi, 30.11.2008 15:09)
  5. çehovun oyunudur... ama eskişehir şehir tiyatroları tarafından oynandığında seyirci tarafından pek sevilmemiş oyundur...nedense bana boşa çaba gibi geliyor bu klasik oyunu oynamak... tabii şahsi fikir
    (abdüş şuküfe, 05.04.2009 21:55)
  6. harikulade bir anton çehov oyunudur.

aristokrasinin yerle bir olarak yerini kapitalizme bırakmasını çok acı bir biçimde işler. malikanesine yeniden dönen hanımefendi kapitalizme ayak uyduramayarak bahçesini ve köşkünü satmak zorunda kalır. ancak köşkten ayrılırken, aristokrasiyi geride bırakırken, onun en büyük temsilcisi olan uşağı da evde kitli unuturlar ve aristokrasi bir köhne köşkün içinde hapsolarak son bulur.

artık gün kapitalizmin günüdür... (!)
    (elpinoras, 06.04.2009 00:00)
  7. iş bankası kültür yayınları hasan ali yücel klasikler dizisi 'nden okuduğum çehov eseri. eserin girişinde komedi/4 perde yazıyor. daha önce de martı adlı oyunun girişinde komedi olarak yazıyordu. işin ilginç tarafı ise vişne bahçesi de tıpkı martı gibi komedi değil. aksine dram.
    gerek konusu gerek anlatım biçimiyle de klasik bir çehov eseridir.
    (ceyus, 03.11.2009 22:35)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil