belki ilginizi çeker
  1. · küp vişne
  2. · küp vişne mistel şarabı
  3. · mistel şarabı
  4. · şirince
  5. · meyve şarapları
  6. · küp şarapları
  7. · kavun şarabı
  8. · evde kız kıza şarap içmek
  9. · küp
gündem
  1. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  2. · mutluluk veren küçük şeyler
  3. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  4. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  5. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  6. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  7. · the twilight saga new moon
  8. · ilk türk filmi
  9. · answers com

vişne şarabı  

1. en sağlam adama bile kafa buldurtacak şarap çeşididir. içtiğikten hemen sonra vodka gibi etkisini anında göstermez bu meret içmeye mütakip en geç 20 dk içinde kelle olursunuz. biz rakıya vodkaya dayanmış adamız bi şarap bize ne eder derseniz ayvayı yersiniz oldukça sert bir içkidir. fondip yapıp bünye zorlanırsa sabah kafada çalan davulların sayısının haddi hesabı olmaz.
    (benikoyupgitmeneolursun, 12.02.2007 10:28 ~ 10:28)
  2. bekilli'de üretilenler vişne şarapları küp markası ile pazarlanır, gerçekten harikadır. ögrencilik yıllarında bir şişe kesmediği zamanlarda ucuz köpek öldürenle karıştırıp bir şişeden 2 şişe şarap yaptığımız çok olmuştur.
    (manha de carnival, 12.02.2007 10:50)
  3. ev yapımı olanları bir harikadır.gerçekten adamı sarhoş eder biraz fazlası.kokusu şarap gibidir ama tadı vişnedir.ekşimsi bi tadı vardır ama ağzınızın tadını bozacak bir ekşilik değil tabi ki.bulunursa kesinlikle içilmelidir.
    (bkz: bekilli)
    (bkz: küp şarapları)
    (sindarin, 23.11.2007 00:15)
  4. bu şarabın mucidi küp şarapçılıktır. denizli'de yıllarca butik olarak faaliyet gösteren küp şarapçılık'ın sahibi hasan amca bildiğiniz anadolu köylüsüdür,hala aynı yaşam biçimini devam ettirir,el öpülesi adamdır.

hasan amca vişne şarabının doğuşunu şöyle anlatır denizli şivesiyle:

-bizim oralaada meyveleeden şurup yapılır,saklanır. hani ööle gelenimiz gidenimiz olur deye,onlara ikram olsun hesabı. köylük yerde başka ne vercen misafire? bir bayram günüydü, evimiz bayaa galabalık,köyün imamı,muallimi filan hepsi bizde. yengen de (eşi) o gün gelenlere vişne şurubu verdi. neyse,yinildi içildi;aradan günler geçti. bir gün köyün imamı geldi. "hasan amca" dedi. "hani,yengem bayramda şurup verdiydi ya bize.o şuruptan daha vaa mı?" deye sorunca bene,bi şüphe düştü içime. yengenizin şurupları sakladığı yere gittim dooruca. şuruplardan birinin dadına baken dedim. içtim azcık:bildiğin alkollü vişne şarabı olmuş,yengenizin goyduğu yerde azıcıkta ışık almış,ööle ööle derken fermante olmuş anleyceğiniz. o günden sonra üretmeye karar verdim. şu anda üç milyon litre şarap üreten bir firmamız var çok şükür.
    (metropolsalagi, 23.11.2007 09:22 ~ 28.05.2009 08:55)
  5. bu şarap eğer küp şarabı ise bitirir insanı.
    her yudumda tatlı tatlı kayar gider insan.
    kokusu, damakta bıraktığı o esans...
    (bkz: seviyorum ulan)
    (uçuçböceği, 27.12.2008 00:30)
  6. (bkz: şirince)
    (kubelik, 27.12.2008 00:39)
  7. mardin' de, süryanilerin yaptığı, en güzel şarap çeşididir.tadı damağınızda ertesi gün bile kalır.ne birşey yemek istersiniz, ne de birşey içmek istersiniz.sırf o güzel tadı kaybetmemek için.
    (vampirella, 27.12.2008 00:43)
  8. sevilen'in yaptığı gerçekten şahanedir.
    (ben bilmem beyim bilir, 27.12.2008 00:56)
  9. (sir da ros floyd, 27.12.2008 01:06)
  10. "çalkarası'nın çok güzel rayihası vardır. çok güzel kokar. önce acımsı ve hafif ekşimsi bir tat salar, ondan sonra genize doğru bir buke yayılır. şarap içen daha doğrusu içmesini bilen her kişi bu tadı çok âlâ seçer."
    ama hasan amcanın esas ünü, dünyada tadı benzersiz olan kendi üretimi vişne şarabından geliyor. vişne şarabını keşfedişi de tam ona yakışır vaziyette oluyor.
    "bizim ahretlik, hatice yani, vişne suyu çıkarmış. şişelere doldurmuş bir güzel. sonra şişelerin ağzını hidrofilli pamukla tıkamış, pencerenin önüne dizmiş. bir zaman sonra da serin dursun diye toprak testiye aktarmış. bizim evde mevlit oluyor. hacılar, hocalar, konu komşu. tabaklarda kuru üzüm, bardaklarda vişne şurubu. ertesi gün dükkana hafız olan eniştem geldi. 'hasan sen dün bize ne içirttin yahu?' dedi. 'vişne şurubu, ağabey' dedim. 'yok hasan, ben bunu bir kere de gençliğimde içtiydim. yine kanım kaynadı. bu başka bir nane' dedi. koştum eve. testiyi bardağa yıktım. allah bu buz gibi şarap. meğer bizim hanımın suyu bekledikçe mayalanıp şarap olmuş."
    hasan amca, damağındaki lezzeti aklına takar. tam on yıl uğraşır ve meşhur vişne şarabını son kıvamına getirir.
    işte 1959'dan beri inatla ayakta duran ve sofralarımızı şenlendiren küp şarapları'nın hikâyesi.
    (sir da ros floyd, 27.12.2008 01:16)
  11. içilmesi güzel ama sonrası adamı fena halde dağıtan şarap. içerken hiç ihtimal vermeyceğiniz kadar adamı çarpar. adamı çarpmak ne kelime, sonrasında yaptıklarını hatırlayana rastlamadım.
    (cassia, 22.01.2009 17:08)
  12. içimi sonsuz keyif veren şarap türüdür. vin cent markasıyla şirince şarabı satılmaktadır.
    itina ile önerilir.
    (paradoksu kucaklamak, 27.05.2009 23:07)
  13. kavun ya da ayva şarabından daha mükemmel olmayan şaraptır.. zaten meyve şarapları normal şaraplardan daha bir güzeldir.. vişne şarabı da güzel tat almak isteyenler için uygun olan bir içkidir.. ama en başında da denildiği gibi kavun ya da ayva şarabından daha mükemmel değildir..
    (bkz: zevkler ve renkler tartışılır)
    (suursuz, 27.05.2009 23:10)
  14. (eni, 27.05.2009 23:11)
  15. küp vişne diye tabir ettiğimiz bu güzide şarap aromalı şarapların en güzellerindendir. "bence :/ " demeyi de ihmal etmiyorum. şarap sevmeyen bünyelere bile kendini içirmeyi becermiştir. kadıköy'de agapia'da yapın rezervasyonunuzu teras katını kapatın alın sevgilinizi, çok yakın arkadaşınızı neyse artık, afiyetle için. muhteşem.
    (laein, 12.07.2009 13:40)
  16. küpün ürettikleri mistel şarabı olanıdır.
    (fihimafih, 02.08.2009 03:28)
  17. pek bir güzel, pek bir leziz, kafası en bir güzel şaraptır. tehlikeli yanı ise ikinci kadehten sonra hayatın gözünüze daha bir güzel görünmesidir -ki, içmeye başlamadan önce yan masada sizi kesen adama dönüp kafanızı bakmazken, üçüncü kadehin başlarında aynı adam gözünüze michelangelo'nun elinden çıkmış gibi görünebilir. sırf bu sebep bile, yanınızda güvendiğiniz yakın arkadaşlarınız ya da niyeti çoktan bozduğunuz "randevunuz" yoksa tüketmemek için geçerli sebeptir.

bir de, kafası gerçekten çok güzeldir...
    (feklavye, 10.11.2009 20:25)
  18. 'ımmm bu tıpkı vişne suyu gibiymiş, hiçte bişeycikler olmaz' diye artistlik yapılan, ancak daha şişenin dibini göremeden sofradan kalmakta yardıma ihityaç duyulacak duruma getiren, enfes, tadılması, sevilmesi, içilmesinin alışkanlık edilnilmesi hissiyatıyla yaşatan, şarap türü.
    (kırmızı kara ağaç, 16.11.2009 15:37)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil