belki ilginizi çeker
  1. · mülkiyet hırsızlıktır
  2. · ayakbastı parası
  3. · alternatif deli dumrul vergileri
  4. · ana rahmine düşen bebek vergi mükellefidir
  5. · vergi katillerin maaşıdır
  6. · vergi
  7. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  2. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  3. · okan bayülgen
  4. · günün tek şarkılık özeti
  5. · erkekte ses tonu
  6. · darwin i bitiren balık
  7. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  8. · mazlum u getirin bana
  9. · aşk

vergi hırsızlıktır  

1. proudhon'un mülkiyet hırsızlıktır sözüne istinaden;
    vatandaştan zorla alırcasına ve keyfe göre zama uğrayan vergilerin hırsızlıkla suçlanması deyimidir.
    (elpinoras, 06.01.2009 04:21 ~ 30.10.2009 00:17)
  2. gelire oranla alınmayan vergi, evet hırsızlıktır.
    (air, 06.01.2009 05:25)
  3. ybsg demek istiyorum
    vergi zorla alınır. belirli bir yasayla alınır. belirli kurallara göre alınır. bunu yaparken en küçük ayrıntı dahi düşünülür. düşük gelirli vatandaş nasıl etkileneceği, zengin vatandaşın etkilenmesi ya da en azından biraz olsun etki olması için neler yapılması gerektiği araştırılır. öyle üç beş dingilin duvar yazısıyla hırsızlık olmaz. eğer vergide bir hırsızlık varsa o da vergi kaçıranlardır.

edit: basın olumsuza, basın. cem uzan girsin rüyanıza.
    (prometheus 83, 29.10.2009 22:58 ~ 30.10.2009 00:24)
  4. 75 kuruşluk bir metaya (ki kendisi türkiye şartlarında benzin) 3 tl vergi veriyorsanız bunun adı hırsızlıktır.
    (slaw, 29.10.2009 23:05)
  5. kesinlikle doğru olan bi' önermedir kanımca.

düşünsenize abi, mahallenizde bi' tane büyük ve güçlü çocuk var. siz kendinize oyuncak araba alıyosunuz, çocuk da sizi kendisine bi' büyük cips almaya zorluyo. kendinize şapka alıyosunuz, çocuk da kendisine zorla bi' tane çikolata aldırıyo.

aynı bu hesap işte.
    (marchus, 29.10.2009 23:07 ~ 23:07)
  6. olan, olması gereken ve ideali birbirinden ayırarak incelenmesi gereken önerme. basit bir yaklaşımla:

olması gereken: vergiler, toplumların kendilerini yönetmek için bazı özgürlüklerinden fedakarlık ederek kurdukları "devlet" denilen örgütlenmenin, toplumdaki ekonomik ve sosyal eşitliği sağlamak ve kamunun kimi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla toplanır. * halktan toplanan vergilerin de, bu amaca uygun olarak sağlık, eğitim, yol, su, elektrik gibi temel ihtiyaçlar için kullanılması, vergiler alınırken yatay eşitlik değil, dikey eşitlik (yani kişilerin gelirlerine uygun oranla, uygun miktarda) ilkesinin uygulanması gerekir.

olan: en yüksek oranda vergiyi asgari ücretli ödüyor. vergi, kamu harcamalarından çok, devletin iç ve dış borçlarını ödemek amacıyla kullanılıyor; ki bu borçların bir kısmı batık bankaların finansmanı, kayıp örtülü ödenekler, amaca hizmet etmeyen kdv muafiyetleri *, yolsuzluklar gibi kötü yönetim eseri olan kalemler.

ideal: keşke "adam olsak da", (bu adam olmanın içinde silahsızlanma, mülkiyetten vazgeçerek sadece doğal ihtiyaçlarını giderecek kadar kullanma,... gibi kavramlar yer almaktadır.) devlet yararına feragat ettiğimiz özgürlüklerimizi teker teker yeniden alsak da...

mülkiyet hırsızlıktır, vergi hırsızlıktır... diyebilsek...

ama enseyi karartmamak lazım;

"... gün gelecek gülüm, gün gelecek,
    kardeş insanlar birbirine
    senin gözlerinle bakacaklar gülüm,
    senin gözlerinle bakacaklar."

daha çok çekilecek acımız var...
    önce bedeli ödenecek.
    hep öyle olmuştur...
    (annakarenin, 29.10.2009 23:45)
  7. ülkemize giriş fiyatı 24 milyar olan volkswagen passat 1.4 tsi model arabanın tüketiciye ulaştığındaki satış fiyatı 52 milyar oluyorsa burada bi şeyler var; ha tamam 24 milyara sat demiyoruz ama nasıl bir kavramsa bu vergi, ülkeye giriş fiyatının 2 katından fazlaya satılıyor araba. kardeşim eşşek yükü kadar vergileri koyuyorsan ben o arabada modifiye var falan zannederim; pimp my ride'tan çıkmış gibi falan hayal ederim, ama koleksiyon değeri var; neden olduğunu söylemek istemiyorum, ayıp.

bu örneğe benzer örnekteki bütün vergiler bence hırsızlıktır.
    verginin vergisi diye bişi var ki o gene evlere şenlik.
    (mavi ekran, 30.10.2009 00:06 ~ 00:09)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil