ver kaç 

adana çık aradan

1. iki futbolcunun,karşı takımın elemanlarını etkisiz kılmak için giriştiği olaydır..
    aynı zamanda aşk oyunlarında da "ayarı ver kaç" olarak da bilinir..
    (kerdem, 17.04.2004 12:51)

2. halka uygulanan ver kurtul politikasının uzan ailesine uygulanmış hali.
    (dlord, 25.10.2005 21:45)
  3. fox'ta yayınlanmakta olan yeni güzide(!) futbol programı. gelecek vaad etmektedir.
    (bkz: telegol)
    (talweg, 12.03.2007 00:33)
  4. (bkz: vur kaç)
    (madalyonun güzel yüzü, 12.03.2007 00:34)
  5. verdikten sonra kaçmanın bir anlamı olmadığından anlamsız bir emir cümlesi. vermem kaçarım ben şahsen.
    (ayqch, 12.03.2007 00:36)
  6. "tandemle alan daraltan, o biçim pres yapan" alternatif futbol yazılarının yer aldığı güzel site ...

(bkz: http://www.verkac.org)
    (erdemetal, 17.05.2007 16:54)
  7. tek gecelik ilişki lerin tanımıdır. ver - kaç!
    (constantinopole, 30.07.2007 14:52)
  8. futbolun en basit ama en etkili adam geçme stratejisi.
    (bergman, 03.08.2007 15:33)
  9. fenerbahçe'deki operasyonun hiç bilinmeyen ayrıntıları...
    fenerbahçe'nin imajını kim düzeltti? çok tartışılacak sözler...
    galatasaray yeni bir forvet alırsa ümit karan ne yapacak?
    roberto carlos kadro dışı kalınca ne yaptı? g.antep maçını nerede izledi?
    beşiktaş'ın yeni transfer bombası kim? verkaç açıklıyor...
    tümer askere mi gidiyor? bu sorunun cevabı türkiye'de gündem olacak...

şeklindeki altyazılarıyla fıtık eden futbol magazin programı.
    (çılgın veyfik, 20.08.2007 01:12)
  10. altyazılarıyla fıtık eden,içeriğiyle kanser eden programdır.önce galatasaray hakkında,ardından da fenerbahçe hakkında akla hayale sığmayacak iddialar,iftiralar ortaya atılmaktadır bu ilginç programda.şöyle bir tanım yapmak yanlış olmaz,telegol'ün daha seviyesiz ve daha edepsiz halidir bu program.fox tv şeysinde yayınlanmaktadır.
    (mistir loba loba, 20.08.2007 02:38)
  11. moden robin hood'ların parayı zenginden çaldıktan sonraki kaçışı sırasında, sokakta gördüğü ilk fakir kişinin eline parayı tutuşturarak kaçmaya devam etme eylemidir.
    (obsess completely, 20.08.2007 03:48)
  12. (bkz: ver kurtul)
    (neverlander, 20.08.2007 04:22)
  13. 25 kasım 2007 tarihinde yayınlanan programında "fenerbehçeli hangi futbolcu beşiktaş maçı öncesinde kendisine şike teklif edildiğini canlı yayında verkaç'da açıklayacak" anonsunu yapan ,ama program biterken " efendim bugün bu dosyayı yayınlamaya vaktimiz kalmadı aklınıza kötü birşey gelmesin haftaya yayınlayacağız" diye saçmalayan spor programı.az önce izledim o dosyayı.eski fenerbahçeli kova kaleci yaşar'a tarihin birinde edilmiş o şike teklifi.hayır benim anlamadığım beşiktaş yaşar'a gol yemesi için niye şike teklif eder.herif zaten gol manyağı bir kaleciydi.ilginç olaylar tabi.

not : bir de bütün program boyunca arka fonda,ortaçağ avrupasında geçen dinsel temalı film müziği çalıyor.hakikaten delirmemek elde değil.
    (guanoapes, 03.12.2007 00:42 ~ 00:44)
  14. sözcüğün mantığı açısından sıkıntı pası verdikten sonra futbolcunun nereye kaçtığıdır. oyuncu pası verip yükten kurtuluyor anlamında kullanılıyorsa bu kullanım fevkalade yanlıştır. yok pası verip dar ya da sıkışık alandan kaçarak yeniden pas alır pozisyona gelmek anlamındaysa doğrudur. ama ilginçtir, ben nedense gereksiz de olsa düşündüm biraz üzerinde.
    (sinefilolog, 03.12.2007 00:46)
  15. hemen hemen tüm spor programlarını izlemişimdir ama en gereksiz olanı bu sanırım.her konuda klişeleri tek tek bulup sadece bunları saatlerce konuşan bir program.tüm katılımcıları birbirinden zevksizler.çok çaresiz kalmazsanız izlememeye çalışın.ama insan bazen acıkıyor spor programına, krize giriyor, o zaman da mecburen izliyor tabi...
    (condospree, 11.12.2007 00:44)
  16. cem arslan gibi kazma ve futbol cahili, sadece fenerbahçe lehine konuşan bir adamı barındıran ilginç program. cem beyin radyo programları fena değildi ama futbola 1 gram yakışmadığı ortada.
    (caddebostan, 19.02.2008 23:36)
  17. "adnan aybaba fenerbahçe formasını giyecek mi" diye bangır bangır tanıtımı dönen program. giyerse ekime giymezse sikime. bakalım nolacak?
    (metinalifeyyaz, 30.03.2008 14:47)
  18. süper komedi programı. o sunucunun asabiyeti zaten insanı güldürmeye yetiyor. millet birbirini yiyor. fragmanlarda "bammmmmm fenerbahçe bıdıdıdıdı.." "gümmmmmm galatasaray blablabla.." komik ya. yarılıyoruz izlerken.
    (kremberiz, 28.04.2008 02:16)