belki ilginizi çeker
  1. · bsg
  2. · kesseler acımaz
  3. · milletin diline dolansın diye gerzek reklam yapmak
  4. · türbanlı belediye başkanı da olmalı
  5. · wah pedalı
  6. · hiç sevgilisi olmamış kız
  7. · cepsaat
  8. · sağlık alanında dünya türkiye yi örnek alıyor
  9. · minibüse harman kardon ses sistemi kurmak
  10. · uludağ sözlük
gündem
  1. · 2012
  2. · erkekte ses tonu
  3. · hayatın iyi bilinmesi gereken kanunları
  4. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  5. · alex hagi den daha iyidir
  6. · marjinal isim meraklısı aile
  7. · thierry henry
  8. · müderris mustafa sükrü efendi
  9. · her şeyi anlamaya çalışmak bir hastalıktır

ver coşkuyu  

1. dillere ekistirem derecede dolanmış ve her daim her bir şey için kullanılabilecek çılgın nida..
    (lethromar, 09.10.2006 22:44)
  2. (bkz: kendin coş)
    (chixculub, 09.10.2006 22:48)
  3. telsim reklamlarıyla ünlenmiş, şimdilerde ver gazı anlamına gelen sözcük, iki kere söylenmesi daha mübahtır ki anlamı pekişsin.
    (tatlıcadı, 03.02.2007 22:49)
  4. bugün bir kamyonetin arkasında gördüğüm bir nevi slogan. niye kamyonetin arkasına ver coşkuyu yazarsın? arkadan gelenin coşkuyu vermesi iyi mi olacaktır?
    (thecan, 24.04.2007 18:45)
  5. atv'de yeni başlayan, absürdlükte dorukları zorlayan yarışma programı. neymiş efendim, 2 dk.'lık sürede engel niteliğindeki şeylerle uğraşırken şarkı söylemeye çalışacaklarmış. bugün bir ara baktım, kurabiye yerken şarkı söylemeye çalışan adamı, admın ekranda yarattığı iğrençliği görünce kabasından iki küfür edip kapattım televizyonu. bsg derler adama ama.
    (uc satir ustune kapkara haykiran punto, 22.06.2009 00:44 ~ 00:45)
  6. boktan berbat ötesi bir program... iğrenç kokteylleri içiriyorlar şu anda.. tamam hemen an itibariyle içireceklerininin içeriğini söyleyeyim: koç yumurtası, bağırsak, çilek, muz ve nar suyu.

lanet bir program. kim, hangi amaçla katılır ki buna?
    (aydeliselman, 04.07.2009 01:34)
  7. para için insanoğlunun ne hallere girdiğinin resmidir. zira aynı doğrultuda wipeout, fear factor gibi programlarda olduğu realitesini göz ardı etmemeli. nasıl bir bağlantısı mı var diyenlere hemen açıklayayım; efendim eskiden, ben çocukken anket soruları vardı para için bok yer misin (?), para için yılanla yatar mısın(?) , para için bla bla yer misin(?) gibi sorular sorulurdu ve cevap hep hayıııır, saçmalama şeklinde olurdu. gel gelelim günümüzde koşulların kötü olmasından mı yoksa insanların çılgınlık anlayışının sapıtmasındanmıdır nedir bilinmez yurdum insanı ve hatta dünya insanının bir kısmı para için wipeoutta çamurda debelenebiliyor, fear factorde yılan dolu kavanoza kafasını sokabiliyor, ver coşkuya programında kafasından aşağıya solucanlar, kurbağalar atılırken hiç bir şey yokmuş, her şey çok normalmiş gibi şarkı söyleyebiliyor.

hadi diyelim ki bu insanlar dünya ekonomisinin dandikliği nedeniyle 3 kuruş yahut bayağ bir para kazanmak için bu yarışlara katılıyor... işin aslı buysa, ne oldu türk filmlerinde gördüğümüz fakir ama gururlu gençler, teyzeler? yeşilçam yalanımıydı yurdum insanının fakir olsa bile kimseye tamah etmemesi?

kaldı ki bu yarışlarda genellikle yurdum gençleri ya da orta yaş üstünü görüyoruz. analiz ettiğimizde yurdum gencinin kolay yoldan para kazanma arzusu, orta yaşlısının da, yaşlanmadan adrenalin hissini bir daha yaşama arzusu baskın gibi gözüküyor. adam ihtiyacı olduğundan, evini geçindirmek için bu abuk yarışmalara katılsa ne yapsın birader, memleketin hali belli diyeceğim ya da diyeceğiz belki de ama yarışan profiline bakınca bu izlenimi elde etmek çok da mümkün olmuyor, istisnalar dışında tabi.

şimdi bu kadar eleştirdiğim bu programların müptelası şahsiyetler, madem bu kadar tiksindin neden seyrediyorsun derler. hemen bu değerli düşüncenin sahibi şahıslara da açıklamamı yapayım. keyifle değil, hayretle izliyorum. içinde bulunduğumuz ekonomik yapıya mı yoksa psikolojik buhrana mı üzülsem diye karar veremiyorum. ne yazık ki gerçekleri değiştirmiyor. ama içten içe de şunu düşündürüyor, eskiden bir kelime bir işlem diye bir yarışma vardı, babam müptelasıydı, izlerken hiç tiksinmezdim, adamlar toplar, çarpar, böler sayı falan bulurlardı ve karşılığında para kazanırlardı. şimdi iki formatı kıyaslayınca arada kültürel bir uçurum olduğu aşikar.

diyelim ki para için değil, eğlence için katılınıyor. yine ben çocukken bir başka gece diye bir eğlence programı vardı, herkes onu seyreder eğlenirdi. tabi ki zaman geçiyor, her şey değişecek ama marjinal olacağız diye de kıçımızı yılanların ısırmasında izin vermek ne kadar makul tartışılır doğrusu.
    (myself, 04.07.2009 01:35)
  8. güzel bir reklam repliği;dilimize slogan oldu...
    (bunch, 04.07.2009 01:52)
  9. milletçe ne kadar sapık ve sadist olduğumuzun kanıtı.
    adamları kıç kadar kutuya yılanlarla bilmem nelerle koyup şarkı söylemesini izliyolar işkence gibi.
    manyak mısınız olum,başka birisinin çile çekmesini izlemeyi ne kadar çok seviyosunuz, ya sabır.
    (masalambası, 11.07.2009 01:21)
  10. "ulan ibneler, götünüzle başınızla iki gıdım güleceksiniz diye o hayvanlara çektirdiğiniz eziyet nedir öyle?" dedirten programdır. hayır programda bir sike benzese yani. hadi o herifi soktunuz camekana, fareleri neden fırlatıyorsunuz tepelerden? yazık ulan. yok mu şöyle panter emel gibi birisi, çıksa da şunlara hadlerini bildirse. o farelerden, yılandan, böcekten farkınız ne acaba? nedir sizi onlardan değerli kılan çok merak ediyorum.
    (usluprens, 03.08.2009 06:52)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil