|
|
- astım hastalarının kullandığı bir ilaç. nefes yoluyla alınan sprey hali var; bir de tablet hali var (yanılmıyorsam).
sprey halinde olanını, hava değişimlerine ayak uyduramayan sağlıklı hastaların da kullandığı olur.
orta seviye bir astım ilacıdır. ağır hastalarda pek işe yaramadığını gördüm.
- astım dışında alerjisi olan insanların (örnek:ben) da kullandığı bir ilaç. çocukluğumda her daim bulunan bir öğedir. sonra sonra kendileri hayatımdan çıktılar.
- salbutamol içeren bir çeşit bronkodilator.
(sirto, 08.04.2007 05:26)
- astım nöbetinin hemen ardından kullanan hastanın derdine derman olur. bronş kasılmasını önleyerek nefes alış verişini düzenler. ancak yıllarca kullananlar üzerinde etkisinin zamanla azaldığı gözlenmiştir. yine de astım hastalarının yanından ayıramadıkları arkadaşları, gece uykularının yakın dostudur.
- çoçukken nefes darlığınız sırasında onu kullanarak kendinizi sanki filmlerdeki gibi hissetmenizi ve arkadaşlanınıza gerzekçe hava atmanızı sağlayan fıs-fıs ilaç.
- sağ cebimde sigara paketi taşıdığım zamanlarda sol cebimde inhaler versiyonunu bulundurduğum bronşları rahatlatan ilaç. soluk alıp vermede hırıltı ve rahatsızlık hissi varsa tam nefes alırken tek 'fıs fıs' ile insanı huzura erdiren mükemmel ilaç. tabi dozunu aşmamak lazım. salbulin inhaler adında bir benzer versiyonu bulunur.
(fingon, 11.09.2007 15:10 ~ 15:12)
- aphex twin'in "...i care because you do" isimli albümünden bir şarkı, ayrıca bol remix'li bir ep.
şarkı ismini nereden alıyor derseniz, şuradan: bu ventolini çok kullanırsanız kulaklarınızda çok tiz bir frekansta çınlamalar oluşur (tam çınlama değil de, anlayın işte, sürekli tiz bir ses duyarsınız). aphex twin'in parçasında da çok (hem de bayağı çok) yüksek bir frekansta bir sinyal sesi var; sinyal sesi sanırım doğru kelimedir. 4 dakika boyunca yüksek volümde dinliyorsunuz bu sesi ve bir süre sonra kusma, ağlama gibi tepkiler vermeniz doğal oluyor. bunun dışında mükemmel bir şarkı aslında ventolin.
all music guide bu parça için "tarihin en rahatsız edici single'larından biri" demiştir ayrıca. herkes hayatında bir kere dinlemeli bence.(noscho, 09.05.2008 20:10 ~ 20:13)
|