veli küçük 

adana çık aradan

1. başbakanlık teftiş kurulu başkanvekili kutlu savaş'ın hazırladığı susurluk raporu'nda, yeşil'e ait olduğu belirtilen cep telefonunun, tuğgeneral veli küçük üzerine kayıtlı olduğu ortaya çıkınca gizli güçlerin ne şekilde birleştiği akıl sınırlarını zorluyor.(bkz: mahmut yıldırım)(bkz: http://www.milliyet.com.tr/...)
    (hepgülserçe, 20.01.2007 12:00 ~ 12:04)

2. derin devlet ile ilişkilendirilen bütün karanlık adamların büyük saygı duydugu paşadır.
    (confusionovertimespace, 20.01.2007 14:10)
  3. jitemin kurucularından olan emekli tuğgeneraldir.çeşitli nedenlerle yargılanmak istenmesine rağmen izin alınamadığından yargılanamayan çok derin kişidir.
    (mathistitu, 20.01.2007 20:05)
  4. neredeyse her karanlık olayın altında ismi öne plana çıkan kızıl elmacı.
    (nervosa, 24.01.2007 00:55)
  5. susurluk soruşturmasında adı ciddi iddia ve belgelerle gündeme gelen tek asker. mhpye yakınlığıyla tanınıyor. şeriatı ve islami partileri sevmediği biliniyor. ayrıca döneminde soruşturmaya uğradığı ve sürgüne gönderildiği için 7. cumhurbaşkanı turgut özala sempati duymuyor.
    resmi varlığı kabul edilmeyen jitemin kurucusu olduğu ileri sürülen küçük, kocaeli il jandarma alay komutanlığı yaptığı dönemde abdullah çatlının kurduğu paravan bir şirketin tüpraşın petrol atıklarını yeniden işlenmesi ihalesini almasına aracı oldu. adı ilk kez hanefi avcının emniyet genel müdürlüğü istihbarat dairesi başkan yardımcısı olduğu dönemde susurluk komisyonu'na verdiği ifadede ortaya atıldı. küçük'ün kazada ölen abdullah çatlıyla defalarca telefon görüşmesi yaptığı belirlendi. avcı'nın suçlamaları üzerine istanbul dgm, genelkurmay başkanlığı'na suç duyurusunda bulundu. başbakanlık teftiş kurulu başkanvekili kutlu savaşın susurluk raporunda yeşil kod adlı mahmut yıldırımın kullandığı belirtilen cep telefonu numarasının küçük üzerine kayıtlı olduğu da ortaya çıktı.
    küçük, susurluk olayında adının geçtiği dönemde giresun jandarma bölge komutanı'ydı. daha sonra çanakkale 116. jandarma er eğitim alayı'nda görev aldı. ağustos 2000'de yüksek askeri şura kararıyla emekli edildi. emekli olduktan sonra endi marketler zincirinin yönetim kurulu başkanı oldu, ancak adı değişik iddialara da karıştı. küçük, ağustos 2001'de iran - azerbaycan ilişkilerinin gerildiği bir dönemde bakü'de ortaya çıktı. azeri basınına "türk ordusu yardıma hazır" açıklaması yaptı.
    (baykusuyumaz, 22.01.2008 12:40)
  6. 1944 yılında bilecik ili gölpazarı ilçesi türkmen köyünde, bir çiftçi ailesinin dördüncü çocuğu olarak dünyaya geldi.
    ilk eğitimini doğduğu köyün ilkokulunda tamamladı orta öğrenimini gölpazarında bitirdikten sonra kuleli askeri lisesinin sınavlarının kazanarak 1959 yılında kuleli askeri lisesine girdi.

1963 yılında kuleli'den 1965 yılında kara harp okulu'ndan mezun oldu.

kara harp okulu'ndan mezun olduktan sonra yurdun çeşitli yerlerinde mesleği ile ilgili çeşitli görevlerde 35 sene hizmet verdi.

bu hizmetlerim arasında edirne, van ,eskişehir, ağrı ve kocaeli il jandarma alay komutanlıkları görevlerinde bulundu.
    (baykusuyumaz, 22.01.2008 12:41)
  7. son ergenekon operasyonu sırasında tutuklanan emekli tuğgeneral. kamuoyunca ismi ilk olarak susurluk olayı ile duyuldu. susurluk patlamadan sadece bir kaç ay önce tuğgeneral olmuştur. 2000 yılında emekli oldu. derin devletin yeraltı dünyası ile bağlantılarını sağlayan bir karakter olarak ön plana çıktı. sonra hrant dink'i tehdit ettiği iddiası ile gündeme geldi. şimdiki ergenkon operasyonunda darbeye hazırlık ile suçlanmaktadır. ilginç bir bilgi, şimdilerde jitem'in kurucusu olarak anılmaktadır. halbuki yıllarca jitemin kurucusunun cem ersever olduğu dile getirilmekteydi. bu son operasyonda anormal bir bilgi kirliliğinin ortaya saçıldığı kesin. veli küçük karanlık ilişkilerin adamı olabilir ama sanki şimdilerde günah keçisi rolüyle eskinin bütün pislikleri üstüne yıkılyor gibi. şu bilinmeli ki kendisi operasyonel adamların başındaki adamdır olsa olsa. eski pisliklerde uygulayıcı olarak rolü vardır daha yukarısı değildir kanımca. son bir atak da doğu perinçek'den geldi. son yazısında veli küçük ve şürekasını esas vatansever olarak tanımlayıp (hatta eşref bitlis cinayetinin doğrusunu zamanında aydınlık'a anlatan paşadır dedi) şu an ona saldıranları gladyo olmakla suçladı. bakalım bu nereye kadar gidecek. benim fikrim buradan bir temizlik çıkmayacağı sadece bir pazarlık sonucu bazılarının kurban edileceğidir.
    (panait ıstrati, 01.02.2008 14:56 ~ 14:57)
  8. küçük olup da mide bulandırmayı becerenlerden.
    (chaghdash, 01.02.2008 14:58)
  9. (bkz: mutsuzluk veren küçük şeyler)
    (ayakkabınıniçinekaçankarga, 01.02.2008 15:42)
  10. nasıl daha önce yazılmadı bilemiyorum ama veli küçük aynı zamanda gima nın üst düzey yöneticilrindendi. hatta bütün kirli planlarını gima nın başındayken gerçekleştirdiği bilinir.
    (düzenli locaların büyük saygıdeğer üstadı, 13.07.2008 22:42)
  11. saklı devletin önemli bir parçası olan adam. muhtemelen ergenekon'da suçlu bulunacak ve bu suçluluk kararının da yerinde olacağı adam.
    ancak, bugün bir haber ilgimi çekti. bu adamın hapisteyken düşüp kafa travması geçirip hastaneye kaldırılması (bkz: http://www.hurriyet.com.tr/...) altında ne var diye düşündürüyor insana.
    (bambirella, 16.07.2008 02:34)
  12. banyodayken ayağı kaymamış, kaydırılmıştır. bir kahramanlaştırma operasyonuyla daha karşı karşıya olabiliriz. komplo bunlar tabi de bu günlerde ölürse şaşırmayın diyorum.
    (unknown artist, 16.07.2008 02:38)
  13. aslında hastaneye getirilmesinin nedeni bellidir. hapishaneden kaçıp, polat alemdar'ı pardon kendisi ile uğraşanları diri diri yakacaktır. çok mu komplo teorisi kuruluyor bu aralar anlamadım gitti.
    (dünyayı kurtaran adam, 16.07.2008 02:40)
  14. ümraniye soruşturması iddianamesinde gazi olaylarında kahvelerin taranması talimatını veren emekli paşa. ayrıca hemen sağınızdaki görsellerde de görebileceğiniz gibi danıştay saldırsını düzenleyen alparslan arslan ile aynı karede bulunmuşluğu vardır.
    (düzenli locaların büyük saygıdeğer üstadı, 25.07.2008 20:29)
  15. veli küçük'ü savunacak ya da ona saldıracak kadar doyurucu bilgiye sahip değilim. iyi adam mıdır, kötü adam mıdır, darbe yapmaya çalışmış mı, silahlı örgüt kurmuş mu, bilmiyorum.

ama alparslan arslan ile aynı karede bulunduğu iddia edilen fotoğrafta, alparslan arslan olduğu iddia edilen kişi alparslan arslan değil, isveç'te yaşayan azeri uyruklu mehmet isimli bir adamdır.

http://www.milliyet.com.tr/...
    http://www.milliyet.com.tr/...

adamı eleştirmeniz, kötü şeyler yapmakla suçlamanız benim açımdan sorun teşkil etmiyor. ama en azından bunu yaparken, doğru kanıtlar ortaya koyun. orada burada gördüğünüz, doğru mu yanlış mı olduğu belli olmayan fotoğraflar üzerinden abidik gubidik çıkarımlarda bulunmayın. biraz araştırın, sorgulayın, soruşturun. her şeye sazan gibi atlamayın. bunu yapmak o kadar da zor değil.
    (strateji, 25.07.2008 20:48 ~ 21:54)
  16. veli küçük iddia edilen fotoğrafın motomontaj olduğunu 3 kez basına ve avukatlarına bildirmiştir. peki madem azeri mahmut neden korkuyorsun? ne fotomontajı?

ayrıca milliyet ve aydınlık gazetesi böyle bir fotoğrafın varlığında ya da yokluğu konusunda otorite midir? azeri mahmutta yeni çıktı hadi hayırlısı. işçi partisinin iddiasıdır bu bakın işçi partisinin iddiasıdır diyorum. ip genel başkan vekili gültekin’in iddiası: ergenekon dosyasına giren fotoğrafta yer alan emekli tuğgeneral küçük’ün yanındaki kişi danıştay saldırganı arslan değil, mehmet adında bir azeri olduğudur.
    (düzenli locaların büyük saygıdeğer üstadı, 26.07.2008 02:03 ~ 04.08.2008 01:35)
  17. babasının teyzesinin oğlu refet amcayla, küçük veli arasındaki diyaloğ

-oğluuuum veli, küçük mü senin ki he, küçük mü ha veli? göster bakalım refet amcana.
    -ohooo refet amca ben bütün türkiye'ye gösterdim sana mı göstermiyecem allasen!!
    -hmm kökü baya derindeymiş be evlat
    (zugasiberepe, 26.07.2008 02:09)
  18. veli küçük fotoğrafın fotomontaj "olabileceğini" basına ve avukatlarına bildirmiştir. olayı çarpıtmanın lüzumu yok. bana da biri gelip, daha önce hiç görmediğim, tanışmadığım, fotoğraf çektirmediğim biriyle yan yana fotoğrafım olduğunu söylese, benim de ilk olarak aklıma söz konusu fotoğrafın fotomontaj olduğu gelir. burada şaşılacak bir durum yok.

fotoğraflarda görülen kişinin azeri mehmet olduğunun a partisi, b partisi, c kişisi, d kişisi tarafından iddia edilmesinin, fotoğrafların doğruluğuyla alakalı herhangi bir ilişkisi yok. milliyet'in, aydınlık'ın ya da başka bir gazetenin de fotoğrafın doğruluğu konusunda otorite olmadığı muhakkak. burada otorite, sizin doğuştan beri sahip olduğunuz iki adet gözdür. zira verilen link'teki http://i.milliyet.com.tr/... azeri mehmet'in bulunduğu diğer fotoğrafa bakınca, veli küçük'ün de bulunduğu fotoğraftaki kişinin, azeri mehmet olduğu açıkça anlaşılıyor. eğer aksini iddia eden varsa, bir an önce bir göz doktoruna muayene olmasını tavsiye ediyorum. hatta benim tanıdığım bir tane var, isteyene randevu ayarlayabilirim. indirim de yapar kendisi.

öte yandan, azeri mehmet'in televizyona çıkıp "evet o fotoğraftaki menem..." şeklindeki açıklamasını da not düşelim. alparslan arslan'ın da "veli küçük'le hiç tanışmadım. o fotoğraftaki ben değilim." demesini de ekleyelim. işçi partisi'nin yaptığı araştırmada iddia ettiğine göre, alparslan arslan'ın isveç'ten hiç vize almadığını, stockholm'deki otellerin kayıtlarında "alparslan arslan" isimli birinin bulunmadığını da söyleyelim.

son olarak, bu fotoğrafta bulunan kişinin alparslan arslan olmadığı herhalde ergenekon savcıları tarafından da kabul edildi ki, bu fotoğraf artık ergenekon dosyasında yer almıyor.

garanti... başka bir arzunuz?
    (strateji, 26.07.2008 02:36 ~ 02:40)
  19. tipten kaybeden, tipine bakınca ''ulan bu adam bu kadar şey yapmış ama bi boka benzemiyo, adamda karizma namına hiç bişey yok'' dediğim adamdır.
    (general olma hevesi kursağında kalan adam, 30.07.2008 15:43 ~ 15:49)
  20. ergenekonda başrol oyuncusu.
    (bedevix, 30.07.2008 15:48)