veli göçer 

adana çık aradan

1. yaptığı evlerin çoğu marmara depreminde çöken bir dönemin meşhur müteahhiti.
    (bkz. evi göçer)
    (where is my mind, 27.04.2004 16:53 ~ 25.07.2004 14:05)

2. 17 ağustos'un günah keçisi. tamam yaptığı evlerde onlarca belki yüzlerce kişi ölmüştür ama sanki olaydan sorumlu tek müteahhit bu adammış gibi aldılar içeri gerisi gelmedi. gazeteler yazdı çizdi halk adamdan nefret etti ismi bilinmeyen açıklanmayan onlarca inşaat şirketi, müteahhit temiz kaldı.
    (nienna, 12.06.2004 22:57)
  3. yaptığı evlerin çoğunun depremde göçtüğü şahsiyetsiz şahsiyet
    (agust bocuu muittin, 15.09.2004 15:42)
  4. gölcük depreminden 5 yıl sonra oğlu can göçer ve ortağı zafer coşkun ile birlikte 25 yıl ağır hapis cezası alan eski müteahit...
    (easy company, 13.04.2005 05:24)
  5. 17 ağustosun günah keçisidir. sanki sadece bu adamın yaptığı evler yıkılmış gibi tüm medya aynı kişiye saldırmış, halk da medyanın gazıyla araştırmadan soruşturmadan sadece bu kişiyi suçlamıştır. kesinlikle suçsuz demiyorum, 25 yıl az bile müebbet hapis verilmesini isterdim kendisine. ama tek suçlu o değildi. yaptığı konutları denetlemeyen, kendine yarayacak kadar rüşvetini aldıktan sonra gerisine karışmayan yöneticiler de en az bu herif kadar suçludur. fakat yıkılan binalardan, ölen binlerce insandan sorumlu olan tek müteahhit değildir kendisi. depremde, yıktığı binaların bir kısmı değil, tamamı yıkılan yüzlerce müteahhit var. yaptıkları binaları yıkılan / sağlam kalan şeklinde yüzdeye vursak veli göçer kesinlikle en üstte yer almaz.

ama birçok firmaya ve müteahhite yaradı yalnızca bu adamın suçlanması. diğer şirketler sessiz sedasız topladılar enkazlarını, sadece şirketlerin isimlerini değiştirdiler, yollarına devam ettiler. yüce türk adaleti de, binlerce dallamanın suçunu tek dallamaya yükleyerek çıktı işin içinden, hepimiz mutlu olduk.
    (aqua, 13.04.2005 17:27 ~ 26.04.2005 04:27)
  6. hakkında hapis cezası çıktığı vakit gazeteler "veli göçtü" şeklinde manşet atmışlardır. keşke veli ve veli nezdinde tüm ..neler baştan göçseydi de böyle olmasaydı diyorum.
    (lightblue, 16.05.2005 23:52)
  7. mahkemede "yav ben edebiyatçıyım ne anlarım inşaattan, benim suçum yok" diyen şahsiyet. amerika'da olsa sülalesini satsa ödeyemeyeceği tazminata mahkum olurdu.
    (gelirsemkal, 09.04.2006 12:29)
  8. küçük şehirlerde mantar gibi biten doğalgaz firmalarında çalıştırılan yeni mezun makina mühendislerine ilham kaynağı olabilecek müteahhit kişi.

(bkz: veli patlar)
    (dali, 12.03.2007 21:03)
  9. inşaat mühendislerinin okulu bitirmekte zorlandığı dönemlerde "veli göçer 2 puahahha" diye tashak konusu yapılmasına sebebiyet veren şahs-ı mahlukat. ülkede ondan daha çok insanın ölmesine sebebiyet veren birilerini arıyorsak, öncelikle bizi yöneten ve rüşvetleri ceplerine indiren denetim organlarını soruşturmamız lazım. asıl büyük şerefsiz onlardır. insanların ölmesine, evsiz kalmasına ilk izin onlardan çıkmış, infaz kararını onlar vermiştir. cellatlık görevi veli göçer ve diğer ibnetorlara düşmüştür. yazıktır, günahtır...
    (gestalt, 03.04.2007 23:10)
  10. felaketten 4 gün sonra itirafta bulunmuştur.

http://www.milliyet.com.tr/...
    (pembe panter, 06.12.2007 20:35)
  11. soyadında hayır olmayan canlı.
    (trasker, 19.07.2008 18:12)