|
|
- nutuk atarken kullanılabilinecek en ağır kelimelerdendir
(solti, 25.08.2004 22:13)
- "olsa bile" anlamına gelip, olumlu eylem bildiren bir yan cümleciği olumsuz eylem bildiren yan cümlecikle bağlayan (örnek: ben bu işi yapmadımi velev ki yapsam ne olur) bir bağlaçtır.
- rte'nin ispanya'da yapmış olduğu konuşmada dananın kuyruğunu kopartan, türban tarışmasını alevlendiren kelime. kendileri "velev ki siyasi simge olsun" gibilerinden bir tartışma konusu açarak akp'ye açılan kapatma davasının en önemli unsurunu teşkil etmiştir.
- farzedelim ki anlamında kullanılan hayranı olduğum kelimedir...
- rte'nin kullandığı üzre ''olmuşsa ne olmuş''anlamını içeren şekildede arz edilebilen cümle
- çok tehlikeli bi kelime aman diyim.
- konuşmaya ya da yazıya müthiş bir nesnellik, engin bilgi birikiminden sızan bir zeytinyağı, bir karizma küpü katan muhteşem kalıp. bir siyaset yazısında "velev ki" gördüğüm anda yazanın bu işi bildiğine emin oluyorum. bir de kaldı ki var bunun gibi. itiraf edeyim ki yazı yazmaya büyük ölçüde bu iki kalıbı cümle içinde kullanabilmek için başladım.
- (bkz: velev ki sen yoksun)
- gün itibariyle bir siyasi simge.
- erdoğan'ın "velev ki siyasi simge olsun" cümlesinden sonra forumlarda, sözlüklerde, bloglarda, sokaklarda akp yanlılarının iki cümlelerinden birinin içine sıkıştırıp kullanmaya çalıştıklarına tanık olduğumuz bir sözcük oldu bu.
velev ki tarrağım gibi bir sözcük olsun. yine de kullanmaya devam edecek bu çevre.
tiskindim şerefsizim.
(bkz: tiskinmek)(selenge, 13.09.2008 10:49 ~ 14.09.2008 00:08)
- ömrümde ilk defa r.t.e den duydugum kökeni muhtemelen farsçaya dayanan sözcüktür. 'velev'. ne demektir ya! zaten böyle duyulduğu zaman insanın içinde bi küfür etme potansiyelini alt yapısını hazırlıyor bu kelime.
+:velev ki türban siyasi bir simge olsun
-:abi bi daha o kelimeyi kullanma mına korum.
+:velev ki kullandım....
-:+%!+%!'%!'%
bir defa duydum. bir daha duymak istemiyorum.
|