belki ilginizi çeker
  1. · clubvefa sözlük
  2. · vefa lisesi
  3. · vefa anadolu lisesi
  4. · suat sayın
  5. · vefa lisesi
  6. · cibali lisesi
  7. · ismail aktaş
  8. · gazanfer özcan
  9. · kadın şoförler
  10. · larry king
gündem
  1. · colin kazım richards
  2. · ezel
  3. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  4. · boylumlama
  5. · aşk
  6. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  7. · yetenek sizsiniz türkiye
  8. · mişmişmişdir
  9. · bülent arınç

vefa lisesi  

1. tam adı vefa lisesi olan,anadolu lisesi statüsünde eğitim veren,istanbul'un köklü okullarından biri..
    (spooky, 29.01.2006 06:24)
  2. tarihi binasıyla bir çok filme ev sahipliği yapmış lise.
    (ephendy, 29.01.2006 06:26)
  3. (ephendy, 29.01.2006 06:26)
  4. (spooky, 29.01.2006 06:47)
  5. 7 senemi geçirdiğim ve bu 7 seneyi geçirirken çok fazla küfür ettiğim amma ve lakin o 7 senenin neredeyse her gününü şimdilerde iyi bir şekilde hatırladığım lisem, bazı öğretmenler haricinde bizim dönemi tanıyan kimsenin kalmadığı güzel yer, boza günleri kimi zaman gerçekten iple çekilen okul.
    (theone, 17.07.2006 05:57 ~ 05:59)
  6. 7 yılımı geçiriğim, hayatımdaki şeylerin çok büyük bir çoğunluğunu borçlu olduğum okul, okulum... en büyük tarih hocası ismail aktaş, gelmiş geçmiş en işbirlikçi müdür yardımcısı mustafa mandalı gibi yazmakla bitmeyecek apayrı hikayeleri var her köşesinde... duvara azınlık raporu(minority report) filminin afişini astığımız için sınıfa gelip siz teröristmisiniz diye bağıran ve tüm sınıfı (efsane tm-b!) dsipline vermeye çalışan sakin öner adlı penguen önadlı bir müdürü vardı bizim zamanımızda.

"biz vefa lisesi öğrencileri
    bilgi ordusunun gönüllü eri
    kalbi sevgi dolu fikri ileri,
    aydınlatacağız yurtta heryeri
    senin için ilim irfan şeref şan
    senin için herşey ey güzel vatan!
    kalbimizde bu hür mukaddes toprak
    elimizde ecdat ruhu albayrak
    nesil nesil alev alev yanarak
    vefalılar sana geliyorlar bak"
    şeklinde bir de marşmız vardı... hey gidi...
    (kedikara, 02.01.2007 02:44 ~ 02:45)
  7. 6 haziran 2007 tarihinde düzenlenecek olan vefafest'te teoman'ın sahne alacağı okul.
    (kkadirr1989, 05.06.2007 22:10)
  8. okuduğum 7 sene boyunca bana neyin gerçek neyin sahte olduğunu gösteren koca çınar.
    (ceceri, 03.07.2007 16:34)
  9. 1872 yılında kurulan ülkemizin türkçe dille eğitim yapan ilk lisesi.mütercim rüştü paşa konağında eğitim verilmektedir. genelde ünlülerden oluşan mezunlar derneği sayesinde birçok liseden çok daha iyi şartlara sahip olan ve mezunu olduğum için kendimi çok çok şanslı hissettiğim lisedir.

pansiyon binasının duvarında eskiden "moskova düşer vefa düşmez" yazdığı söylenen gururumuzdur.
    (vatka, 01.09.2007 03:07)
  10. çimlerin üstünde kar,yoğurtta nane,beyaz kağıda yeşil yazı,celtic forması hatta dişte kalmış maydonoz onu bana hatırlatır.vefalıyız da ondan.
    (ekşiayran, 08.03.2009 12:09 ~ 11.03.2009 01:09)
  11. ne yazıkki clubvefa sözlük gibi saçma sapan bir isimle sözlük dünyasına adım atmış okulum.

(bkz: @3249510)
    (kedikara, 23.03.2009 18:15)
  12. resmi sitesi olan www.vefalisesi.k12.tr de 3 ayrı dilde yayın yapılmaktadır. diller türkçe, ingilizce ve fransızca'dır.
    (1453, 23.04.2009 22:36)
  13. ruhuma getirdiği karamsarlıkla beraber istanbul'a, türkiye'ye, türklere yukarıdan bakma imkanı veren (burada kastettiğim kargaşadan sıkıldığınız zaman kargaşadan hafif uzaklaşıp kargaşanın ne durumda olduğunu görebileceğiniz bir yer olmasıdır; burada hem kargaşanın içerisindesinizdir hem de kendinizin içinden çıkıp herşeyi görebilirsiniz) yaşlı bir kule.

bahsettiğim duyguyu bana türkiye'de sadece iki yer daha yaşatabilmiştir. istanbul üniversitesi beyazıt kampüsünün kuzey noktaları ve her ne kadar kendimi ve başkalarını ikna etmekte zorlansam da anıtkabir. anıtkabiri bir elysion olarak tarif ederek doğru açıklamaya yaklaşabiliyorum. geriye kalan bütün türkiye'yi bir kendinin farkında olmama halet-i ruhiyesi, istenmeyen vaatler ülkesi olarak görürsek anıtkabir geriye kalan türkiye'nin ne olduğunu farkettirmesiyle, bilhassa içinde bulunduğunuz zamanlarda kendisinin ne olduğunu itiraf etmesiyle verdiği bilinçlilik ile kanımca türkiye'nin en kutsal mekanıdır.

aynı buralar gibi vefa da asla sahne değildir. zaman zaman sahne olduğunu zannedersiniz ama asla bir galatasaray, istanbul erkek değildir. vefa gerçektir. türkiye gerçeğini hem insani hem de maddi bakımdan olabilecek en erken zamanlarınızda anlamanızı sağlar. içinize farketmek isteyenin farkedeceği kalıcı bir hüzün yerleştirir ama olsun. değer.
    (clutter, 29.08.2009 19:15)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil