|
|
- (bkz: kanuni nin veda busesi)
(bkz: hababam sınıfı)
- aslen orhan seyfi orhon'un şiiri.
hani o bırakıp giderken seni
bu öksüz tavrını takmayacaktın.
alnına koyarken veda busesi
yüzüne bu türlü bakmayacaktın.
gelse de en acı sözler dilime
uçacak sanırdım bir kaç kelime.
bir alev halinde düştün elime
hani ey gözyaşım akmayacaktın.
hani ey gözyaşım bu son vedada
yolunu kaybetmiş yolcunun dağda
birini çağırmak için imdada
yaktığı ateşi yakmayacaktın..(viola, 27.10.2005 20:17)
- rakı ve beyaz peynir ile ölümcül sonuçlar doğurabilen tsm eseri
- zeki müren'den başka kimsenin söylememesi gereken şarkıdır.
- (bkz: hayır ağlamıyorum)
(bkz: rakı içmedim)
- o gözyaşı bu şarkıyla ne kadar da çok akar...
- bugün bunun kadar güzel bir veda şiiri daha yazılmamıştır. gelecekte de yazılacağını sanmıyorum. şarkısı insanı kendinden öyle bir geçiriyor ki sevgilinize veda etmek istiyorsunuz.hele o "alnına koyarken veda buseni, yüzüme bu türlü bakmayacaktın" kısmında boğaza birşey düğümlenir ve gözyaşı sel olur akar. ayrıca coşkun demir'den dinlemek ayrı bir güzelliktir.
- muhayyerkürdi makamında bir yusuf nalkesen bestesi.
- (bkz: veda hutbesi)*
- (bkz: kiss of death)
- en masum öpücüktür...
- romantik filminde pamela tarafından coverlanmış eser...
fena olmamış...
- pamela spence de yorumlamıştır bu güzel şarkıyı. orijinalinden güzel olan cover niteliğinde olmasa bile şarkıya ayrı bi hava kazandırdığı açık ve insanın bazen bu ses tonunda dinleyesi gelebiliyor. klibi de romantik filminin sahnelerinden oluşmaktadır.
- gelse de en acı sözler dilime
uçacak sanırım bir kaç kelime..
kısmın da beni benden alan, hislerime tercüman şarkı.
- coşkun demir de vakti zamanında pek güzel yorumlamıştır bu şarkıyı.
- şimdilerde pamela sölüyor. klibi falan da var. iyi olmuş hoş olmuş bence. ayrıca teoman okan bayulgen ve yasemin kozanoğlunun başrolerini paylaştığı romatik filminin müziği
- eğer ayrılık o buse olmadan olmuşsa dinlemenin daha bi dokunduğu, eksikliği hatırlatan şarkı.
- http://www.youtube.com/...
tuğçe becerikli tarafından trt'de söylenmiş olan şarkı, bir klasik...
- diğer bir çok tsm parçası gibi yaşanmışlık üzerine kurulu olduğu için yüreğe bu kadar dokunan parçalardan birisidir veda busesi.
vaktizamanında öyküsünü trtde dinlemiştim. yalan yanlış olursa şimdiden özür dilerim üstadlardan.
sirkeci garında geçen bir ayrılık sahnesi üzerine yazılmış sözleri. sevdiğini uğurlayan kişi ayrılık ne kadar acı verse de güçlü görüneceğine ve ağlamayacağına dair söz veriyor sevdiğine. ama ayrılık vakti gelip çattığında, trenin ayrılık vaktinin geldiğini haber veren düdüğü kulakları sağır edercesine öttüğü anda yanağına konulan son busede tutamıyor kendini ve bir damla yaş süzülüyor yanaklarından. sevdiği bunu görünce daha çok üzülecek diye kendi kendine verdiği sözü tutamadığı için öfkelenip bir iç hesaplaşma yaşıyor ve ardından bu mısralar dökülüyor kaleme.
- fasıla gittiğimiz günlerden birinde fasılcı amca artık ne diyceğimi bilmiyorum o adama o yüzden böyle oldu bu şarkıyı adamın ölmekte olan çocuğu için yazdığını anlatmıştı öyle aşk maşk hikaye yani yok öyle şeyler.. aslında bu hikaye daha hüzünlü daha acı verir hale getiriyo şarkıyı sonrada eklemişti parçanın bilinmeyen 2 kısmı daha var sizin için o kısmıda seslendiricem diye.. güzelde olmuştu hatırlasam bilsem yazardım o kısımlarınıda ama üstünden en az 7-8 yıl geçti..
neyse sözleri düşününce ölen çocuğa yazıldığını düşününce daha bi vurucu oluyo şarkı insanın içinde. ki evlat sevgisi öyle sevdiğinden ayrılmaya falanda benzemez heralde çok daha acı verici bişeydir ve işte öyle anlatamadım çok hüzünlendim ben. gidiyorum ühü...
- zeki müren böyle damarlarında hissederek okumuş zamanında bu şarkıyı. en azından bendeki versiyonunda sesi gencecik, içli. vurgular, ton falan harika. sondaki hıçkırıklar biraz abartı kabul. ama bu kadar güzel bir performansın üstüne kim yeniden yorumlamaya kalksa abesle iştigal etmiş olur bence.
beni şaşırtan bir biçimde eskilerden namlı bir sanatkar değil de, son dönem şarkıcılardan pamela, romantik filmi için yorumlamış şarkıyı. güzel de yorumlamış aslında. hani içine etmeden, adam gibi ve farklı bir şekilde yorumlamış. takdiri hakediyor kesinlikle.
sonuç olarak türk sanat musikisi'nin en güzel örneklerinden birisi. dinleyip dinleyip zevkten kudurmak gerek.
|