belki ilginizi çeker
  1. · yeni başlayanlar için kütahya
  2. · misafirlerin yanında sözlüğe giri girmek
  3. · kütahya
  4. · kadın vücudu
  5. · michael jackson
  6. · coca cola nın cam şişesi
  7. · boğanın orda buluşalım
gündem
  1. · the twilight saga new moon
  2. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  3. · günün tek cümlelik özeti
  4. · demokratik sol halk partisi
  5. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  6. · günün tek şarkılık özeti
  7. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  8. · liverpool fc
  9. · yurtta commodore 64 kullanmak

vazo  

1. toprağı alsan, su katsan... çamuru alıp da günlerce elinin emeğini, gözünün nurunu versen, vazo elde etsen, vazo ne kadar güzel olsa, çiçekler vazoda, vazo masada ne kadar güzel dursa, masa mobilyalarla uyum içinde olsa da, yaşayamaz... ölür kopan çiçekler...

vazo, kopup gelen çiçeklerin, bir arada ya da yalnız, bir süre içebildiği kadar su içip, iki güneş görüp, bir gün öldükleri mekandır. eni boyu, önü sonu farketmeyendir.
    (aqua, 28.06.2004 01:15)
  2. çiçek mezarı..
    (juda, 28.06.2004 19:45)
  3. küçüktüm, ufacıktım.. top oynar acıkırdım.

ne zaman terli terli su içsem, annem çiçekleri çıkarır vazoyu indirirdi kafama.. vazo kırılmazdı, zaten pek ruhu da yoktu. sade, vazo gibi vazo, oysa kafam acırdı hep.

hep vazonun karşısına girip "kafam girsin sana" derdim, ama o kafamdan çıkmazdı.. hep kafamdaydı-annem sağolsun..

ama artık hasret bitti sanırım. guenever sağolsun. kafam vazodan hiç çıkmayacak.. benim de artık onun bunun kafasına atacağım bir vazom olacak. dünyanın en mutlusu, en şeni, en ibnesiyim..

(bkz: duygu hezeyanı)
    (close2death, 21.08.2005 17:51 ~ 17:52)
  4. vazo gibidir aşk.
    bittiğinde paramparça olur.
    duvara çarpılmış gibi.
    ve her aşk eksiltir bir parçasını
    günün birinde tükenene dek.
    (diazepam, 24.06.2009 02:06)
  5. genellikler çiçek koymak için kullanılan, cam, toprak, porselen vb. maddelerden yapılan, türlü boyut ve biçimlerde olabilen kap
    (apranax, 24.06.2009 03:19)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil