belki ilginizi çeker
  1. · vazgeçmek için erken
  2. · düşten güzel
gündem
  1. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  2. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  3. · annelerin yakışıklı anlayışı
  4. · disko kralı
  5. · cebe sevgili ismini kayıt şekilleri
  6. · google wave
  7. · darwin i bitiren balık
  8. · atıl kurt
  9. · youtube

vazgeçmek için erken  

1. 90 ların hüzünlü bir şarkısı.elif diye cici bir kız söylüyordu ama tabi ben o yıllarda minicik bir velettim.şimdi dinleyince derinlerde bişeyler hissettim anladım ki bu şarkının bol bol çalındığı zamanlarda bir aşkım varmış, kesin gizli saklıdır şimdi hatırlamıyorum bile.

gül soldu bülbül sustu
    gönül bahçemde yaram kaniyor
    yol açin hadi ona gideyim
    onsuz tenimi hüzün sariyor

duysun sesimi dünya gökler aglasin
    gitti dönülmez yere dönmeyecek yar
    kara baglamak düser beyaz düslere
    gitti bilinmez yere kaldim bi haber

vazgeçmek için çok erken
    kor gibi yaniyoruz derken
    aldilar bana sormadan
    askimi benden uzaga
    (quenya, 13.09.2007 21:06 ~ 21:06)
  2. daha denenecek bir çok yol varken, henüz vakit varken, hiç bir şey bitmemişken kurulacak cümledir. mesela ciddi bir hastalığa yakalanılmışsa, ya da hastalık dercesinde aşık olunmuşsa, her yolu denemek gerekir. belki de her an vazgeçmek için erkendir. sonuna kadar mücadele etmelidir.
    (roselife, 03.05.2008 01:21)
  3. elif adlı sanatçı kişiliğin 97 veya 98 tarihli soner arıca destekli düşten güzel albümünün çıkış parçası.
    sözler soner arıca, müzikten emin değilim.
    (excalibur, 23.12.2008 11:59)
  4. insanın kendine en sık söylediği yalanlardan biri de bu sanırım; henüz vazgeçmem için erken.

ardından gelen söz de haliyle "yeni bir deneme içinse çok geç". bir köprü üzerinde ilk defa yürürken, "bir dilek tutmalıyım ama ne.." diye tekrarlarken, aklıma geldi; beni asıl mutsuz eden halen mutsuz olmamdı. bunları düşünürken de dilek tutamadım haliyle, çünkü vazgeçmiştim çoktan.

bir yerlerde çok büyük bir hata yapmış olmalıydım tüm bunları hak etmiş olmak için. yapılan haksızlıkları bir bir sıraya dizdim, anlamadım. her şeyi eline yüzüne bulaştırmayı bir kenarda öylece sus pus dururken bile başarabiliyormuş insan, ne garip. çok dışımda gelişen olaylar silsilesi bir şekilde en içimi de ezmeyi başarıyor, ne tuhaf. bana o sözleri söyleyen sen miydin, ne hayat.

başarı ya.. ne tuhaf, kelime. insanın en iyi başardığı şey sanırım başarısızlık. tüm başarısızlıklarımızı unutmak için kafayı meşgul edecek işler buluyoruz her yeni gün. her yeni sabah, yeniden kendimizi kandırıyoruz. ne güzel demiş şair oysa, hayatın neresinden dönsen.. neyse. yarım kalmış cümleler, yarım kalmış hikayeler.. hep başkalarının bıraktığı noktalara imrenerek geçen bir ömür. "ama bu şarkı.." evet ya, o şarkı. hani senin o'nu düşünürken dinlediğin o güzel şarkı.. artık başkaları için çalıyor. kimse o kadar sevemez ya, ona da, neyse. tamamlayamadıkların, yarım yamalak düşlerin, her şeye bomboş bir ifadeyle neyse.

neyse. boş teselliler reçetesi halen ayakta tutuyor ya beni, ilaçlarımın içeriğine de bakmıyorum artık. ben aşka doğmuşum; tek taraflı sevgilerde boğulmuşum. hangi yeni köprünün.. hiçbir yeni dileği iyileştiremez içimdeki düş kırıklıklarını. uzaklara gittiğim zaman düzelecek sanıyordum, kendini de götürdükten sonra, ne aptallık..

başka bir yerlerden yırtabilme ihtimalim halen saklıydı belki, hani vazgeçmek için erken ya.. öyle de, hayatın güzel bir dalına tutunabilmek için de artık çok geç; tek kişilik bir oyunda, karalar bağlamak bizim de payımıza düşen.
    (çoğunlukla zararsız, 03.10.2009 18:52)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil