belki ilginizi çeker
  1. · abcçdefgğhıijklmnoöprsştuüvyz
  2. · metamorfoz
  3. · yesica toscanini
  4. · ali köse
  5. · sevilmediğini anlamak
  6. · erdem kınay
  7. · yanlış anlaşılan şarkı sözleri
  8. · türkçeye saçma çevrilmiş film isimleri
  9. · tarkan
  10. · komşudan gelen inleme sesi
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  2. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  3. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  4. · yeşim salkım
  5. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  6. · tunceli alevileri dinsizdir
  7. · insanın hayatına sıçan şeyler
  8. · travesti ile diyaloglar
  9. · tanrıya sorulacak tek soru

vay anam vay  

sayfa  / 2
  1. big momma's hause filminin türkçe'ye çevrilmiş ismi. başroldeki martin lawrence, koca anne kılığına giren fbi ajanını oynuyor ve koca anne binbir çılgınlıkla ülkesini ve bakıcılığını yaptığı çocukları kötü adamların elinden kurtarıyor. klasik bir kahraman fbi ajanlı komedi filmi.
    (katinanınelindemakası, 04.01.2007 16:57)
  2. sorma
    derdin nedir diye sorma
    gel gör, halimi görde anla
    azar azar içim
    yanar durur o biçim
    öl dese ölürüm onun için
    çok seviyorum hem de çok
    tam kalbime geldi ok
    delisiyim o canına yandığımın
    vurgunuyum haberi yok
    vay anam vay halime!
    vay anam vay!
    dişi eli yakar içi beni
    dile kolay
    söndü havam fiyakam
    menziline gireli
    şimdi sabahı zor ediyorum geceleri
    azar azar içim
    yanar durdur o biçim
    öl dese ölürüm onun için
    çok seviyorum hem de çok
    tam kalbime geldi ok
    delisiyim o canına yandığımın
    vurgunuyum haberi yok
    yok derdime çare yok
    tam kalbime geldi ok
    kölesiyim o canına yandığımın
    vurgunuyum, haberi yok
    vay anam vay halime!
    vay anam vay!
    (minik kus, 25.12.2007 19:09 ~ 19:09)
  3. kötü tarkan şarkısı. bir kısım tepkili dinleyici olarak talebimiz, "elektronik müziği türkiye'de sadece kenan doğulu yapsın." şeklindedir. arabesk motifler ile "amaağn amaağn" uzun hava tadı, üzerine atarilerden kalan dürüt düt sesleri bir şarkıda ancak bu kadar eğreti durabilirdi. çok zorlamış prodüksiyon cemaati ve olsa süper olurmuş ama olamamış malesef. doğmamış çocuğa degaj çekmek gibi bir yorum oldu benimkisi ya neyse, bi ara düzenlerim burayı (inşallah).
    (bkz: metamorfoz)
    (azureel, 25.12.2007 22:20)
  4. ilk kez, ilk kez dinlediğimde beğenmediğim tarkan parçası olmuş.. dinledikçe alışırız inşallah.
    (hansvoralberg, 25.12.2007 22:46)
  5. her tarkan şarkısı gibi ilk dinlendiği anda "laaan o kadar ses çıkmadı, yapa yapa bunu mu yapmış.. dudu ne demek lan, kuzu kuzu diye şarkı mı olur a.q." sözünü sarf ettirme oranı yüksektir..
    sonradan alışır, canlı yayına bağlanıp kıral tivi diiceyinden bile ister hale geliriz bu şarkıyı da bu hale nasıl gelmişiz anlamayız..
    star adamın şarkısı başka olur hani..
    ondan o..
    (dirtypain, 25.12.2007 22:50)
  6. yanlış ters replikleriyle arasıra kahkaha attırabilen, onun dışında fazla bir özelliği olmayan, haber öncesi dizisiydi. o saatte başka bir program olmadığından izlerdik ailecek.
    (universalmind, 25.12.2007 22:55)
  7. (bkz: elektro bakkal)
    (mücrim, 25.12.2007 22:55)
  8. başrollerini nevra serezli ile atilla olgaç ın paylaştığı komedi dizisi. kanal d de başlamış, sonra da star tv ye transfer olmuştu. kanal d deki bölümleri ne kadar güzelse star tv de yayınlanan bölümleri o kadar berbattı. bir süre sonra da yayından kalktı zaten. star tv, o dönemde yayınladığı biri bizi gözetliyor un reklamını yapmak için olsa gerek, kibar ana yı bbg evine falan sokmuş ve dizinin içine etmişti *.
    (sdf824, 25.12.2007 23:09 ~ 23:10)
  9. tarkan'ın yeni albümünün çıkış parçası.kesinlikle çok kötü bir şarkı olmuş bence.sözleri çikletlerden çıkan maniler gibi.hiç beğenmedim maalesef.
    (dream with the fishes, 26.12.2007 09:21)
  10. tarkan'ın metamorfoz albümünün çıkış parçaşı. sözlerinden bir kuple:

"yok derdime care yok
    tam kalbime geldi ok"

bana şunu anımsatmıştır nedense:

"turp gibiyim turp turp
    şurup gibiyim şurup"
    (arch angel, 26.12.2007 10:04)
  11. bir an için sözlerinde serhat ulueren'e atıfta bulunulmuş olabileceğini düşündüğüm müzikli söz öbeği.
    (bkz: vay anam vay neler dönmüş serhat ya)
    (togisama, 26.12.2007 11:05)
  12. "olmamış" dedirtentarkanşarkısı. keşke çıkış şarkısı olarak bunu seçmeseydi.
    (billy, 26.12.2007 15:11)
  13. tarkan'ın şarkılarının zamanla oturduğunu, insanların kulaklarının zamanla alıştığını düşünen biri olarak tutma ihtimalinin yüksek olduğunu düşündüğüm şarkı. tarkan'ın kendini sürekli yenileme çabalarını da takdir ediyorum, uğraşıyor en azından.
    (diazepam, 26.12.2007 15:18)
  14. ilk 2 haftaki yorumlara itibar edilmemesi gerekiyor. ne de olsa tarkan. ben de şu anda o kadar beğenmedim ama 2 hafta sonra neler olcağını hepimiz biliyoruz, hep aynı hikaye

(bkz: kuzu kuzu)
    (bkz: dudu)
    (caddebostan, 27.12.2007 21:49)
  15. bir radyocu yaptığı programda çalınan şarkılardan hoşlanmayabilir.normaldir.yani sanmıyorum ki böyle sürekli hit müzik çalmak zorunda kalan (ve haftada 5 kere yayın yapan insanlar) çaldığı müzikle gurur duysunlar.

bu radyoculardan birisi de alicia keysinno oneşarkısını çalmış,şarkının ardından şarkı hakkında ""aslında şarkı o kadar da güzel değil.ama 12397301 kere dinledikten sonra alışıyorsunuz..." demişti..

konuyla bağlayalım uzatmadan.üzgünüm ama sizde alışacaksınız.çoğu tarkan şarkısında olduğu gibi.şu an bulunduğunuz yeri başlangıç noktası olarak belirleyip her bir tarafa 50 metrelik çaplar çizerek oluşacak küresel hacmin içerisinde mutlaka birisi bu şarkıyı beğenicek.ve dinlemeye başlayacak.o başlamasa bile onun çevresinde birileri duyacak,o ondan etkilenecek ve o ondan ve o ondan...bir şekilde bu şarkı ve (belkide diğer metamorfoz şarkıları) çevrenizde milyon kez çalacak.ve sizinde hoşunuza gidecek.

insanlık bu,herkes anti popülist olamaz ya,zaten o zaman anti popülist olmak popülist olurdu...elbet popüler kültür sizi bir yerden yakalayacak,gittiğiniz kafelerde bu şarkı çalacak,rüyanızda sakallı tarkan göreceksiniz.

sonuç olarak er ya da geç beğenilecek bir şarkı.geçmiş olsun.hadi hayırlı traşlar.

birde sıradaki şarkı çılgın sedat severler için gelsin;nelere katlandı bu yürek...
    (seperated ways, 27.12.2007 22:04)
  16. tarkan şu "başta sevmeyebilirsiniz ama alışınca seversiniz" mitini yıkalı çok oluyor açıkçası. hala birileri (ben de dahil) ona karşı az veya çok bir hayranlık duyuyorsa bu geçmişte yaptığı işlerden ve ne olursa olsun nihayetinde benzersiz bir sese sahip oluşundan kaynaklanıyor. tarkan ölürüm sana'dan sonra adam gibi tek bir albüm yapamadı. sahip olduğu tüm avantajlara rağmen ortalama şarkıcılar misali iki üç şarkılık albümlerle idare ediyor bizi. üstelik onu seven nesil artık yaşlanmaya başladı ve artık zaman başka yıldızların zamanı. uzun lafın kısası cık, olmamış kardeşim.
    (aksamustune dogru kis vakti, 01.01.2008 10:16)
  17. megastar? tarkan'ın son albümünün çıkış parçasıdır. evet ses iyi, benim diyen şarkıcılara basar da basar; ama gelin görün ki amerikalarda kalıp da ulaşılmaz, inanılmaz, doğaüstü, megastar olarak lanse edilme çalışmaları olmasaydı, tarkan bugün tarkan olur muydu? çok, yok , ok tam kafiyeleriyle serdar ortaç tarzı şarkı yapıp da hala "megastar büyüledi" dedirtir miydi? bilemem... bilmem... vay anam vay...
    (tambatumbaesmerbomba, 01.01.2008 20:36)
  18. klibi bu şekilde olan parça. özellikle giydiği sarı bruce lee tişörtü ilgimi çekti.
    http://www.youtube.com/...
    (minik kus, 15.01.2008 17:48 ~ 17:53)
  19. iki gündür inatla döngüye alıp dinlediğim tarkan şarkısıdır. sözleri gayet anlamsız olmasına rağmen, yazın çıksa hit olabilecek altyapıda bir parça. ya da sürekli dinlendiğinde beyni sulandıryor, bilemiyorum.
    (morwen, 16.01.2008 17:12)
  20. ben yazsam ancak bu kadar kötü olurdu dedirten şarkıdır.
    (şerbet, 16.01.2008 17:57)
  21. daler mehndi'nin dansıyla ve birden fazla olan kopyalarıyla komik bir kabusa dönüştürdüğü tunak tunak tan'dan sonra kabus nedir gösteren bir klibe sahip şarkı.

tarkan'ın boksör edasıyla yumruklarını göğsünde tutarken dikey olarak kıvrılarak dans etmesi daler'in omzunun üzerinden kuş uçurup sonra alkışladığı dans figürü kadar komik. tarkan ne yapıyor demeden ekranda onlarca tarkan gözükmesiyle kabus da bambaşka bir hal alıyor. sağdan soldan tarkan çıkıyor, ekran dolup taşıyor.

tarkan, tunak tunak tun klibinde olduğu gibi diz çöküp ellerini yukarı açarak "vay anam vay" deseydi klibin çalıntı olduğunu söylerdim ama o kadar da değil sanırım.
    (talen, 16.01.2008 19:27)
  22. tarkan'ın michael jackson'la mustafa sandal'ın eski kliplerindeki dans stilini bir potada erittiği bir klibe sahip olan zayıf metamorfoz'un en güçlü ama diğer albümlerindeki şarkılarına göre çok zayıf şarkısı.
    (taze bitti, 17.01.2008 00:37)
  23. günlerdir diyorum bu nınını ve dınını kısmı hangi şarkıda vardı şimdi düştü neyse ki jeton..daha britney şişirip, doğurmadan önce toxic'i vardı giriş, çıkış müzikleri ile pek bir örtüşüyor ya da sağır duymaz uydurur.hadi hayırlısı..
    (obsession, 19.01.2008 20:23 ~ 20.01.2008 12:00)
  24. şarkının sözleri,müziğinin altyapısı konuşuladursun benim ilgimi çeken yanı klibidir.
    efenim şöyle ki ülkemin magazini ana haber bülteni yapan televizyon kanallarından birinde tarkanın klibiyle ilgili tüm ayrıntıları edindim. dediklerine göre çekim 2 gün sürmüş, animasyonlar ve montaj 2 ay sürmüş. sonrasında klibi izledim (evet yine ana haber bülteninde izledim vay anam vayın klibini) 2 ay boyunca ne yaptı bu adamlar klipte öyle muhteşem bi animasyon , daha önce görmediğimiz bi montaj tekniği de kullanılmamış sorularıyla karşı karşıya geldim.
    sanıyorum ki üniversite öğrencilerinin benimsediği şu teknik kullanılmış klipte
    -hacı iç iç sonra yaparız projeyi,çizimi
    (üç kilo reçellik vişne, 26.01.2008 13:25)
  25. fi tarihte nevra serezli'nin oynadığı bir dizinin de adıdır yamulmuyorsam...
    (ne me quitte pas, 26.01.2008 13:32)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil