görseller
vatandaşların imf yi protesto edenleri dövmesivatandaşların imf yi protesto edenleri dövmesi
vatandaşların imf yi protesto edenleri dövmesivatandaşların imf yi protesto edenleri dövmesi
belki ilginizi çeker
  1. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  2. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  3. · öğretmenler günü
  4. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  5. · annenin gençlik fotoğrafları
  6. · disko kralı
  7. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  8. · mefhar i mevcudat
  9. · gül suyu

vatandaşların imf yi protesto edenleri dövmesi  

sayfa  / 2
  1. böyle götlük, böyle şerefsizlik olmaz dedirten eylemdir. kim için protesto ediyor lan o insanlar orada, kim için sayısız biber gazı yiyor o insanlar, kim için hayatlarını tehlikeye atıyorlar, sikilmeye bu kadar meraklı olan insanlarla dolu bir ülke, öyle bir tutku ki bu "ellemeyin siksinler" diye insan dövülüyor bu ülkede. topunuzun üstüne attırsa imf gökten yağmur yağıyor dersiniz götverenler.

zorunlu açıklama: esnafın veya işyeri sahiplerinin göstericileri dövmesinden bahsetmiyorum, sokaktaki vatandaşın göstericilere saldıırmasından bahsediyorum.
    (benim meskenim dağlardır, 06.10.2009 15:33 ~ 15:39)
  2. imf'yi protesto edenler dükkanının tüm canımı çerçevesini indirdiği için verilen tepki olabilir, reflekstir. kendi başına gelmeyince insan anlamıyor haliyle.
    (diazepam, 06.10.2009 15:36)
  3. bu vatandaşların, haklarının başkaları tarafında savunulmasını istediklerini hiç sanmıyorum. hak savunucusu rolüne bürünenlerin bu yetkiyi neye dayanarak aldığını da anlamıyorum. herkes kendisini akıllı sanıyor, herkes kendi fikrini mutlak doğru ilan ediyor, herkes kendine göre iyi olanı başkaları için de iyi ilan ediyor, "herkesin doğrusu en doğru / herkesin lafı bir hikmet" *. bu ülkenin işçisine, emekçisine "benim dediğim doğru" diye dayatmaktansa senin doğrunun neden doğru olduğunu anlatmaya çalışsaydın, hür iradelerine saygı duysaydın dayak yemezdin zaten.

edit: işbu giri "kim için sayısız biber gazı yiyor o insanlar, kim için hayatlarını tehlikeye atıyorlar, biz onlar için mücadele ediyoruz onların ne yaptığına bak" gibi sayısız giriyi refere alarak yazılmıştır. halkı bilinçlendirmek için dağıtılan yazılarınsa, insanları ikna edemediğiniz sürece bir önemi yok. "halk gerzek, benim dediğim doğru" diyorsanız başka tabi. (bkz: @4012770)
    (lethe, 06.10.2009 15:56 ~ 19:12)
  4. dayaktan sonra işyerlerinin camlarının indirildiğini düşünecek olursak eylemin neden böyle geçtiğini daha kolay anlayabiliriz galiba.

hep sondan başa düşünmek gereksizdir. biraz da baştan sona doğru düşünmek gerekir.
    (cay kahve kola, 06.10.2009 15:59)
  5. -abi biz sizden yanayız ne vuruyosunuz
    * (öfkeli kalabalık) : siktirin ulan komanistler...
    müstehaktır bize imf! müstehaktır bize akp ve akp gibileri! vurun amına koyayım!
    (biletli, 06.10.2009 16:01)
  6. emprovize yığın psikolojisi tepkisi,
    dükkanımın camını kırıyorlar hezeyanı,
    komünistler sokağa döküldü eyvah naraları,
    imf elden gidiyor şiarı,
    milliyetçilik yapayım derken abd'nin kucağına oturma tatbikatı,
    akp-mhp-chp elele her beraber sermayeye hareketi,
    oyların %80'nini oluşturan uyuşturulmuş kitle,
    bölünme paranoyası,
    şovenizmin toplumsal post şizofreniye evrilmesi,
    umut kapısı olgusu altında ezilen, cahil bırakılan ve tahrik edilen bir halk...

sokak sineması.
    (elpinoras, 06.10.2009 16:08)
  7. vatandaş diye genellenmemesi gereken ne idüğü belirsiz, yarısı çember sakallı, polisten de cesaret alarak ortalığa çıkan bir avuç cahil ve gerici primat topluluğunun durumdan vazife çıkartmasıdır. gün gelir, o vazife döner dolanır, onların sülalesinin tepesine biner. yazıyorum buraya.
    (ptah amun ra, 06.10.2009 16:09)
  8. bu başlıkta çok güzel bir noktaya dokunulmuş.

---alıntı---
    herkes kendisini akıllı sanıyor, herkes kendi fikrini mutlak doğru ilan ediyor, herkes kendine göre iyi olanı başkaları için de iyi ilan ediyor
    ---alıntı---

böyle düşünenlerin hakkı var. ancak bu ülkede asgari ücretle çalışan, iş güvencesi olmayan, sosyal olanakları giderek azalan ve tüm bunların imf türkiye'ye para veriyor ve bu şartları koşuyor diye uygulanmasıyla bu duruma düşen insanların hali hiç de iç açıcı değildir. tepkisizliklerin nedeni var olan gelirini de kaybetme ve açlıktan ölme korkusudur. bukadar basittir bu olay.
    (bkz: maslow un ihtiyaçlar piramidi)

şahsen bu insanların * savundukları görüşleri ben de savunuyorum. ancak amacım bunu başkaları için doğru ilan etmek değildir. istediğim tek şey insanların aç kalma korkusu olmadan kendi doğrularını savunabileceği bir ortamın oluşmasıdır.

kaldı ki işverenlerin ve zengin kesimlerin girdiği bir mecliste ( yada bunların desteklerini alarak girilebilen bir meclistir ki başka türlüsü zaten mümkün değildir ) asgari ücretlinin hakkını kim savunacaktır. buyrun başkasının hakkını savunma yetkisi olan meclise. kim savunuyor bizim hakkımızı. kim başarılı olabiliyor? halkın görevi meclisi seçmekle bitmez. hakları için ölümüne direnmek zorundadır halk. çünkü ;
    (bkz: hak verilmez alınır)
    (ricoygitsin, 06.10.2009 16:25 ~ 16:31)
  9. bir alman'ın akşam sırt üstü yatamamasına sebebiyet veren olay. zira esnaftan dayak yiyen beyaz giysili elinde "gül güçtür" yazılı pankartı taşıyan şahıs almanya'dan istanbul'a, imf'yi gül dağıtarak protesto etmeye gelen bir kişidir.
    (bu kişiyi dikkate almayın, 06.10.2009 17:12)
  10. kendine vazife çıkaranların işi. it izinin puşt izine karıştığının resmi. sen kendini devlet rolüne sokabiliyorsan, devlet seni vazifeli adlediyorsa, kolluk güçleri seni görmezden geliyorsa, bu halka fazladır özgürlükler. insanların hayatları pahasına var ettiği özgürlükler, siz sanıyormusunuz ki 12 eylülün totaliter baskıcılığı hükümetlerin iyi niyeti ile çözülüp geliyor? doğru demiş başbakan; polis bu rejimin teminatı. ama keser döner sap döner, unutmamak lazım.
    (slaw, 06.10.2009 17:23)
  11. devletimin polisine vuran bana vurmuştur gerizekalılığından kurtulamayan dingillerin işi. 1 mayıs 2009 da başıma gelmek üzere(az daha vatandaştan dayak yiyorduk, vatandaşta tip tip tipsizler sloganını nerden duymuş hayrett) olanın 6 ekim versiyonudur diğer bir yandan, ama bu sefer gelmek üzere olmamış, gelmiştir. ''tip tip tipsizlerr...'' diye polisin önünde bi güruh geliyordu üzerimize 1 mayıs'ta, al sana bugün de aynısı. memleketi satana vuracağına gidiyor kime vuruyor. bu faşistler komik valla yaa, ayy ilahi...
    (bilebilebiikikere, 06.10.2009 17:51 ~ 18:01)
  12. vatandaşların g.tlerine giren borçtan zevk alması ile ilgilidir. bir süre sonra doyum noktasını geçine daha fazla istemektedirler. işte burada da o borç kabarsın, eni genişlesin, g.te girdiğinde daha da bir acı versin, kanırta kanırta s.ksin isteyen vatandaşlar; g.tten ilişkiye girmek istemeyenleri dövmüşlerdir.

halbuki bırak, sen ibnesin diye herkes de ibne olacak diye bir kaide yok.
    (i c a, 06.10.2009 17:57)
  13. esnafın veya halkın bilgilendirilmediği söyleniyor. "esnafı veya halkı bilgilendirme, sonra git eylem yap olacak iş mi?" diyenler var. 1 haftadır milletin eline tutuşturulan, paragraf paragraf ne bokların döndüğü anlatılan kağıtlar var. sanırım bunlardan haberi yok bu arkadaşların. genelde eylemlerde falan olur. hani alırsın eline okursun. flyer deniyor sanırım. olmadı broşür, olmadı kağıt parçası. dağıtılan o kağıtları okursun, topluluğun ne düşündüğü, ne yapmaya çalıştığı hakkında bilgin olur. okumazsın. "komünüt bunlar" dersin, sonra gider protestocu döversin. fark burada sanki.. protestocularla maç çıkışı tezahürat yapan amigolar karıştırılıyor sanki halkın gözünde.

oku.
    (gory, 06.10.2009 17:57)
  14. türlü sebeplerden olabilir
    ya bu grupların halka ilişkileri kötüdür: dertlerini, fikirlerini, çözüm önerilerini (varsa) halka gerektiği gibi anlatamamıştır ki bunda basın gücünün olmayışı vs etkilidir
    ya bu grupların söylemleri halka samimi ve/veya gerçekçi görünmemektedir
    ya anlık bir olaydır ama öyle olsa bile halkın sol gruplara genel bakışının ters oluşu gerçeği değişmez
    ya da bu insanlar imf yi türkiyede hayır hasenat olsun diye okullar, hastaneler, çeşmeler falan inşa edecek bir vakıf zannetmektedirler

benim haddime pek değil ama
    sanki bu saatten sonra dünyadaki egemen güçlere rağmen öyle bağıra çağıra devrim yapmak biraz zor olur
    artık devrimin sessiz derinden yapılanı makbul, belki son kertede kitlesel hareket mümkün olabilir (bkz: beğenmediğiniz nurcular)
    bunun için de öncelikle sağlam fikir adamları, sağlam beyinler, iyi bir teşkilatlanma vs gereklidir
    ve tabi ki para, basın desteği bilmem ne
    kısacası oyunu bir süre kurallarına göre oynamak gerekir
    tabi oyunun hoşa gitme ihtimali de mevcuttur...
    (tskyıyıpratanadam, 06.10.2009 18:02 ~ 18:04)
  15. onlar vatandaş değil imfdaş olmuşlardır artık..imfyi korumayı marifet sanmakta,başbakanın imf'yi ay em ef diye okuyunca farklı birşeyden bahsettiğini sanmaktadırlar..
    (nicksiz adama kız verilmez bizde, 06.10.2009 18:06)
  16. (bkz: imf nin kıçını yalayan vatansever milliyetçiler)
    (elpinoras, 06.10.2009 18:07)
  17. imf'yi esnafın malına zarar vererek, kargaşa çıkararak protesto eden sözüm ona sosyalist lakin aslında militarist olanlara reva olan dayak. ulan sizden başka bu ülkeyi düşünen mi yok böyle mi protesto edilir ? yani ''halk bizi sevmesin biz hep halkımız için savaşalım ama'' diyebilmek adına, anlaşılmamak adına elinden geleni ardına koymayan kişiler, bu ülkeyi; o, dayak yedikleri esnaftan daha fazla sevdiklerini iddia edemezler.

kahrolsun imf! al camına taş esnaf! (f'ler çeyrek kafiye) tüm besininiz ne zaman nefret oldu sizin ?

bir dava uğruna yaşamak o davaya göre hayatını şekillendirmek inanın ki en zor şey her fikir için geçerli o araba camına doğru atlayış yapan eylemcinin converslerini de görmedim sanmayın! aa converse son ictihatta serbest bırakılmıştı özür dilerim nike ile birlikte
    (otsuz deli ökkeş, 06.10.2009 18:16)
  18. aklıma che'yi ihbar eden bolivyalı köylüyü getiren olay. aynı farkındasızlık, aynı umursamazlık, aynı bilinçsizlik, aynı yüreksizlik...
    (bugun burda cumartesi, 06.10.2009 18:19)
  19. o değilde işin komik yanı şu yahu, birileri pkk nidaları ile meydanlarda yürüsün, apo pankartları açsın kıllarına dokunama ama başka birileri imf yi protesto etsin eşeğin siki boyutunda güç kullan.
    (bkz: i love you demokrasi)
    (lost knight, 06.10.2009 18:49)
  20. kardeşim sen git polise taş at, kaldırımları sök, işyerlerini molotofla,durakları kullanılmaz hale getir ondan sonra ''vatandaşlar eylemcileri dövdü'' de. sikerler efendii sikerler. senin yaptığın eylem değil terör lan resmen, ne farkın kaldı pkk sempatizanlarından? protestoyu bile elinize yüzünüze bulaştırıyosunuz lan.

güzel kardeşim, e be solcu kardeşlerim! o durağı kullanan benim, o kaldırımda yürüyen benim nedir bu yakıp yıkma sevdası? herhangi bir global şirkete ait olmayan bir işyerinde çalışan masum insanların camına molotof atmak, durakları parçalamak ve kaldırım taşlarını sökmek, size, eyleminize, amacınıza yönelik ne kazandırıyor?

çünkü ne yapmak istediğinizi siz de bilmiyorsunuz.
    (kırmızı rugan ayakkabıdaki meni damlası, 06.10.2009 18:56)
  21. nedeni açıktır: imf'i protesto bahanesi ile dükkanların, mağazaların, bankaların kapı ve pencerelerini kıran, parke taşları ve kanepeleri söküp polise atan, nike marka ayakkabı giyen ideolojik gruplara karşı halkımızın zaafı vardır, bunlar gördükleri yerde döverler.
    (melihin adamı, 06.10.2009 18:58)
  22. şu an buraya yazdıklarım suya yazmaktan ibaret biliyorum. nedendir. bir gün su durulur da benim yazılarım da dalgalara kurban gitmez belki, o zaman işte ayyuka çıkar tüm yazdıklarım.

şu an yazdıklarımı sizler göremeyeceksiniz ama yine de yazıyor olmak, varya yine de yazıyor olmak...

kimsenin yaşamadan bildiği bir mesele gibi. anlatılır; hani ölünce mezara koyduklarında insan bağırırmış, üzerine toprak atıldıkça, dışardan izlerken tek tek yakınlarının yanına gider beni görmüyor musunuz? işte buradayım! sesimi duymuyor musunuz? diye feryat edermiş azrailin ziyaret ettiği kişi...

işte bağırıyorum ölü gibi... kimsenin /yönetici kardeş sen hariç/ duymayacağını bilerek.

ulen, siz ki istanbuldan otobüs kaldırırsınız ankaraya gidip emperyalist sermaye hayır diye! molada acıkınca da hop, mekdanılsa...

imfyi memleketten kovmak istersiniz, ağzınızda sakızdır adı ay em ef şeklinde...

ayağınızda nikeler, konversler bilmem neler neler...

saçından sürüklenen kız, o saçından tutulmasa muhtemel bir bankamatiki taşla paramparça edecek. gariban bir esnafın camlarını indirecek... daha neler neler...

uzatmaya gerek yok,

birilerinin şiddeti hak görmek zorunda kalmaması için bunlara, genç sivil arkadaşlar bu kardeşlere "etkili eylem nasıl yapılır" dersi vermeli...
    (kebikeç, 06.10.2009 19:04 ~ 19:05)
  23. seni ve ülkeni sömürenleri protesto eden, ülkeyi kurtarmaya çalışan vatanseverlerin, bir grup cahil, gerizekalı insanlar tarafından dövülmesidir. (bkz: akp'li midir nedir?)
    (klozet kapağı, 06.10.2009 19:06 ~ 19:08)
  24. vatandaş eve ekmek götürme derdinde olduğu için, ekmek teknesini taşlayan bir grup azmana verdiği haklı tepkidir. evet bu ülkede imf'yi isteyen çok az sayıda bir kesim vardır bunda hemfikiriz. fakat şöyle de bir şey vardır; doğru düşünebilirsin, ama bunu doğru şekilde anlatamadıktan sonra o doğru bir anda yanlışa dönüşür canım benim. burada olan da budur. sen güzel bir eyleme imza atmak üzereyken ne diye adamın ekmek kapısını taşlarsın, sopalarsın da kendini bir anda haksız duruma düşürürsün?

ayrıca bu dövme işine karşı çıkan elemanlara sorum şudur;

ya o dükkan senin olsaydı, ya sen orada ekmek derdinde koşan bir esnaf olsaydın?

eğer tepki verilecek bir şeyler ya da birileri varsa o dükkanların camı ya da esnaflar değildir. tepkiyi koyacaksak bizi bu hale getirenlere tepkiyi koyalım öncelikle. mastürbasyon yapmayalım boş yere.
    (spitzer, 06.10.2009 19:07 ~ 19:12)
  25. ben orospu çocuğuyum demenin 100 farklı yolundan sadece biri.
    (asymmetry, 06.10.2009 19:08)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil