belki ilginizi çeker
  1. · vatandaş kürtçe de konuş
gündem
  1. · beşiktaş
  2. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  3. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  4. · colin kazım richards
  5. · aşk
  6. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  7. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  8. · gloria jean s coffees
  9. · ishaklı

vatandaş kürtçe konuş  

1. insanın kendi dilini konuşmak istemesi ve onu koruması çok doğaldır.bunu korumaya yönelik çalışmalar yapması da doğal bir hakkıdır fakat bunun milliyetçiliği pompalayacak şekilde yapılması,'sen nasıl kürtsün,kürtçe konuş' gibi söylemlerle işin sovenizme dönüştürlmesi ve altta da ünlü kürt şair ve yazarların resimleri koyularak bunun desteklenmesi bana göre yanlış olandır.yoksa bir insanın ana dilini bilememesi gerçekten acıklı bir durumdur.ama bu tip kampanyalar sanki türkçe konuşmayı boşver hep kürtçe konuş hatta bağıra bağıra konuş her yere de kürtçe yaz herkes görsün tipi mesajlar taşıdığından bence pek de hoş bir hareket değildir.
    (nickdeğiltakmaad, 31.05.2009 15:09)
  2. bir geçiş döneminde olmamıza diyecek laf yok. fena da gidilmiyor. ama ne ara ikizlere takke boyutuna geçtik
    onu yakalayamamışım.
    (kalkhas, 31.05.2009 15:14)
  3. yerinde bir kampanyadır. toplum özgürce dilediğini yapabilmelidir. geç bile kalınmıştır. ayrıca kürtlerin her hareketinin battığı kişilerin de pek hoşlanmayacağı bir durumdur. yasaklar kalkar, toplum dilediğini yaşarsa sorunları çoktan arkada bırakmış oluruz.

not: en sevilmeyenim sıralarına girmiştir.ama o öyle değil böyle, bu şekilde yapılması bıdıbıdıları geçiyorum. olur ya türkçe yasak olsaydı ülkede bende aynı şeyi türkçe için deseydim yine en sevilmeyenim olur muydu? artık empatiyi yaşatacak duruma geldik. yazık.
    (maynard12, 31.05.2009 15:17 ~ 18.11.2009 13:38)
  4. yerine "vatandaş türkçe konuş" afişleri asılmış olsaydı (ki asılmışlığı var) faşizm naraları atılacak olan afiş sözleri. gayet net "türkçe konuşma, kürtçe'yi tercih et" manasına geliyor. daha iyi niyetlisi için:

(bkz: vatandaş kürtçe de konuş)
    (bukalemun, 31.05.2009 15:37)
  5. isteyen kürtçe konuşur elbet. ancak herhangi bir etnik kökene ait dile teşvik her şekilde ve her yerde milliyetçi bir tavırdır. amaç sadece kürtçe'nin korunması olsaydı bunu çok daha net ifade edebilecek sloganlar bulunabilirdi. burda çok net şekilde dayatılmak istenen "türkçe konuşmayın" dır.

kürtçe'nin serbest olması ile dayatılması arasındaki farkı görmezden gelmemek lazım.zamanında kürtlere uygulanmış faşist kurallar gözleri kör etmesin.
    (bukalemun, 31.05.2009 15:58 ~ 16:04)
  6. saygı duyduğum kampanya.

bir insan konuşabilme özgürlüğüne sahiptir, istediği dili konuşabilir ve bunu istediği yerde istediği zaman yapabilir.
    tabi söylediklerinin arasında siyasi laflar (anladınız ne demek istediğimi) var ise işte o zaman suç yerine geçer.

bu arada şöyle bir mevzu düşünelim.
    siz bir kafede oturuyorsunuz. diğer yanınızda ingilizce konuşan birisi, öteki yanınızda ise kürtçe konuşan birisi var.
    ve siz kürtçe konuşan kişiden rahatsız oluyorsunuz.
    işte o yaptığınız şey mantıksal olarak ırkçılığa geçer.

avrupa birliği diye diye batıya hayran kalarak ingilizceye bir şey demeyen kişi, zamanında arkamızdan türlü oyunlar çeviren ingilizlerin yaptıklarını çabuk unutmuştur.

cepheye silah, mühimmat taşıyan kürt vatandaşın emeğini ve vatanseverliğini hiçe sayıp dağdaki teröristler yüzünden vatan haini gözü ile bakılan kürt vatandaşın yaptıkları ne çabuk unutulmuştur.
    (bkz: dağılın bitti)
    (eses taraftari porsuk canavari, 31.05.2009 16:15)
  7. "vatandaş kürtçe konuş" demek topluma verilmiş bir müjde niteliğindedir. vatandaş kelimesi burda bunu açıkca belli etmektedir. bundan sonra kürtçe konuşun ve özgürce kendi dilinizi yaşayın niteliğinde bariz bir mutlululuğu ifade etmektedir(açıklamak zorunda kaldık ya neyse). tabi bunu anlamak isten anlıyor kafasına göre. yok efendim "de" eki gelecekti yok mi eki neden yok. bunlar kesinlikle bir topluma karşı beslenen gizli kinin izleridir. herşeye bir kulp bulma hesabı. ozaman "haydi kızlar okula" kampanyasının sloganı da yanlış bir slogan. haydi demiş orda emir veriri gibi. olur mu öyle şey. böl, parçala bul bulabildğin kadar.

ek: vatandaş yerine "ey virane olmuş kürtler" demek gerekiyormuş ayrıca.öyle yazılıymış. kelime oyunlarını sevenlere duyurulur.
    (maynard12, 31.05.2009 16:22 ~ 17:46)
  8. bir mardin kürtçesiyle bir batman kürtçesinin çok alakalı olmadığını aklımıza getirirsek pekte mantıklı bir önerme değildir.adamlar her bölgede kendilerince farklı kürtçe konuşuyorlar doğru düzgün birbirlerini anlamıyorlar.kürtçe dünya tarafından kabul edilen bir dil olsa diyeceğim hiçbirşey yok ama herkesin kendi kafasından biraz sallamasyon konuştuğu bir dil olduğu da bir gerçek.
    (oluru olan adam, 31.05.2009 16:23)
  9. vatandaş kelimesinin geçmediği ilandır.en azından ben göremedim.burada bunun 'vatandaş kürtçe konuş' şeklinde gazete tarafından yansıtılması tamamen vatandaş türkçe konuş a atıfta bulunmaktır.işte bakın ne kadar güzel vatandaş demiş falan diyen insanlara duyurulur.bu arada isteyen istediği dili konuşabilir.kürtçe zerre kadar umrumda değil.aynı şekilde kürtçe konuşanlar azalıyomuş çoğalıyomuş bunu da hiç sallamıyorum
    (nickdeğiltakmaad, 31.05.2009 17:24 ~ 17:25)
  10. (albastropos, 31.05.2009 17:27)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil