vatan anadolu lisesi   

adana çık aradan

1. fatih vatan caddesi'nde bulunan vatan lisesi ile komşu; 7 güzel senemi geçirdiğim okulum. zamanında efsane hocalarımı tanıdığım ve eğitimini aldığım için mutluyum.

(bkz: islam uzun)
    (hansvoralberg, 04.03.2005 14:27)

2. hazırlık + 3 sene ortaokulumu geçirdiğim, her sene 29 ekim törenlerinde istiklal marşını söyleyen koronun sahibi okul. ayrıca o zamanlar her cuma istiklal marşı töreninde vatan lisesi tarafından yumurta ve un torbası bombardımanına tutulan okul.
    (goyathlay, 04.03.2005 14:51)
  3. bir zamanlar,yönetiminin neredeyse tamamı trabzonlu olan,yemekhane binası bordo-mavi boyalı okul
    (nepenthe, 12.09.2005 00:27)
  4. müdiresinin okul ve etrafından bihaber olup,okuldan kaçan öğrenciler yüzünden kendisine şişli etfal hastanesinden şikayet geldiğini iddia ettiği vatan caddesi üzerindeki okul.
    (nepenthe, 24.09.2005 17:53)
  5. adı değişen okul.
    (eden, 28.09.2005 18:19)
  6. 2005 yılı mezunlarını samiha ayverdi anadolu lisesi olarak veren, azınlıkta da olsa çok kaliteli hocalar barındıran, hatırladıkça mutlanılan yedi yıl geçirmeme vesile olan okulum
    ek: koridorlarında yıllarca farkedemediğim hediyemi barındırmış olan, benden umudu kesince de tesadüflerle "o"nu karşıma çıkaran, bana bi okulun katabilceğinden çok daha fazla şey katan mekan
    (naeknhu, 23.11.2005 20:28 ~ 07.02.2006 21:27)
  7. teyzemin müdürlüğünü yaptığı okul.
    (bkz: öğrencilere allah kolaylık versin)
    (kum, 01.02.2006 02:52)
  8. vakif gureba hastanesi ile komşu olan okuldur.
    eski müdüresi melek kuyucu gitmiş, yerine zaki baki uzun göreve gelmiştir.
    (damned, 15.01.2007 21:12)
  9. bu sene hayırlısıyla mezun olduğum, çevresindeki duvar ve tel örgülerle bende hapishane hissi uyandıran eski okulum
    (dirk, 12.07.2007 01:03)
  10. an itibariyle diplomasını elime aldığım * lisedir. bizler için "sadece bir lise"den çok daha fazlasıdır. arkadaş ortamı, hocalar, müdüre... hocaların bir çoğu lanet ettirirdi fakat bizi anlayıp yardımcı olanlar da vardı. okulun müdüresi * herkesin korkulu rüyasıydı. bir iki yıl sonra o da gitti. o aslında sadece okulun disiplinli olması için çalışmıştı, ve onun döneminde okul disiplin açısından tavan yapmıştı. düşündükçe ağlanılacak bir yığın hatıra var şimdi akılda. mesela;

***beden dersi bitmişti, soyunma odasında giyiniyoruz. kızın biri çat diye dalar içeri...***
    [içeri giren kız: k]
    [içerideki erkekler: e]

k: hoca anahtarı istiyo
    e: '^+%'^% * kızım bi kapıyı çalsaydın ya çıplak olsaydık ?
    k: ben alttan baktım. siz giyinince girdim.
    e: ^+%'&'&+ *
    (damned, 21.07.2007 13:13)
  11. mezun olduğum okul. efsane müdüresi okul bahçesinde gömlek avına çıkardı. gömleği dışarıda olan öğrencilerin gömleklerini elindeki makasıyla keserdi.

bi gün okul çıkışı müdüremiz okul etrafında ava çıkmıştı çünkü okul öğrencilerinin dışarıda da gömleklerinin içlerinde olmasını istiyodu ve beni yakaladı.

müdüre: git okula banu hocana söyle gömleğini kessin.
    salladım: tamam. puhahaha (iç ses)

(bkz: şaka gibi)
    (salladım, 21.07.2007 22:05 ~ 29.07.2008 17:30)
  12. bu sene mezun olduğum okulumda her ne kadar şikayet etsek te çok iyi vakit geçirdiğimiz bir gerçektir. anlaşılamayan yasaklarla her zaman isyan ettiğimiz okulumuzda runjeeeee ya da ooo mathias delgadoooo gibisinden bağırmamızda yasaklanmıştır ama arkadaşlarımla birlikte galatasaraylı olan ben bile yılmadan devam etmişizdir. bülo diye tabir ettiğimiz evlere şenlik hocasıyla eskiyi hatırlayacak olursak hasan görgeç'iyle daha sayamadığım her türlü kimseyle ve sağlam arkadaşlarıyla unutulmaz bir anıdır samiha ayverdi anadolu lisesi aka vatan anadolu lisesi...
    (sükunetçi, 24.07.2007 02:45 ~ 25.08.2007 18:01)
  13. bu sene mezun olduğum lisem.
    giderken hüzünle dolup taştığım vakitlerde,ortada halay çeken arkadaşlarımın yaptığını anlamlandırmaya çalıştığım, fakat hiçbir şekilde bir kılıfa sokamadığım eylemin gerçekleştiği yer.

kimya sınavlarına marş yazılan yegane lise.
    ve bir zamanlar hazırlık yıllarında o lanet olası flütle müzik odasına çıkmaya zorlandığımız,aynı vakitlerde 'dııııııt' diye geçilesi içsel konuşmalar yaptığımız merdivenlerin sahibi okul.
    (yazdımgitti, 20.09.2007 12:28)
  14. efsane müdiresi melek kuyucu'nun "keserim gömleğinizi" tehditlerine kulak asmadığım için ciddi ciddi gelip gömleğimin dışarıda olan kısmını makas yardımıyla kestiği lise. kimya sınavlarına isyan eden öğrencilerin marşlar yazıp koridorlarda söylediği lise. müzik öğretmeni galip hoca'nın flüt çaldırma ısrarlarına içten beddualar edilip sonradan "ne güzel günlerdi lan" denilen lise.

her türlü saçma sapan kurallarına, anlamsız tavırlar takınan hocalarına, yeni gelen müdürüne rağmen seviyorum lan bu okulu.
    (almanlar yenilince biz de yenilmiş sayıldık, 09.10.2007 19:25)
  15. öğretmenler odasının karşısındaki sınıfın duvarında bulunan bilumum top izlerini saklamak için okulu kahverengimsi garip renklere bürümüş idareye sahip biricik eski okulum.
    (sen benim bir külah dondurmam, 10.03.2008 13:09)
  16. bir kaç arkadaşım var burdan mezun.iyi insanlar.o yüzden bu lise de iyidir diyorum.önemli çünkü lise.etki eder hayatına.süperdir diyorum.arkadaşlarım mezun çünkü.yoksa nerden bileyim.tanımam etmem kendisini.
    (ucuruldukcaucurulanucurtma, 10.03.2008 13:14)
  17. 2007 öss sonrasında eşit ağırlık sınıflarının sayısallara göre daha başarılı olduğu ortaya çıkan okuldur. yeni okul müdürü bizzat bu açıklamayı yapmıştır. millet koçu sabancıtobbu boşuna kazanmadı.
    (sen benim bir külah dondurmam, 14.03.2008 15:28)
  18. aşkı için harakiri yapan öğrenciyi bünyesinde bulunduran eski okulum.

(bkz: http://www.guncel.net/...)
    (sen benim bir külah dondurmam, 18.04.2008 17:09)
  19. ersin karabulut'un sürekli bahsettiği üzere mezun olduğu okul.
    (elladan tinuviel, 18.04.2008 17:19)
  20. 2008-2009 eğitim öğretim yılı oks yerleştirme puan aralığı 473,604 - 453,952 olan okuldur. bu okulu kazandığım sene lgsde tavan puanın bin olduğunu düşünürsek benim de 870 puan ile yerleştiğimi hesaba katarsak; yeni sistemle 500 olan tavan puana vurduğumuzda 435 puanla okula girdiğimi gösterirki bu durumda geçen dört senede okul başarısı ve buna bağlı olarak okulun yerleştirme puanı yükselmiştir.
    (sen benim bir külah dondurmam, 12.08.2008 03:48)
  21. içinde mükemmel dostluklar barındıran, seneler geçmesine rağmen hatıraları hep canlı kalan, adının değişmesine çok üzüldüğüm ortaöğretim kurumu.
    (ozkan, 17.08.2008 02:10 ~ 02:11)