vasdeferans 

adana çık aradan

1. erkek üreme sisteminde sperm kanal sistemi.ayrıca yaşadığım insanların en harikasının, kullandığını duyduğum zaman 'oha len bu ne bırakıom seni artık' die düşündüğüm ama hiçbizaman bırakamayacağım adamın takma adı. orjinali vas deferans..
    (zephyr, 16.12.2005 20:06 ~ 19.12.2005 18:28)

2. üçüncü nesil yazar.
    erkeklerdeki sprem kanalı için (bkz: vas deferens)
    (easy company, 10.03.2006 21:09)
  3. kara bir defter arasına yazılmış son sözler.. elleriyle dünyayı arayan, kaybettiklerinin peşinden göz yaşı döken, onlara koşan ama yetişemeyen..

sonsuz aşkın bembeyaz rengine dökülmüş kan kırmızı şarap.. içtikçe, kelimeler dudaklarından koptukça, dünyaya ve evet size, sizin gibilere küfrettikçe kendini bulan..

evet ben.. evet benliğinden ayrılmış sokak tiyatrocusu.. evet rol yapamayan sizden biri olamayan ben..

sıradan'a..
    (vasdeferans, 19.05.2007 21:53)
  4. south park'ın x. sezonu xx. bölümünde eric cartman kişisinin ağzından çıkan ve karşısındakini aşşağılamak için kullandığı süper terim, anlamını da bilmemektedir.

ayrıca
    (bkz: dildo)
    (ağ kablosu, 02.06.2007 14:54 ~ 07.06.2007 14:05)
  5. sözcüklerin kifayetsiz kaldığı yüce zamanlar yaşayan.. ruhunun bedeninden ayrılışını, içinde birşeylerin kopup sonsuzluğa uzanışını, ne kadar uğraşsa da ellerinin en sevgiliye ulaşamayacağını farkettiğinde fani olandan çıkıp ezeliye yol alacak olan..

damarlarında akan kanın her damlasında uçsuz bucaksız bir aşkı hapsetmeye çalışan.. aşkın hapis olmadığını, canın da cananın da uçmayı yeni öğrenen bir kuş misali özgür olması gerektiğini her fırsatta unutan..

en önemlisi seven, bir bebeğin pembe gülüşündeki saflıkla yoğrulan bir sevgiyle seven.. ancak kusurlarıyla en içten duyguları, en ruhani sözleri ortaya çıkartamayan..

ve sorgulayan.. hayatını, kendisini, sorguladıklarını ve neden sorguladığını.. sonsuz bir döngünün içinde çıkış yolu arayan.. sorulardan sıkılan..
    (vasdeferans, 07.06.2007 13:05)
  6. anlamsızlıklar içinde anlam arayan..bir kelimeyle tükettiğim, bir kelimesiyle beni bitiren..canımı en çok acıtan,en çok canını yaktığım ama asla vazgeçemeyeceğim.. sonunun ne olacağını hiç bilmediğim,göremediğim..bitmemesi için çırpındığım,heran biteceğini beklediğim..en çok sevdiğim ve beni en çok korkutan..herşeyden öte,herşeyim..
    (zephyr, 07.06.2007 18:44 ~ 18:44)
  7. 2006 öss'ye hazırlandığımız senenin başında kader bizim yolumuzu garip olaylar zinciriyle kesiştirmiştir, iyi ki de kesiştirmiştir. bambaşka bir kişiliktir kendisi. dostluğuna, mantığına, çoğu zaman sıradışı olan ama sıradışı olduğu kadar da doğru olan düşüncelerine ciddi manada inandığım ender insanlardan bir tanesidir. kimi zaman dert ortağıdır, kimi zaman da ev arkadaşı... sinirli olduğu doğrudur ama asla boşa veya gereksiz yere sinirlendiğini görmemişimdir, ortamda boktan bi durum vardır ona kızmıştır muhakkak. haklıdır.
    (mvpdirk, 19.06.2007 02:23)
  8. haklı olan yazardır, hakkını vermek lazımdır.
    (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 02.12.2007 04:47)
  9. öyle bir adamdır ki; çok özledim lan kendisini, öyle böyle değil.
    (postsoul, 11.12.2007 03:00)
  10. gecenin karanlığını içerisine hapsetmiş, sonsuzluğu ellerinde taşıyan ama yine de bi boka yaramayan adam.. her seferinde mutluluğun sınırlarında dolaşmış ancak mutluluğun sahip olunabilir bir kavram olmadığını henüz anlayamamış olan..

ve nefret eden kendisinden, onu yarı yolda bırakan hayattan, buna sebep olan herkesten.. gülümsemenin tatlı huzurunu içten içe yaşamak isteyen.. yorulan..

bir hayat orospusu.. zaman ve aşk tarafından tecavüze uğrayan ve devamlı piç umutlara gebe kalan..

güneşin ışığına gözlerini kapadığında tek isteği bir küçük huzur olan..

aslında hiçbirşey beklemeyen..

yeter..!
    (vasdeferans, 15.12.2007 05:02 ~ 05:13)
  11. sonsuz bir güce sahip olacağı ve dünyanın efendisi olacağı günü bekleyen.. bedeninde o gücü hissettiği anda var olan herşeyi yok edecek olan.. acıları dindirmenin tek yolunun yok olmak olduğunu, gerisinin yalnızca bir hülya olduğunu bilen..

ve isteyen.. yüreğinde en ufak sevgi, aşk tohumu yetiştirenlerin mutlu olmasını, huzuru bulmasını isteyen.. ama yine bilen huzurun, mutluluğun fani olduğunu..

bilen..

aslında bi bok bilmeyen..

çek git güneşimden..!
    (vasdeferans, 15.12.2007 05:07)
  12. aşkın oduyla yanan, küllerinden yeniden doğmaya çalışan anka kuşu.. gözlerinde gök mavi hayaller büyüten.. şu üç günlük dünyaya bir tatlı huzur almaya gelen..

ve gidecek olan.. ne zaman bilinmese de bir şekilde gidecek ve unutulacak olan.. arkasından yas tutanların, zaman geçtikçe alışıyorum yavaş yavaş diyeceğini bilen..

sevilenin ölümünden önce ile sonranın herhangi bir yönden benzerlik taşıması halinde yasın anlamsız olacağını düşünen..

ve düşen derin bir kuyuya..

kara ütopyalarda yaşayan..

aslında yaşamayan..

ya da beni bana bırak..!
    (vasdeferans, 15.12.2007 05:12)
  13. insanların anlamadığı anlayan varlıkların ise anlatamadığı güzide insan.
    özlemlerimdesin...
    (gülziya, 16.04.2008 21:56)
  14. ya sıkıntılarını, kafasına taktıklarını anlatamayan ya da -afedersiniz- siklenmeyen adamdır. (bundan sonrasını yalnızca ilgili arkadaşlar okurlarsa sanırım okuyucunun yazıyla kendisi arasında bağ kurabilmesi daha kolaylaşacaktır.)

üstüne alınmak isteyen alınsın efendim. evet belki korkaklığımdan buraya not düşüyorum. belki yüzünüze bunları söylemeyerek işin kolayına kaçıyorum. kaçınız bunu okuyacak ya da kaçınız okuduktan sonra umursayacak emin değilim. ancak öyle veya böyle yazıyorum.

bu adam da -herkes gibi- kendi doğrularıyla yanlışlarıyla yaşamaya çalışan biridir. hayat onun önüne kiminden daha kolay kiminden daha zor koşullar vermiştir. tek amacı bunlarla beraber yaşayıp, bunlarla beraber hayattan bir nebze de olsa keyif alabilmektir. şu anda bu yazının devamını okuyan birileri, sizler, bu adamın isteklerini önemsiyor gibi görünüyor, düşüncelerini dinliyor, ona katılıyor gibi görünüyor fakat sonra -tekrar afedersiniz- başçavuşun eşeği osurmuş gibi davranıyorsunuz. allah için bana bir söyleyin siz bu adamdan ne istiyorsunuz. amacınız destek olmaksa olun, yok bir şey yapmayayım abi diyorsanız yapmayın ama ne olur bile bile -burası kayda altı çizgili geçerse sevinirim- bile bile bu adamın canını yakmayın. bir durun düşünün ne yapıyorum ben diye, ben bu adam hakkında ne düşünüyorum, bu adam benim kimim neyim diye.

az önce de söylediğim gibi belki bunları yüzünüze söylemem gerekirdi. belki bu adama yaptıklarınızın farkında bile değilsiniz, belki bu yazıyı okuduktan sonra bana ben ne yaptım ki bu adama diye soracaksınız ve aldığınız cevapla bu mu yani diyeceksiniz.

şimdiden söylüyorum efendim; bu.
    (vasdeferans, 27.04.2008 01:52)