vapur yanaşmadan iskeleye atlayan adam   

adana çık aradan

1. heyecansever gözüpek adamlardır bunlar. iskeleye ilk adım atan kişi olur ve genelde arkasına hiç bakmadan hızlı adımlarla yürümeye başlar. gerçekten acelesi mi vardır yoksa sadece böyle bir heyecanı yaşamak mı istemiştir bilinmez. bazı modelleri ise iskeleye indikten sonra durup vapurdaki arkadaşını bekler. madem bekleyeceksin bu heyecan bu stres niyeydi kardeşim diye düşünmeden duramaz insan.
    (mgen, 07.07.2006 11:28)

2. (bkz: macerayı seven adam)
    (olahabeoy, 07.07.2006 11:32)
  3. ido'nun yeni model vapurları hizmete girdiğinde soyu tükenecek olan insan modelimiz. zira, yeni vapurların hepsindeki ilk özellik güvenlik olgusuydu, halat mahalleri ve insanların girip çıktığı noktalar artık kapalı ve kayan kapılarla korunmuş olacak.. yarışmayı kazanan vapur ise eski vapurların tıpatıp aynısı gözükmesine rağmen bu kapı sistemine de sahip olacak.
    (vikartindur, 07.07.2006 11:37)
  4. (bkz: vapur yanaşırken denize düşen adam)
    (çarut, 07.07.2006 11:46)
  5. vapurla iskele arasına sıkışıp ölme ihtimalini düşünmeden atlayan insan modeli.bunların bir de minibüs ya da otobüs durmadan açılan kapıdan atlayan modeli de bulunur,aslında daha çok denk gelinenler bu ikinci gruptakilerdir.

bu tür insanların muhtemelen şoför ya da kaptanın gazına geldikleri söylenebilir.araç durağa ya da inilecek yere yaklaştığında,şoför ister istemez kapıyı tam olarak durmadan açar(ki bu da bir nevi hastalık olsa gerek.aslında başa belâ bir durum olabilir.sen tam durmadan kapıyı aç,freni de kökle.yav,adam aşağı yuvarlansa;tekerin altında kalsa,hadi onu bıraktık yoldan geçen birinin kafasına düşse(!),adam da "kafama adam düştü" diye gazetelerin 3.sayfalarına manşet olsa ne olacak?biraz güvenliği düşünün be kardeşim.zaten duracaksın.e dur,ondan sonra aç kapıyı,neme lâzım durmadan açmak?neyse,uzatmayım...)

kapının açılması zaten yolcu açısından bir an evvel gerçekleşmesi arzulanan bir durumdur(belki hava sıcaktır,üstüne bir de minibüs kalabalıktır.içeride bir de kallavî soğan-sarımsak yemiş bir zât-ı muhterem varsa,3 sıra geride olsa dayanılmaz olur.adam da bir an evvel kendini dışarı atmak ister).kapı açılır açılmaz adam adımını atar*,sonra da eğer şanslıysa kaba etinin üzerine düşer,çanağı acıttığıyla kalır.aksi halde birinin üzerine düşebilir,durağın tabelasına ya da elektrik direğine bodoslamadan girebilir;o bu değil,kafayı gözü yardığıyla ya da yardırdığıyla kalır.

sonuç olarak vapur yanaşmadan iskeleye atlayan adam ya da minibüs durmadan kaldırama atlayan adam aynı grubun farklı sınıflarında insanlardır.ancak bu işlerin müsebbibi,o araçları kullanan ve ister istemez insanı gaza getiren şoför ya da kaptanlardır.bu yüzden onları esefle kınıyor ve "acele etmeyin kardeşim,bi' freni kökle dur;sonra açarsın kapıyı" diyorum(allah da bana akıl fikir versin).
    (stone cold, 07.07.2006 11:49 ~ 11:51)
  6. geçen gün eurosport'ta nerede olduğunu bilmediğim golden league atletizm mücadelelerini seyrediyordum. incecik kadınlar, kaslı erkekler kimi zaman 3000 metreyi 9 dakikada koşuyor kimi zaman 5 metre yüksekliğe sırıkla atlayıp daha yere düşmeden sevinç gösterileri yapıyorlardı. gözlerim bir türk sporcu aradı ama maalesef romanyalısından fransızına, ukraynalısından ingilizine kadar pistte herkes cirit atıyordu. mecazen değil gerçekten cirit atıyorlardı.

sonra bizim gündelik hayatta karşılaştığımız insanların bile ne hünerler gösterdiğini gördükten sonra biraz daha emek ve para ile bu mücadeleler arasında yer bulabileceğimizi düşünmeye başladım. bu düşünceler kafamdan geçerken erkekler üç adım atlama finalini gösteriyordu kameralar. amcam geriliyor, ondan sonra nişadır sürülmüş gibi depara kalkıyor, üç adım uzun attıktan sonra çizgiye basmadan zıplayıp kum havuzuna götlerini değdiriyorlardı. *

sonra yurdumun vapur yanaşmadan iskeleye atlayan adamlarını düşünmeye başladım. ne kadar da bu spora yatkın gözüküyorlardı. vapur kadıköy'de dalgakıranın ardına geldiğinde koltuklarından kalkıp nişadır sürülmüş gibi depara kalkarak en öne gidiyorlar. vapur yanaşmadan üç adım hazırlanıp kıyıya iyice yanaşınca vapurun ucundaki çizgiye dikkat ederek atlıyorlardı. tek eksikleri götlerinin üzerine düşmeleriydi ama o da karizmayı çizdirmek istemeyecek türk insanı göz önüne alınırsa ihmal edilebilecek bir durumdu.

şimşek birden çaktı kafamda. yüzme bilmemesine rağmen vapurdan kıyıya atlamayı göze alabilen adam, kum havuzuna atlamayı mı göze almayacaktı? artık biz de olimpiyatlarda altın madalya kovalayabilecektik. atletizm federasyonundan görevliler istanbul'un çeşitli iskelelerinde (eminönü, karaköy, adalar, kadıköy, harem) konuşlanacak ve başarılı olan atlayıcılarla sözleşme imzalanacaktı.

hemen çalışmalara başladım. bence 2008 olimpiyatlarında iddialıyız. artık pistlerde kaslı ve zayıf zencilerin yanında göbekli ve bıyıklı türklerde olacak. gelsin madalyalar....
    (hansvoralberg, 07.07.2006 11:49 ~ 10.12.2007 21:11)
  7. http://www.komikaze.net/...
    (tekmeleyen kuş, 22.04.2007 17:58)
  8. (bkz: risk nedir)

(bkz: risk budur)
    (dünyayı kurtaran adam, 22.04.2007 18:00)
  9. bu adam aynı zamanda minibüs durmadan aşağı atlayarak yüzükoyun kapaklanan, otobüs durmadan kapıyı kanırtmaya çalışan adamdır. gayet mütevazi, iki oda tek göz bir evde oturmakta, tabakhaneye bok yetiştirme dairesinde baş kurye olarak çalışmaktadır. uçak yanaşmadan perona atlamak üzere de çalışmalarda bulunduğu, ancak devletin verdiği maaşın yetersizliği sebebiyle bu çalışmaların ertelendiği kulaktan kulağa dolaşmaktadır.
    (almbfsek, 22.04.2007 18:18)
  10. eğer acelesi olduğu için atladıysa sahiden arkasına bakmadan kapıya koşan, işine gücüne yetişmek için saniyelere ihtiyacı olan insandır ama yok heyecan için yaptıysa hafif bi koştuktan sonra yürümeye başlayıp arkasına bir bakış atan insandır.

bu geri bakışın manası acaba nerden atladım lan dur bi bakiyim midir, toplum beni yadırgadı mı acaba bu hareketimle dur bi bakiyim midir bilinmez, belki hepsi birdendir. ama güzel bi insandır kendisi her zaman.

ayrıca iskeleye atladıktan sonra demire takılıp düşen bi adamımız vardı ki bi tarihte, vapurdan iskeleye atlayayım derken denize düşmek e ramak bıraktığı için korkutmuştu herkesi.
    (alik, 22.04.2007 19:00 ~ 19:30)
  11. sinir olduğum insan tipidir.kardeşim beklesene iki dakika derim hep kendi içimden birileri vapurdan kıyıya atlarken.
    (bahana, 22.04.2007 19:20)
  12. tabakhaneye acilen malzeme yetiştirmesi gereken adamdır...
    (van den budenmayer, 22.04.2007 19:37 ~ 19:39)
  13. ecelini hasretleyen kardeşimizdir kendisi.
    (miss teacher, 22.04.2007 20:03)
  14. ya gerçekten acelesi vardır ya da acelem var imajı yaratıp karizma toplamaya çalışıyordur.genelde doğru olan ikincisidir.
    (mistir loba loba, 28.08.2007 00:14)
  15. ayağı tökezleyip düşerse yarağı yiyecek olan adamdır. hayır birgün böyle yapan biri bok yoluna gidecek bütün aleme ibret olacak.
    (a day in the life, 28.08.2007 12:55)
  16. istanbul deniz otobüsleri işletmesinin hiç sevmediği insandır.zira sırf bu kişilerin heyecanlarını bastırmak için gemi kıyıya yaklaşırken'''iskele verilmeden halat mahaline yaklaşılmaması'' tembihlenmiştir.ama o kişi bu uyarıya hiç alınmayan cesur kişidir.
    (masaldegilhakikat, 28.08.2007 13:12)
  17. "off nası atladım yaa şimdi bütün kızlar bana bakıcak, allah kahretsin çok artistik hareketler yapıorumm ya, bütün kızlar bana verecek, süperim aferin bana " diye düşünüyordur muhtemelen.
    (havuç varyermisin, 28.08.2007 13:34)
  18. atraksiyonu seven aynı zamanda geminin yanaşması için 1 dakikalık zamanı bile olmayan tiplerdir.
    (yeni türk, 28.08.2007 13:56)
  19. eminönü nden kadıköye de atlayabilcek kişidir aynı zamanda.

neden olmasın..
    vapura ne gerek var, mühim olan insanlık
    (hiçaçı, 06.12.2007 00:04 ~ 03.01.2008 04:59)
  20. (bkz: büyükşehir belediyesi olimpiyat oyunları)
    (tamdely, 06.12.2007 12:10)
  21. tuvalete girmeden sıçmaya başlamış, yatağa girmeden orgazm olmuş kişidir
    (horasco, 06.12.2007 21:26)
  22. (bkz: rahmetli adayı)
    (minemineminemine, 07.05.2008 03:30)
  23. hızlı yaşa genç öl deyip sex & drugs takılamayan adamdır. zira türk kızları faktörü ve ilegal kullanım falan.
    (youseewhathappenslarrythiswhathappenslarry, 07.05.2008 03:52)
  24. sunay akının da şiirlerine konu olmuştur..

...
    bir kez olsun çıkmazken ağzından
    seni sevdiğimi
    her gün söylememi yadırgama
    bil ki bu şehirde
    iskelenin verilmesini
    beklemeden atlarım vapurlara
    ...
    (melagrana, 07.05.2008 03:54 ~ 03:55)