|
|
- genelde beyaz renklidir
- bembeyaz tüylü, çoğunlukla bir gözü mavi bir gözü de yeşil olan narin kedi. nesli tükenmek üzeredir.
- bu kedi cinsinin diğer kedilerden farklı olarak suyu ve yüzmeyi sevdiği rivayet edilir.
- tüyleri kısa olduğundan suda rahatlıkla yüzebilen kedi cinsi.
- (bkz: bir gözü mavi bir gözü yeşil sarışın zenci japon)
- iki gözünün de yeşil olduğunu gördüğüm, astsubayımın bir açıklama yaparak bir gözünün 1 yaşından sonra mavi olcağını söylediği kedi türü.(çok tatlı oluyolar gerçekten)
- obi van kenobi diye isim konulası hayvanlar. şayet neden obi van kenobi diyorsanız (bkz: obi wan kenobi)
- van'da bir tane bile göremediğim, görmek için yüzüncü yıl üniversitesinin kaqpısını çalmam gerektiğini öğrendiğim korumaya alınmış hayvan. van'da göremediğim hayvan bitlis'in bir kazasında tıpış tıpış gelip soframıza konuk oldu, bizimle beraber et yedi. yemekte olmasaydım ben de sofrada bulunan diğer erkan gibi hayvancağızla oynaşacaktım ama titizliğim el vermedi.
- asla diğer kedilerle çiftleşmez, gezmez tozmaz, aynı barlara takılmazmış. fare de tutmaz, onlar adiyattan işler ben kralım uleyn diye caka satarmış.
- adedinin 2500 ytl'den temininin bazen mümkün olduğunu da işittim. benim yüksek karizmama binaen bir tanesi hediye edilmek istendiyse de kabul etmedim, zira bu hayvan van dışında uzun yaşamazmış diye duydum.
- gözlerin farklı olması nedeniyle bir genetik harikası olan kedi.
- hayvanın gözlerini bir türlü fotoğrafa aktaramadık, google'den bulup ben çektim diye yutturacak arkadaş istanbul'da.
- suyla arası barışık olan tek kedi türüdür.
- doğa harikası bir varlıktır.her iki gözü mavi, her iki gözü kehribar ya da bir gözü mavi bir gözü kehribar renginde olabilir.inanılmaz zeki hayvanlardır.şahsı muhteremleri ancak kendisi istediği zaman sevebilirsiniz.taranmaktan çok hoşlanırlar ya da fırçalanmaktan diyeyim elinize sertçe bir fırça alıp fırçalamaya ya da hatunların kullandığı tuhaf taraklardan biri ile taramaya başladığınızda inanılmaz hoşlanırlar.sabahları uyanır uyanmaz yemeklerini verirken size sadakatini giöstermek için ellerinize ayaklarınıza dolanır kendini biraz sevdirir sonra yemeğini yer.ayrıca yemek konusunda inanılmaz seçicidir.oyunbazın kralıdır.yerinde duramayan bir canlıdır.inaılmaz çeviktirler.sadakatlerinden bahsettim gerçekten sadıktırlar.sevilesi hayvanlardır.
- reha muhtar: müslüm bey, van kedilerine sizin müziğinizi dinletiyorlarmış. yorumunuz nedir efendim?
müslüm gürses: eeee, burdan bütün van kedilerine selam ediyor onları öpüyorum
- çok hareketli olup insanın başına bela açabiliyorlar,ama bembeyaz bir tanesi kafasını kolunuza koyup mazlum bir bakış attığında ne sinir kalıyor,ne de etrafın dağınıklığını umursuyorsunuz.*
en kötü özellikleri çoğunun sağır olmasıdır,insanın içi acıyor o tatlı canlıya her baktığında.
- bu tarz kediler yıllardır biz farklıyız diye bütün kedilere hatta köpeklere karşı böbürlene böbürlene geziyorlardı. ve köpekler de bu tarz kedilere karşı atak olarak bi gözü mavi bi gözü de yeşil olan versiyonlarını piyasaya sürmüş, ve böylelikle vandaki kedilerin ağızlarını tükürmüşlerdir.
(omega, 14.02.2007 03:08)
- ingiltere'de tek başına otobüse binip balıkçılara kadar giden ve yiyeceğini mideye indirip başka bir otobüsle mıntıkasına dönen kedinin cinsidir. van insanı mübarek, kedi falan değil.
(draco, 13.04.2007 12:55)
- tüyleri beyaz, iki gözü farklı renkte olan kedi cinsi.dğer kedilerden daha akıllı olduğu da söyleniyor..
- sağırlığın yaygın olduğunu işittiğim kedi türü. bendekinin de sağır oluşu bu yöndeki inancımı kuvvetlendiriyor. "şimdi duymuyo mu la bu" diyerek gülen bi yüz ifadesiyle anasına falan küfrettik başta, sıkıldık sonra.
- yıllarca beslenen,büyütülen kedilerden sonra altı yaşına geldiğinde hala cam köşesi biblosu görevini bırakmadığını görünce şaşırtan varlık.fazla kişilik sahibi.sokak kedilerine olan sempatimi alt üst etmiştir.asildir bu cins kediler hakikaten insan asaletine sahiptir.
bırak bu işleri gel iki sevelim mırmır yap yok bana mısın demiyor.öylee camın köşesinde seyir halinde.mama konusunda bir taneye bağlı kalıyor geri kalan hiç bir besin maddesini ağzına sürmüyor.belli aralıklarla göz nezlesi oluyor.ilacı var elbet ama sürmeniz imkansız.
kendi dünyasında bir şeylere kızıp sinirlendiğini görüyorsun koltuk,sandalye demeden tırnaklarını geçiriyor.diğer kedilere göre daha ilginç oyunlar oynamak istiyor.fame cityde oynanır cinsten.elimi kafasını delikten çıkaran maymunlar gibi ordan burdan gösterdimmi çekiç edasında gelip patiyi koyuyor üstüne.kucaklamaya çalışmıyorum tabi bu patileme sonunda izin yok kucağa.
kedi kumuda sevmez.entelektüeldir*.gazete kağıdından başka bir şeye pislemez.
cins bir canlı işte.seviliyor,bağımlılık yapıyor işini iyi biliyor.
tipsiz
(görsel: van kedisi/6914)(frozen, 06.03.2008 16:22 ~ 16:23)
|